free page hit counter
22.5 C
Αθήνα
18 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΔΙΕΘΝH

Ελλάδα – Ιταλία 11-7

Απίστευτη ανατροπή πραγματοποίησε η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών, καθώς επικράτησε της Ιταλίας με 11-7 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Super Final του World League της Κίνας.  

Ακόμη μια επιτυχία για το ελληνικό πόλο, με την Εθνική Ανδρών να επικρατεί της Ιταλίας του… γνώριμού μας Σάντρο Καμπάνια με 11-7, παρόλο που άρχισε κάκιστα το ματς και έμεινε πίσω στο σκορ με 6-1.

Οι παίκτες του Βλάχου ανέκτησαν την αυτοκυριαρχία τους και ουσιαστικά έτρεξαν ένα επί μέρους 10-1 για να φτάσουν στη νίκη και το μετάλλιο.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση που η Ελληνική ομάδα καταλαμβάνει μια θέση ανάμεσα στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες, μετά από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν (Χάλκινο Μετάλλιο – 3η Θέση) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου (4η Θέση)!

Επιπλέον είναι το τρίτο μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση – με τα άλλα δύο να είναι επίσης χάλκινα, το 2004 στο Λονγκ Μπιτς των ΗΠΑ και το 2006 στην Αθήνα – στην πρώτη συμμετοχή σε τελική φάση μετά το 2008 στη Γένοβα όταν η Εθνική μας είχε καταλάβει την 8η θέση.

Καλύτερος τερματοφύλακας ο Φλέγκας

Σπουδαία διάκριση και για τον Κωνσταντίνο Φλέγκα. Ο 28χρονος γκολκίπερ της Εθνικής ομάδας αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας του Super Final του World League, αφού με τις εμφανίσεις του βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εκπληκτική πορεία της ελληνικής ομάδας προς το χάλκινο μετάλλιο.

Χρυσοί οι Σέρβοι

Νικητές της διοργάνωσης αναδείχθηκαν οι Σέρβοι που στο μεγάλο τελικό επιβλήθηακαν της ομάδας των ΗΠΑ με 10-6. Αυτός είναι ο 10ος τίτλος στη διοργάνωση για τους Σέρβους (αν συνυπολογίσει κανείς και τους 2 ως Σερβία κ’ Μαυροβούνιο), οι οποίοι από το 2007 και μετά που διαχωρίστηκαν με το Μαυροβούνιο έχουν χάσει μόνο δύο φορές τον τίτλο. Το 2009 στην Ποντγκόριτσα από το Μαυροβούνιο και το 2012 στην Άλμα Άτα του Καζακστάν από την Κροατία.

Η εξέλιξη του μικρού τελικού

Ο αγώνας ξεκίνησε ακριβώς όπως ο άτυχος ημιτελικός με τις ΗΠΑ. Η Εθνική μας ομάδα μπήκε νωθρά και βρέθηκε να χάνει με 5 γκολ διαφορά στα μισά της δεύτερης περιόδου (6-1). Όμως κάπου εκεί σήμανε η αντεπίθεση για τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου που με εκπληκτική άμυνα εγκλώβισαν τους Ιταλούς και πέτυχαν να είναι στο παιχνίδι ήδη από το τέλος του ημιχρόνου, μειώνοντας σε 6-5.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ελληνική ομάδα μπήκε πολύ δυνατά, παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ με 7-6, πριν ισοφαρίσουν οι Ιταλοί σε 7-7 στα μισά του τρίτου οκταλέπτου. Αυτό όμως ήταν το τελευταίο τους γκολ, αφού στα 12 εναπομείναντα λεπτά δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα, χάρη στην εκπληκτική απόδοση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην άμυνα. Τα τέσσερα γκολ που σημείωσε η ελληνική ομάδα σε αυτό το διάστημα της έδωσαν μια εύκολη – στο τέλος – νίκη, ολοκληρώνοντας την απίστευτη ανατροπή με επιμέρους σκορ 10-1!

Ιταλία – Eλλάδα 7-11

Οκτάλεπτα: 4-1, 2-4, 1-4, 0-2. 

Ιταλία: Ντι Φούλβιο 2, Φιλιόλι 2, Φιγκάρι 2, Νόρα 1. 

Ελλάδα: Κολόμβος 3, Γούνας 2, Γενηδούνιας 2, Δερβίσης 1, Φουντούλης 1, Μουρίκης 1, Βλαχόπουλος.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related posts

Έσκασε η «βόμβα» αξίας €180.000.000 ευρώ από την Παρί!

Abola Team 2

Στα 26 λέει πως έχει πραγματοποιήσει τα παιδικά του όνειρα. Θα πεις ότι δεν πρέπει να ήταν ακριβώς τρελά. Ο Vladimír Weiss θα σου απαντήσει πως ήταν αυτά που ήταν και ότι δεν μετανιώνει για τίποτα. Ο πρώτος (χρονικά) σκόρερ των Σλοβάκων στο Euro 2016

Ρένος Γιαμπουράς

Άρχισαν να “σπάνε” τη Λιλ Ρώσοι και Άγγλο

Ρένος Γιαμπουράς