free page hit counter
19.7 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΟ

Δικαίωμα ψήφου σε όλα τα μέλη των ΔΣ των ΕΠΣ!

Τη διεύρυνση του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ ζητεί με πρότασή της, που θα συζητηθεί στη ΓΣ της ομοσπονδίας στις 24/6, η ΕΠΣ Αθηνών.

 

Στην πρόταση τροποποίησης του καταστατικού η ΕΠΣΑ προτείνει το εκλογικό σώμα να αυξηθεί από 184 εκλέκτορες που είναι σήμερα στους περίπου 600.

Το βασικό επιχείρημα είναι ότι πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου όλα τα μέλη των ΔΣ των ΕΠΣ, όπως συμβαίνει κατ’ αναλογία και με τη Super League.

Στην αιτιολογία της πρότασης αναφέρεται: «Ειδικά και μόνο για τις Γενικές Συνελεύσεις Αρχαιρεσιών της Ε.Π.Ο., δικαίωμα ψήφου να έχουν όλα τα μέλη των Εκτελεστικών Επιτροπών των Ενώσεων

και όχι μόνο τα τρία (3) μέλη της Ε.Ε. της κάθε Ένωσης. Όπως, δηλαδή, ψηφίζουν όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Superleague.

Έτσι, το σύνολο των αντιπροσώπων θα ανέρχεται σε 600 περίπου άτομα, (55 Ε.Π.Σ. Χ 11 μέλη), που έχουν εκλεγεί από τους αντιπροσώπους των σωματείων όλων των Ενώσεων.

Επίσης η ΕΠΣΑ προτείνει να μειωθεί από οκτώ σε δύο ο αριθμός των Ενώσεων που πρέπει να υποδείξουν υποψήφιο πρόεδρο για την ΕΠΟ προκείμενου «να μη δυνατότητα να υποβάλλουν υποψηφιότητα παράγοντες ικανοί, επειδή, ενδεχομένως, δεν εξασφάλισαν υπόδειξη από μεγάλο αριθμό Ενώσεων».

 

Η πρόταση της ΕΠΣ Ηλείας

Η ΕΠΣ Ηλεία προτείνει «Η Επιτροπή Δεοντολογίας, μπορεί να επιβάλλει τις κυρώσεις που προβλέπονται στο παρόν Καταστατικό, στον Κώδικα Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο. και στον Πειθαρχικό Κώδικα της Ε.Π.Ο., σε Αξιωματούχους και Ποδοσφαιριστές των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων (Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών), στους διαμεσολαβητές αγώνων και ποδοσφαιριστών, καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο και με οποιαδήποτε ιδιότητα εμπλέκεται στα ως άνω πρωταθλήματα».

Πηγή: Soccerplus.gr

Related posts

Παίρνει σάρκα και οστά η σκέψη για επανασύσταση της Δ’ Εθνικής

Abola Team 2

Στα σκαριά νέα αναδιάρθρωση των κατηγοριών!

Abola Team

Ο Ν. Βακάλης αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ

Abola Team 2