free page hit counter
19.8 C
Αθήνα
18 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΔΙΕΘΝH

Κροατία – Πορτογαλία 0-1 παρ. (κ.α. 0-0)

Τρία λεπτά ήταν αρκετά για να ζήσουμε μοναδικές στιγμές και να… ξεχάσουμε 116 λεπτά κακού ποδοσφαίρου!

 

Δυο φάσεις, ένα δοκάρι κι ένα γκολ-εισιτήριο για τα προημιτελικά! Η καλύτερη Κροατία δεν μπόρεσε με τον Πέρισιτς να σκοράρει και το… πλήρωσε! Ο Κουαρέσμα -χρυσή αλλαγή- στο 117′ έστειλε τους Ιβηρες στην επόμενη φάση κόντρα στην Πολωνία! Χωρίς σουτ ο Κριστιάνο σε όλο το 90λεπτο, μοιραίος ο Βίντα για τη Χρβάτσκα! Συγκλονιστικός ο Σάντσες που έδωσε ώθηση στους Πορτογάλους!

Σκληρά μαρκαρίσματα, ματς χωρίς ρυθμό, φάσεις, και τους σταρ των δυο ομάδων «εγκλωβισμένους». Ενα πρώτο 45λεπτο, όπου η Χρβάτσκα είχε την υπεροχή, αλλά και τους παίκτες της να αισθάνονται πιεσμένοι! Ο Κάτσιτς δεν βρήκε τρόπο να τους αποφορτίσει και η κορυφαία ομάδα μέχρι στιγμής στο Euro ήταν εκτός ρυθμού! Ο Ράφαελ Γκερέιρο ήταν εξαιρετικός στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Καρβάλιο τα πήγε περίφημα πάνω στον Ράκιτιτς, ενώ ο Σίλβα εξουδετέρωσε τον Μόντριτς. Ενα τεράστιο μπόνους για την ομάδα του Σάντος, που ήταν εξαιρετική ανασταλτικά, αλλά δημιουργικά δεν έδειξε κάτι! Στον αντίποδα, ο Σρνα προσέφερε στην άμυνά του εμπιστοσύνη, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ο Κριστιάνο πήρε 19 πάσες, αλλά καμία μέσα στο κουτί. Μάλιστα, δεν πρόλαβε να κάνει ούτε σουτ… Δυο ευκαιρίες στο α΄ μέρος, μια κεφαλιά του Πέπε που κατέληξε άουτ και μια καλή έμπνευση του Πέρισιτς που όμως δεν είδε θετικό αποτέλεσμα!

Στην επανάληψη, ο Σάντος πέρασε στο ματς τον Σάντσες στη θέση του Γκόμες, ώστε να βοηθήσει και δημιουργικά, γιατί ο τελευταίος αν και καλός ανασταλτικά δεν πέρασε ποτέ τη μπάλα μπροστά! Ο νεαρός φρόντισε με το καλημέρα να προσφέρει ώθηση στην ομάδα του, ωστόσο δεν είχε τις βοήθειες που περίμενε.  Η πρώτη καλή φάση στο ματς ήρθε στο 61′, όταν από το φάουλ του Σρνα, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ! Δυο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των Πορτογάλων να… απειλήσουν και να φωνάξουν σωστά για πέναλτι, αφού ο Στρίνιτς έπεσε άτσαλα στον Νάνι! Κι όμως, από το σημείο εκείνο κι έπειτα δεν είδαμε τίποτα καλό… Ο Κάλινιτς πέρασε στη θέση του τραυματία Μάντζουκιτς, ο Κουαρέσμα πήρε θέση στην ενδεκάδα, αλλά ευκαιρία ούτε για δείγμα! Ο Κριστιάνο είχε 32 σουτ πριν το αποψινό ματς και… κανένα σε όλο το 90λεπτο! Ολη η εικόνα της κανονικής διάρκειας αποτυπώνεται στο… τρελό στατιστικό, πως δεν υπήρξε κανένα σουτ εντός εστίας! Την τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο σε μεγάλο τουρνουά… χάνεται στο 1980!

Η παράταση δεν είχε κάτι καλύτερο να προσφέρει, οι ομάδες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και δεν είχαν διάθεση για ρίσκο! Η Πορτογαλία πίεσε ψηλά, ο Σάντσες ήταν εξαιρετικός, αλλά Κριστιάνο και Νάνι δεν μπορούσαν να τον στηρίξουν! Ο Τσόρλουκα ήταν συγκλονιστικός, αφού παρά τον τραυματισμό του έμεινε στο ματς να βοηθήσει! Κι όμως μπάλα είδαμε από το… 113′ κι έπειτα! Ο Βίντα έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, όταν ο Πατρίσιο γλίστρησε, αλλά αυτός πάλι με κεφαλιά δεν τα κατάφερε. Η Κροατία πίεσε και στο 116′ ο Πέρισιτς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι! Ο εφιάλτης για τη Χρβάτσκα μόλις είχε αρχίσει! Ο Σάντσες κουβάλησε εξαιρετικά τη μπάλα, έδωσε τη σωστή στιγμή στον Νάνι, ο τελευταίος με μυτάκι στον Κριστιάνο, που όμως νικήθηκε από τον Σούμπασιτς! Ωστόσο, ο Τσόρλουκα έχασε τη φάση και ο Κουαρέσμα με κεφαλιά έδωσε μια απίστευτη νίκη στην Πορτογαλία! Οι Κροάτες θα μπορούσαν να είχαν πάει το ματς στα πέναλτι, αλλά ο Βίντα ήταν μοιραίος και στο 120′ δεν μπόρεσε με πλασέ να σκοράρει!

Κροατία (Άντε Κάτσιτς): Σούμπασιτς, Στρίνιτς, Πέρισιτς, Τσόρλουκα (120΄ Κράμαριτς), Ράκιτιτς (110′ Πιάτσα), Μόντριτς, Σρνα, Μπρόζοβιτς, Μάντζουκιτς (88′ Κάλινιτς), Μπάντελι, Βίντα.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Ζοάο Μάριο (87′ Κουαρέσμα), Καρβάλιο, Αντρέ Γκόμες (50′ Ρενάτο Σάντσες), Σέντρικ, Σίλβα (108′ Ντανίλο), Νάνι, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πηγή: Gazzetta.gr
[iframe width=”720″ height=”405″ src=”//rutube.ru/play/embed/8748026″ frameborder=”0″ webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen ]

Related posts

Όλα για όλα το Βέλγιο

Ρένος Γιαμπουράς

Γαλλία – Ισλανδία 5-2 (vid) και οι “πετεινοί” εύκολα στους “4” !!!

Abola Newsroom

Κορονοϊός: 103 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στα 331 το σύνολο – 8 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση

Abola Newsroom