free page hit counter
17.6 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Β' ΑΘΗΝΩΝ

Έμεινε Β’ ΕΠΣΑ ο Άρης Χολαργού!

Πέρσι ήταν για την άνοδο στη Β’ κατηγορία, φέτος για την παραμονή σε αυτήν. Αυτό που δίχως αμφιβολία δεν άλλαξε, είναι ότι για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στις τάξεις του Άρη Χολαργού η χρονιά κλείνει με χαμόγελα για την επίτευξη του στόχου που είχε εξαρχής τεθεί!

Έστω κι αν έφτασε λίγο πριν το… χείλος του γκρεμού, ακόμη κι αν χρειάστηκε να παλεύει μέχρι τις 8 Ιουνίου για να τα καταφέρει, ο σύλλογος των βορείων προαστίων εξασφάλισε την παρουσία του στη Β’ ΕΠΣΑ και για την επόμενη σεζόν, χάρη στη σπουδαία νίκη με 2-1 που πέτυχε απέναντι στη Λαύρα Αργυρούπολης, στο δεύτερο παιχνίδι της… δεύτερης διαδικασίας των αγώνων κατάταξης για την 13η θέση, μεταξύ των ομάδων που τερμάτισαν σε αυτή, στους τρεις ομίλους της κατηγορίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης και πολυτιμότερος για την ομάδα του, ήταν ο 17χρονος γκολκίπερ Παναγιώτης Κατσίκας, ο οποίος βροντοφώναξε «παρών» στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα, αποκρούοντας το πέναλτι που εκτέλεσε ο Αγγελιδέλης στο 87′, με το οποίο ο τελευταίος θα έφερνε την ισοφάριση, εφόσον ευστοχούσε!

Με ήρωα τον 17χρονο γκολκίπερ Κατσίκα η ομάδα του Χρήστου Βλάχου λύγισε τη Λαύρα Αργυρούπολης και εξασφάλισε τη σωτηρία (2-1).

 

 

 

 

Ανώτερος και με δέκα ο Άρης

Στο γήπεδο Ταύρου β’, παρουσία περίπου 200 φιλάθλων, η ομάδα του Χρήστου Βλάχου ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ακόμη και στο δεύτερο ημίχρονο όπου αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ν. Ζώη με απευθείας κόκκινη, έπαιξε σαφώς πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο από τον αντίπαλό της, διαχειρίστηκε με έξυπνο τρόπο το ματς και έφτασε δίκαια στην επικράτηση, που σήμανε σωτηρία!

Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές του Άκη Μιχαηλίδη μπήκαν πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο μετά το γκολ που δέχθηκαν υπέστησαν καθίζηση, για να «ξυπνήσουν» στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα. Παρά το γεγονός ότι αποδείχθηκε πως προλάβαιναν να σώσουν την παρτίδα, ο Αγγελιδέλης δεν κατάφερε να νικήσει από την άσπρη βούλα τον Κατσίκα, για να μετατραπεί από πρωταγωνιστής σε μοιραίο για την ομάδα του. Έτσι, η Λαύρα ποντάρει σε νίκη του -αδιάφορου- Άρη Χολαργού απέναντι στους Αμπελοκήπους την Κυριακή, για να έχει μία τελευταία ευκαιρία αποφυγής του υποβιβασμού στη Γ’ ΕΠΣΑ…

Στο 22′ ο Κεκλίκογλου έκανε όμορφη κίνηση, έφερε την μπάλα στο αριστερό πόδι και με σουτ στη δεξιά γωνία του Τζάκου άνοιξε το σκορ για τον Άρη, που αναγκάστηκε να μείνει με δέκα ποδοσφαιριστές λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (45′) λόγω αποβολής του Ν. Ζώη με απευθείας κόκκινη για αψιμαχία με αντίπαλο ποδοσφαιριστή στο χώρο του κέντρου και κοντά στη γραμμή του αράουτ…

Όσοι πίστευαν πως θα έβλεπαν διαφορετικό ματς στην επανάληψη, μάλλον διαψεύστηκαν! Ο Άρης εξακολούθησε να ελέγχει το παιχνίδι και με παίκτη λιγότερο, δημιουργώντας την αίσθηση πως θα μπορούσε να γίνει πιο απειλητικός με τις αντεπιθέσεις του. Σε μία από αυτές, μάλιστα, έφτασε στο δεύτερο γκολ στο 66′, όταν ο Οικονομόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας σε φάση διαρκείας στα καρέ της Λαύρας και με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ισχυροποιώντας τις βάσεις για τη νίκη (2-0).

Από ωραίος… μοιραίος ο Αγγελιδέλης

Οι φωνές του Αγγελιδέλη στους συμπαίκτες του φαίνεται πως επέδρασαν ως έναν βαθμό στους «πορφυροφόρους», που μπήκαν πάλι στο ματς στο 78′, χάρη σε κοντινή κεφαλιά του έμπειρου επιθετικού. Ωστόσο, η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον ηγέτη της Λαύρας, καθώς δεν κατάφερε να νικήσει τον Κατσίκα στην εκτέλεση πέναλτι, το οποίο ορθώς υποδείχθηκε για ανατροπή του Μυτιληναίου από τους Μπαλαχτσή και Σπ. Ζώη. Έτσι, το ματς έφτασε στο τέλος του με τον Άρη Χολαργού να πανηγυρίζει μία μεγάλη επιτυχία!

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Τσουκαλά, ορθές υποδείξεις είχαν και οι βοηθοί του, Σταύρογλου και Τσάκος.

ΑΡΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ (Χρήστος Βλάχος): Κατσίκας, Ν. Ζώης, Ιωαννίδης, Ριζόπουλος, Ντουρμετάκης, Σπ. Ζώης, Κεκλίκογλου, Μπαλαχτσής, Κρινής (46′ Οικονομόπουλος (87′ Μιχαηλίδης)), Τσίρος, Καραθανάσης (62′ Καραβοκύρης)

ΛΑΥΡΑ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Άκης Μιχαηλίδης): Τζάκος, Ζακόπουλος, Μυτιληναίος, Ψωμάς, Κωνσταντόπουλος, Παγκάκης, Στεργιόπουλος, Γούλας, Αγγελιδέλης, Σταματόπουλος (70′ Σταμπέλος), Μακρογκίκας (55′ Χάβος).

Βαθμολογία
Αγ. Β. Γκολ

1.Άρης Χολαργού 1 3 2-1

2.Αμπελόκηποι 1 1 1-1

————————————————————

3.Λαύρα Αργυρούπολης 2 1 2-3

Related posts

Με δέκα παίκτες για 64 λεπτά και με χαμένο πέναλτι ο Άγιαξ Ταύρου 0-0 εκτός έδρας με την Λαύρα Αργυρούπολης: ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γιάννης Μελίτας

Abola Team 3

Τον στόπερ Τερλελή απέκτησε ο Αγ. Δημήτριος

Abola Team 2

Ο Φοίνικας Περιστερίου απέκτησε τον έμπειρο γκολκίπερ Τζανέτο Μώτο

Τάσος Ζαφειρίου