free page hit counter
18.3 C
Αθήνα
20 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΔΙΕΘΝH

Ισλανδία – Αυστρία 2-1

H Iσλανδία έγραψε ιστορία, επικράτησε 2-1 της Αυστρίας στο (94′) και βρέθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης! Απέναντι στους… Ψαράδες, η Αγγλία!

 

Η Ισλανδία έγραψε ιστορία, αφού στην πρώτη της παρουσία σε Euro κατάφερε να βρεθεί στη φάση των «16». Οι… Ψαράδες επικράτησαν 2-1 της Αυστρίας με γκολ στις καθυστερήσεις και θα βρουν απέναντί τους την Αγγλία. Εχασαν τα… άχαστα οι Αυστριακοί που έμειναν στα προκριματικά του Euro!

Μόνο για τον… βαθμό δεν μπήκε στο ματς η Ισλανδία, πίεσε την υποτονική Αυστρία και στο 2′ είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά η σουτάρα του Γκούντμουντσον βρήκε το δοκάρι! Οι Αυστριακοί θα μπορούσαν στο 12′ να απαντήσουν, αλλά τη γκάφα του Χάλντορσον δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί ο Αρναούτοβιτς! Στο 18′ οι Ισλανδοί ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, με εξαιρετική ενέργεια του Μπόντβαρσον!! Η ομάδα του Κόλερ ήταν αδύναμη να αντιδράσει, στο πρώτο 20λεπτο, ωστόσο το γκολ την… ταρακούνησε! Ο ρυθμός της ανέβηκε, η Ισλανδία την περίμενε πίσω από τη σέντρα και μια γκάφα στην άμυνα έφερε τους Αυστριακούς στην άσπρη βούλα. Στο 36′ ο Σκούλασον… κατέβασε τον Αλάμπα, αλλά ο Ντράγκοβιτς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι! Οι Ισλανδοί έκαναν αρκετά λάθη στα μετόπισθεν, αλλά ο Χάλντορσον σε δυο περιπτώσεις έσωσε την εστία του!

Ο Κόλερ πέρασε στο ματς τους Γιάνκο, Σεπφ και η Αυστρία έγινε απειλητική! Ο Αλάμπα στο 47′ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, ενώ ένα λεπτό αργότερα φώναξε σωστά σε ανατροπή του Σάμπιτζερ από τον Σκούλασον. Σημάδια κόπωσης από τους Ισλανδούς, εκρηκτικοί οι Αυστριακοί, όπου στο 52′ έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, αλλά στο σουτ του Σάμπιτζερ ο εξαιρετικός Αρνασον έδιωξε με το κεφάλι. Η ομάδα του Κόλερ έβαλε στην εστία της την Ισλανδία και άρχισε να… πυροβολεί! Ο Σεπφ δεν μπόρεσε στο 59′, αλλά στο 69′ με άψογη ενέργεια κι εκτέλεση πέτυχε το 1-1! Οι Ισλανδοί απάντησαν με την ευκαιρία του Σίγκουρντσον και στη συνέχεια κλείστηκαν. Διπλή ζώνη άμυνας οι «Ψαράδες» και η Αυστρία φουλ επίθεση.

Μπορεί οι παίκτες του Κόλερ να έβρισκαν χώρους, αλλά δεν είχαν την ουσία! Ο Γιάνκο από κοντά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ούτε και ο Σεπφ στο 72′ να νικήσει τον Χάλντορσον.

Οι Ισλανδοί φώναξαν στο 75′ σωστά για πέναλτι, αφού στη σέντρα του Μπιάρνασον η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κλάιν. Ο Κόλερ τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο του Γιάντσερ, όμως ο Χάλντορσον ήταν… βράχος κάτω από τα δοκάρια του! Η Αυστρία δεν βρήκε ποτέ το γκολ που ήθελε, αντίθετα, ο Τρόστασον στο 94′ από ασίστ του Μπιάρνασον διαμόρφωσε το 2-1!

Iσλανδία: Χάλντορσον, Σέβαρσον, Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον (86′ Ινγκασον), Μπιάρνασον, Σίγκθορσον (80′ Τρόστασον), Σίγκουρντσον, Αρνασον, Μπόντβαρσον (71′ Μπιάρνασον), Γκούναρσον, Σκούλασον

Αυστρία: Αλμερ, Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Φουχς, Ιλσανκερ (46′ Γιάνκο), Αρναούτοβιτς, Αλάμπα, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Πρεντλ (46′ Σεπφ), Κλάιν, Σάμπιτζερ (78′ Γιάντσερ)

Πηγή: gazzetta.gr

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/niKpdJIVZgQ” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Related posts

Κατερίνα Στεφανίδη, η νέα «βασίλισσα» των αιθέρων

Ρένος Γιαμπουράς

Τον πρώτο λόγο η Ιταλία

Ρένος Γιαμπουράς

Ισπανία: Την έστειλε “συστημένη” ο Μπέιλ…στο παραθυράκι!

Abola Team 2