free page hit counter
18.3 C
Αθήνα
20 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΟ

Τέλος εποχής για το σύστημα ΕΠΟ – Γκιρτζίκη που καταρρέει!

Σοβαρές απώλειες, ένδειξη ήττας του «συστήματος» στην ψηφοφορία του διοικητικού απολογισμού – Το αποτέλεσμα (88-82) δείχνει μία τεράστια δυναμική της αντιπολίτευσης

 

 

Πλήρης κατάρρευση του «συστήματος» και ισχυρό μήνυμα για ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ στην ΕΠΟ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Το σημερινό, ήταν το πιο ηχηρό μήνυμα που έχει ακουστεί μέχρι σήμερα για την αλλαγή που συντελείται στη ζοφερή πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι αν μέχρι σήμερα υπήρχαν «άπιστοι Θωμάδες» που αρνούνταν να παραδεχτούν την πραγματικότητα, πλέον κατάλαβαν κι αυτοί τι μέλλει γενέσθαι τους επόμενους μήνες.

Για πρώτη φορά, διοικητικός απολογισμός της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εγκρίνεται με τόση ισχνή πλειοψηφία (88 ψήφους υπέρ έναντι 82 κατά). Η διαδικασία που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά εξελίχθηκε σε μια πρωτοφανή – για τα δεδομένα της ΕΠΟ – επίδειξη της αντιπολίτευσης, καθώς 23 Ενώσεις καταψήφισαν τον απολογισμό, 25 τον ενέκριναν, 5 εμφανίστηκαν διχασμένες (σ.σ. κάθε Ένωση εκπροσωπείται με τρεις ψήφους στη Γ.Σ.), και μία (η Αργολίδα) εκπροσωπήθηκε με δύο ψήφους.

Από τις δώδεκα ΠΑΕ της Superleague που παραβρίσκονται στη διαδικασία, έξι καταψήφισαν και έξι υπερψήφισαν τον απολογισμό.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του θριαμβευτικού μηνύματος που έστειλε η αντιπολίτευση ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου, πρέπει να επισημανθεί ότι σε όλες τις προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις της Ομοσπονδίας, οι διοικητικοί απολογισμοί υπερψηφίζονταν συνήθως με ποσοστά που άγγιζαν το 90%.

Απόλυτα φυσιολογικά, λοιπόν, ο μεν Γιώργος Γκιρτζίκης έδειχνε να έχει… χάσει το χρώμα του τη στιγμή της αναγγελίας των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, τα δε στελέχη της αντιπολίτευσης πανηγύριζαν, καθώς αρκετοί δεν πίστευαν ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα ήταν τόσο εντυπωσιακό!

O άνεμος της αλλαγής στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αρχίσει να πνέει μανιασμένα και ετοιμάζεται να παρασύρει στο διάβα του κάθε είδους μικρόβιο που επιδιώκει να παραμένει εγκλωβισμένο σε «σκοτεινά» καθεστώτα.

Δείτε αναλυτικά πώς ψήφισε κάθε Ένωση, αλλά και οι ομάδες: 

“Οχι” στον διοικητικό απολογισμό της διοίκησης Γκιρτζίκη ψήφισαν οι ΕΠΣ: Αθηνών, Αν.Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Λάρισας, Φθιώτιδας, Δράμας, Ξάνθης, Πρέβεζας/Λευκάδας, Χανίων, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Ζακύνθου, Σάμου, Λέσβου, Ηπείρου, Κιλκίς, Φλώρινας, Γρεβενών, Κοζάνης, Πέλλας. 

Και οι ΠΑΕ: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα. 

“Ναι” στον διοικητικό απολογισμό της διοίκησης Γκιρτζίκη ψήφισαν οι Ενώσεις: Δυτ. Αττικής, Ευβοίας, Πειραιά, Δωδεκανήσου, Έβρου, Κεφαλονιάς/Ιθάκης, Χαλκιδικής, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Αχαΐας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Κέρκυρας, Καβάλας, Θράκης, Ημαθίας, Πιερίας, Βοιωτίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Χίου, Ηλείας και Θεσπρωτίας. 

Και οι ΠΑΕ: Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Βέροια, Λεβαδειακός, Καλλονή και Πανθρακικός. 

“Σπασμένα” ψήφισαν οι: Ευρυτανία (2 ναι, 1 όχι), Φωκίδα (1 ναι, 2 όχι), Σέρρες (1 ναι, 2 όχι), Σάλας (1 ναι, 2 όχι) και η Football League (Παναιγιάλειος-Καλλιθέα ναι, Απόλλων Σμύρνης όχι). Επίσης από την Αργολίδα ψήφισαν δύο εκπρόσωποι (απουσίαζε ο πρόεδρος) κι αμφότεροι ψήφισαν όχι. 

Δεν ψήφισαν η Άρτα και η Καστοριά (δεν τους δόθηκε δικαίωμα ψήφου), ενώ απουσίαζαν τέσσερις ΠΑΕ: ο Πανιώνιος, ο Ηρακλής, ο Αστέρας Τρίπολης κι ο Πλατανιάς.

Πηγή: sdna

Related posts

Μαυρωτάς: Το σχέδιο επανέναρξης όλων των πρωταθλημάτων

Γιώργος Ανανίδας

Προχωράει κανονικά η αναδιάρθρωση

abola10

Καταρρέει το σύστημα – Ανατροπή και στην Αργολίδα!

Ρένος Γιαμπουράς