free page hit counter
20.9 C
Αθήνα
24 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Α' ΠΕΙΡΑΙΑ

Βασίλης Κατσαρός, ο άνθρωπος που ενέπνευσε τον λαό της Προοδευτικής!

 

Ο ισχυρός άνδρας της Προοδευτικής μιλά στο ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ για την τρομακτική στήριξη του κόσμου, τα επεισόδια στο Αιγάλεω, την άνοδο στη Γ’ Εθνική και το όνειρο της Σούπερ Λίγκας, κατηγορία στην οποία ανήκουν «βυσσινί»

Η αλήθεια είναι πως θέλει κότσια. Θέλει άντερα να αναλάβεις ένα τόσο μεγάλο φορτίο. Αυτό, της αναγέννησης μιας ομάδας από τις στάχτες της. Ειδικότερα, όταν στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι μια τυχαία ομάδα. Είναι μια ομάδα με ιστορία και λαό που έχει μάθει ψηλά. Είναι η Προοδευτική. Ο Βασίλης Κατσαρός το πέτυχε. Πέτυχε -μαζί με τους συνεργάτες, τους προπονητές, τους παίκτες του- να δημιουργήσουν ένα σύνολο αχτύπητο αγωνιστικά. Πέτυχε όμως και κάτι άλλο. Ακόμα πιο σπουδαίο. Ακόμα πιο σημαντικό. Κατάφερε να συσπειρώσει, να ενώσει και να εμπνεύσει τον λαό της Προοδευτικής. Έναν λαό που πέρασε πολλά αλλά πλέον βλέπει πως με αυτόν τον διοικητικό ηγέτη η αναγέννηση έρχεται. Η Προοδευτική στο πρώτο παιχνίδι των μπαράζ κόντρα στο Αιγάλεω έζησε το όνειρο. Μαζί με 4.000 κόσμο. Ήταν σαν να γύρισε ο χρόνος πίσω, τότε στην Α’ Εθνική. «Νιώθω χαρούμενος, δικαιωμένος θα έλεγα που μπορέσαμε και φέραμε τον κόσμο στο γήπεδο ξανά με τόσο μαζικό τρόπο. Αυτό δείχνει πως οι φιλάθλοι μας εκτιμούν τον κόπο, εκτιμούν τα λεφτά που βάλαμε για να κάνουμε την Προοδευτική πανίσχυρη. Μας ανταμείβει η παρουσία του κόσμου και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κάθε έναν ξεχωριστά… Είναι απαραίτητοι για εμάς και τους θέλουμε δίπλα μας», τόνισε αρχικά στο ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ ο κ. Κατσαρός.

Όταν τον ρωτήσαμε που σταματούν τα όνειρα του για την Προοδευτική μας απάντησε: «Δεν επιτρέπεται να σταματούν τα όνειρα μας για την συγκεκριμένη ομάδα. Άλλωστε η Προοδευτική ανήκει και πρέπει να παίζει στην Α’ Εθνική. Εμείς με οργάνωση και μεθοδικότητα θα προσπαθήσουμε σκαλί – σκαλί να πάμε τον σύλλογο ψηλά. Μεγάλα λόγια δεν χρειάζεται. Αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή από όλους μας».

«Δέχτηκα πόλεμο από… στέκια, τους αποστόμωσα»

Προφανώς και όταν είσαι διοικητικός ηγέτης μιας ομάδας όπως είναι η Προοδευτική θα σε πολεμήσουν, θα σε κακολογήσουν και θα σε… ζηλέψουν. Ο Βασίλης Κατσαρός δέχτηκε πόλεμο, αλλά… «Πράγματι, από κάποια… στέκια δέχτηκα και πόλεμο αλλά τους αποστόμωσα. Αισθάνομαι δικαιωμένος, ικανοποιημένος και είμαι χαρούμενος που όλοι είμαστε ευχαριστημένοι για την πορεία της ομάδας που ήρθε από την σκληρή δουλειά των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού τιμ».

Αύριο Κυριακή η Προοδευτική φιλοξενεί τον Άγιο Ιερόθεο και την επόμενη Τετάρτη κλείνει τα μπαράζ με τον Αετό. Ο Βασίλης Κατσαρός στην πρεμιέρα είχε πει πως στόχος είναι το έξι στα έξι. Γίνεται; «Σεβόμαστε όλες τις ομάδες. Δεν φοβόμαστε όμως κανέναν, γιατί η Προοδευτική είναι τεράστιο κλαμπ. Είμαι αισιόδοξος σαν άνθρωπος και πιστεύω πως μπορούμε να πετύχουμε έξι νίκες».

Όταν ρωτήσαμε τον κ. Κατσαρό για τα επεισόδια στο Αιγάλεω, δεν θέλησε να πει πολλά… «Εμείς ότι έχουμε να αποδείξουμε το κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Δεν χρειαζόμαστε τίποτε άλλο. Δεν είχαμε κανέναν λόγο να προκαλέσουμε κανένα επεισόδιο. Για ποιον λόγο άλλωστε να το κάνουμε από την στιγμή που έχουμε αυτήν την πορεία μέχρι σήμερα;».

Η κουβέντα στο τέλος πήγε στην… επόμενη μέρα. Μια επόμενη μέρα που θα βρει την Προοδευτική στην Γ’ Εθνική. Ρωτήσαμε λοιπόν τον ισχυρό άνδρα της ομάδας να μας αποκαλύψει αν είναι στις προθέσεις του να φέρει κάποιο όνομα βαρύ (πχ Σεϊταρίδης όπως είχε ακουστεί) για να κάνει… γκελ στον κόσμο. Η απάντηση του δείχνει πως στην Προοδευτική βαδίζουν σε ένα συγκεκριμένο πλάνο, δεν γίνεται τίποτα τυχαία και έχοντας βρει την συνταγή της επιτυχίας δεν την αλλάζουν με τίποτα… «Οποιαδήποτε κίνηση γίνει, θα γίνει για συγκεκριμένο σκοπό και μετά από συνεργασία και συνεννόηση. Δεν πρόκειται να κάνουμε κινήσεις απλά για να εντυπωσιάσουμε. Θα κάνουμε κινήσεις ουσίας για να ενισχυθεί η ομάδα πραγματικά εκεί που χρειάζεται».

ΠΗΓΗ ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ

Related posts

Η νέα διοίκηση του Αμπελακιακού

Ρένος Γιαμπουράς

Ξεκινά στις 28 Αυγούστου το εφηβικό της Κύπρου Κορυδαλλού

Kώστας Παλαιολόγος

Η νέα διοίκηση του Αμπελακιακού

Ρένος Γιαμπουράς