free page hit counter
21.5 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ

Εθνική Ενόπλων – Παλαίμαχοι Δάφνης Δάσους Χαϊδαρίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανάμεσα στην Εθνική Ενόπλων, στους Παλαίμαχους Δάφνης Δάσους Χαϊδαρίου και της ομάδας Προσφύγων από τον προσφυγικό καταυλισμό Σκαραμαγκά.

 

Ο αγώνας είχε σκοπό τη συγκέντρωση ρουχισμού για τους πρόσφυγες, αλλά το απώτερο κέρδος ήταν πολύ μεγαλύτερο για πολλούς λόγους παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο Τ. Χαραλαμπίδης με μεγάλη επισημότητα, καθώς τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.  Παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κος Βίτσας, ο Υπουργός Αθλητισμού Κος Κοντονής, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Κος Σελεκος. 

Η πρωτοβουλία της εκδήλωσης ανήκει στους Παλαίμαχους της Δάφνης Δάσους Χαϊδαρίου που πιστοί στο καθήκον της κοινωνικής προσφοράς μέσα από αθλητικές διοργανώσεις οργάνωσαν με απόλυτη τελειότητα έναν ποδοσφαιρικό αγώνα που τα μηνύματα του ήταν πανελλήνιας εμβέλειας.  Το θέμα της κοινωνικής ένταξης των υγιών ομάδων πληθυσμού των προσφύγων στον ιστό της πόλης είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει την Ελληνική κοινωνία τα επόμενα χρόνια.  Άνθρωποι κατατρεγμένοι από τη φωτιά του πολέμου ψάχνουν αν βρουν καταφύγιο και η πόλη μας, πόλη προσφυγική, ανταποκρίνεται στην πρόκληση αυτή πρωτοπορώντας. 

Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια των Παλαιμάχων Της Δάφνης Δάσους Χαϊδαρίου, γιατί δίνουν ένα καλό παράδειγμα πως ο Αθλητισμός είναι για ενώνει λαούς και όχι να χωρίζει.  Αυτά ακριβώς τόνισαν και οι δυο Υπουργοί που παρευρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης και ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου. 

Επισημότητα έδωσε και η παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού με όλη την Ηγεσία του.  Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου και ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος, κινήσεις συμβολικές που δείχνουν και το αίσθημα ευθύνης των διοργανωτών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό από τη σπουδαία αυτή εκδήλωση, εδώ.

 

 

Related posts

Τον μετρ των ποδοσφαιρικών εκδηλώσεων Μαρίνο Παπαντωνόπουλο βράβευσε ο Δήμος Μοσχάτου

Abola Team 3

Αποδέκτης πολλών προσκλήσεων από όλη την χώρα η ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ F.C. ATHENS

Abola Team 3

Με αστέρια του παρελθόντος οι Παλαίμαχοι του ΠΑΟ στον ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ του Πάτρικ!