free page hit counter
22.3 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Α' ΠΕΙΡΑΙΑ

Σπάθας: «Ο Βενγκέρ και εγώ»

 

Στο gazzetta.gr μίλησε ο τεχνικός της Προοδευτικής, Βασίλης Σπάθας.

O αρχιτέκτονας της φετινής Προοδευτικής, που την οδήγησε έπειτα από δύο χρονιά στην Α’ Κατηγορία Πειραιά στην Γ’ Εθνική έχοντας μείνει αήττητος όλη τη χρονιά, ο Βασίλης Σπάθας, μίλησε στο gazzetta.gr.

Αναφέρθηκε για τη φετινή εκπληκτική πορεία, την επιστροφή των «βυσσινί» στις επαγγελματικές κατηγορίες, την ισοφάριση του ρεκόρ του Βενγκέρ και φυσικά την επόμενη ημέρα στην Προοδευτική.

Η πορείας της Προοδευτικής για την άνοδο ήταν τόσο εύκολη όσο φάνηκε ή η ομάδας του έκανε να φαίνεται έτσι;

«Το κάναμε εμείς να φαίνεται εύκολο. Για να έρθει η άνοδος χρειάστηκαν πολλές ώρες σκληρής δουλειάς, χύσαμε πολλά κιλά ιδρώτα».

Μέσα στην χρονιά ποιο ήταν το πιο δύσκολο σημείο που έπρεπε να ξεπεράσετε;

«Το πιο δύσκολο ήρθε με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, που δεν ήταν στους στόχους μας καθώς θέλαμε πάση θυσία την άνοδο. Τότε ξεκίνησαν κάποιες… φωνές να ζητούν την απομάκρυνση του προπονητικού τιμ, των παικτών… μέχρι και τα καρεκλάκια στο γήπεδο ήθελαν να διώξουν. Η διοίκηση, όμως, έκλεισε τ’ αυτιά της, παρέμεινε πιστή στο πλάνο που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν και έτσι επετεύχθη ο στόχος».

Ενας στόχος που ήρθε και μάλιστα με την ομάδα να τερματίζει αήττητη.

«Ναι, καταφέραμε και μείναμε αήττητοι και εγώ έχω 49 ματς χωρίς ήττα. Α δεν κάνω λάθος ισοφάρισα το ρεκόρ του Βενγκέρ, δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλος. Φυσικά, γι αυτό το επίτευγμα οφείλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές μου και τους βοηθούς μου, στο προπονητικό τιμ».

Σήμερα, κοιτώντας την χρονιά που έφυγε πως νιώθετε;

«Όμορφα. Όταν ανέλαβα την ομάδα, συμφωνήσαμε με τη διοίκηση ότι το ιστορικό αυτό σωματείο είναι ώρα να αναγεννηθεί, είχε φτάσει στον πάτο του βαρελιού και έπρεπε να αφήσει πίσω του τα τοπικά πρωταθλήματα, ήταν ντροπή για την Προοδευτική να βρίσκεται τόσο χαμηλά. Ευτυχώς τα καταφέραμε, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση των κύριων Λεμονή – Κατσαρού, τους παίκτες και τους βοηθούς μου».

Η διαδικασία των μπαράζ πως σας φάνηκε;

«Μας πείσμωσε το ότι έλεγαν πως το πειραϊκό ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό όσο το αθηναϊκό. Έλεγαν επίσης κάποιοι “έλα μωρέ, ποια Προοδευτική; Βάζει πεντάρες και επτάρες σε κάτι ομαδούλες”. Αυτό μας έβγαλε τον εγωισμό. Αποδείξαμε ότι και άξια ανεβήκαμε και ότι όχι μόνο η ψαλίδα του Πειραιά με την Αθήνα έχει κλείσει, αλλά κι οι ομάδες του Πειραιά είναι καλύτερες. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έζησε  την ατμόσφαιρα στο ματς με το Αιγάλεω, όπου στο γήπεδό μας υπήρχε πάνω από 3.000 άτομα. Ότα ανεβήκαμε ήταν για την Προοδευτική… Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Πάσχα μαζί».

Θα είστε και του χρόνου στον πάγκο της ομάδας;

«Ακόμη δεν έχω συζητήσει με τη διοίκηση, αλλά εμένα προτεραιότητά μου είναι η Προοδευτική. Εγω ήδη κάποιες προτάσεις στα χέρια μου αλλά αυτό που θέλω να είναι να μιλήσω πρώτα με τους ανθρώπους της ομάδας. Αυτό που κοιτάζω προς το παρόν είναι πως θα εξελίσσομαι πάνω στη δουλειά μου. Τελευταία βρέθηκε στο Μιλάνο, παρακολούθησα κάποιο επιμορφωτικό σεμινάριο και είδα τον τελικό του Champions League. Σίγουρα αυτές οι παραστάσεις σε βοηθούν να γεμίζεις από εικόνες κορυφαίου επιπέδου».

Τι σας έκανε εντύπωση απ’ όσα είδατε;

«Η έμφαση που δίνουν στη λεπτομέρεια και στην τακτική. Επίσης, παρακολούθησα την τελευταία προπόνηση της Ατλέτικο, πριν τον τελικό. Ήταν τρομερό το πόσο ήρεμοι ήταν οι παίκτες, πόσο πολύ απολάμβαναν το ποδόσφαιρο. Και φυσικά ο Σιμεόνε, στο λίγο που βρέθηκε στην προπόνηση δούλεψε αποκλειστικά στην τακτική».

Ανεξάρτητα από το αν θα είστε ή όχι εσείς τελικά στην Προοδευτική, του χρόνου τι να περιμένουμε από την ομάδα;

«Το πλάνο μας την χρονιά που μόλις πέρασε ήταν να χτίσουμε μια ομάδα που στη Γ’ εθνική με 3-4 ποιοτικές προσθήκες θα κάνει πρωταθλητισμό».

 

Πηγή: gazzetta.gr

Related posts

Η ΑΕ Μοσχάτου απέκτησε τον Ρέντον Σεχού

Abola Team 2

Δραπετσώνα-Αετός Κορυδαλλού 0-4

Abola Team 3

Μια εμφάνιση της ομάδας δώρο με τυπωμένο το επώνυμο του κατόχου μαζί με τα διαρκείας στην ΑΕ Μοσχάτου (ΦΩΤΟ όλων των εμφανίσεων της ομάδας)

Abola Team 3