free page hit counter
20.9 C
Αθήνα
23 Απριλίου, 2024
Abola.gr
A' ΑΘΗΝΩΝ

Οι πρώτες μεταγραφές του Χαϊδαρίου είναι γεγονός!

Για ακόμη μία φορά ο Α.Ο. Χαϊδαρίου πρωτοπορεί, καθώς είναι η πρώτη ομάδα στη χώρα που ενέταξε στο δυναμικό της δύο πρόσφυγες ποδοσφαιριστές που διαμένουν στον καταυλισμό του Σκαραμαγκά, στα όρια της πόλης.

Είναι μία κίνηση, η οποία εκτός από την αγωνιστική της σημασία για την ομάδα του Χαϊδαρίου, έχει έναν τεράστιο συμβολισμό. Οι άνθρωποι του Α.Ο.Χ.  με αυτές τις δύο μεταγραφές, εκτός από την αγωνιστική ενίσχυση της ομάδας, περνούν ένα μήνυμα που λέει, ότι οι άθρωποι αυτοί, παρά το ότι βρέθηκαν στη χώρα μας χωρίς να  το θελήσουν, μπορούν με τη βοήθειά μας, να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό και στη καθημερινότητα της πόλης του Χαϊδαρίου, ομαλά και δημιουργικά.

Έτσι, μέσα από το ποδόσφαιρο, ο Α.Ο. Χαϊδαρίου περνά ένα μήνυμα στην ελληνική κοινωνία, πως το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα είναι μία πραγματικότητα, δύσκολη για εμάς για τους πρόσφυγες/μετανάστες, το οποίο μπορεί να εξομαλυνθεί στο μέγιστο βαθμό μέσα από συνθήκες που καλούμαστε να διαμορφώσουμε όλοι μαζί

Ποιοι είναι οι δύο παίκτες

Οι δύο μεταγραφές ολοκληρώθηκαν με προσωπικές ενέργειες του αντιπροέδρου του συλλόγου κ. Λάμπρου, ο οποίος μεθοδικά και αθόρυβα ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τις μεταγραφές. Οι δύο νέοι παίχτες του Α.Ο.Χ. είναι ο Αχμάντ Φαχίμ Αχμάντι 18 χρ. Αφγανός διεθνής επιθετικός με την U17 του Αφγανιστάν και ο Ρομπίν Ραμαντόν 23 χρ. Σύριος, μέσος, ο οποίος αγωνιζόταν σε ομάδα Α΄ Εθνικής της πατρίδας του. Οι δύο παίκτες ήδη προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του Άγγελου Πυρένη και έχουν κερδισει ήδη τις εντυπώσεις, καθώς πρόκειται για πολύ καλούς ποδοσφαιριστές.

 

Δεξιά ο Αφγανός Αχμάντ Φαχίμ Αχμάντι και αριστερά ο Σύριος Ρομπίν Ραμαντόν

 

Αξίζει να τονιστεί η τεράστια χαρά τους όταν τους δόθηκαν ρούχα, παπούτσια και αθλητικός εξοπλισμός, καθώς οι δύο παίκτες έκαναν κυριολεκτικά σαν μικρά παιδιά. Στην αποκλειστική συνομιλία που είχαμε στα αποδυτήρια του “Τ. Χαραλαμπίδης”, οι δύο παίκτες δήλωσαν ότι νιώθουν ευγνώμονες και ευτυχείς που τους αγκάλιασε μία ιστορική ομάδα σαν το Χαϊδάρι και θέλουν να αγωνιστούν το συντομότερο για να δείξουν την αξία τους. Πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις, προσφορά του διαγνωστικού κέντρου “Ασκληπιός” και είναι πλέον μέλη της ομάδας.

Ενδιαφέρον από Δ. Βίτσα

Αξίζει να τονιστεί το μεγάλο ενδιαφέρον για αυτή την κίνηση του Α.Ο. Χαϊδαρίου από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Χαϊδαριώτη κ. Δήμήτρη Βίτσα, ο οποίος επικοινώνησε προσωπικά με τον κ. Λάμπρου για να τον συγχαρεί για την κίνηση αυτή και ζήτησε να είναι παρών στο φιλικό παιχνίδι που θα παρουσιαστούν επίσημα από το σύλλογο.

Σημαντικός ο ρόλος του Π. Κόκκαλη

Πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή την τεράστιας σημασίας κίνηση του Α.Ο. Χαϊδαρίου έπαιξε ο κ. Πέτρος Κόκκαλης, που βρίσκεται πολύ κοντά στους πρόσφυγες, με τον οποίο συναντήθηκε ο κ. Λάμπρου και συμφώνησαν αυτό να είναι μόνο η αρχή. Συμφωνήθηκε μάλιστα σε συνεργασία με το δήμο Χαϊδαρίου και τον κ. Κόκκαλη, να δημιουργηθούν ποδοσφαιρικές ομάδες στον προσφυγικό καταυλισμό και ένα παιδικό τουρνουα, όπου θα πάρουν μέρος και οι ομάδες των προσφύγων. Μία τέτοια κίνηση, θα δώσει ακόμα μεγαλύτερο νόημα σε αυτη την πρωτοβουλία, περνώντας ένα μήνημα αλληλεγγύης σε όλη την Ελλαδα, κάτι για το οποίο η οικογένεια του Α.Ο. Χαϊδαρίου είναι ευτυχής.

ΠΗΓΗ ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ

Related posts

Μεντή στα γκολπόστ η Αγία Παρασκευή

Kώστας Παλαιολόγος

Ανθρωπιστική βοήθεια στους πυροπαθείς η Ηλιούπολη

Kώστας Παλαιολόγος

Μοιρασιά στη Λυκόβρυση (1-1)

Abola Team