free page hit counter
19.7 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΔΙΕΘΝH

Ιταλία – Ισπανία 2-0 (Vid)

Η Ιταλία φόρεσε την πιο βαριά φανέλα της, παρέδωσε μαθήματα τακτικής, έκλεισε (2-0) τον κύκλο της πρωταθλήτριας Ισπανίας και πλέον είναι από τα μεγάλα φαβορί για το τρόπαιο.

 

Δεν την πίστευε σχεδόν κανείς. Απαντες συνηγορούσαν ότι αυτό είναι το πιο… ταπεινό ρόστερ που είχε ποτέ σε μεγάλη διοργάνωση. Και όμως με αυτούς έγινε από τη δεύτερη αγωνιστική η μοναδική που κλείδωσε την 1η θέση από τον όμιλο. Και αφού άφησε όλους να νομίζουν ότι η Ισπανία ήταν το φαβορί στην μεταξύ τους κόντρα για τους «16», η Ιταλία την καθάρισε εμφατικά με 2-0, θύμισε σε όλους πόσο βαριά είναι η φανέλα της και αφού έκλεισε οριστικά τον κύκλο των προηγούμενων πρωταθλητών Ευρώπης, πάει να καθίσει στον θρόνο. Αυτό άραγε πόσοι το αμφισβητούν πλέον;

Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη λοιπόν, το ματς κανονικά θα έπρεπε να έχει περισσότερα γκολ και αυτά να είναι πιστωμένα στον λογαριασμό των Ιταλών. Εκείνοι ήταν που παίζοντας με μαεστρία και υπηρετώντας πιστά το εξαιρετικό πλάνο του Αντόνιο Κόντε (3-5-2), δημιούργησαν ολοκάθαρες κλασικές ευκαιρίες. Αν δεν έκανε τις… υπερεκτάσεις τους ο Ντε Χέα, οι Ισπανοί θα μετρούσαν κακό νούμερο πίσω. Η αρχή έγινε με την κεφαλιά του Πελέ (8΄) και την τρομερή επέμβαση χαμηλά αριστερά.

Ο Παρόλο (25′) είχε μία καλή κεφαλιά και ως απάντηση υπήρξε ένα αδύναμο σουτ του Ινιέστα. Αλλη προσπάθεια στην εστία δεν είχαν οι Ιβηρες στο Α’ μέρος. Και αυτό επειδή οι αντίπαλοι τους είχαν μπει και δάγκωναν σίδερα, παίζοντας όμως και τρομερά έξυπνα και σωστά. Στο 29′ παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ ο Σέρχιο Ραμος, σε μία φάση ξεκάθαρο δείγμα του πως πελαγοδρομούσε η άμυνα.

Το γκολ μύριζε ότι ερχόταν και συνέβη τέσσερα λεπτά αργότερα. Στο φάουλ του Εντερ, ο Ντε Χέα δεν έδιωξε σωστά και στην επαναφορά ο ηρωικός Κιελίνι έβαλε το έβδομο τέρμα του με το εθνόσημο. Ηταν το πρώτο που δέχτηκε η Ισπανία σε νοκ άουτ φάση μεγάλης διοργάνωσης από το 2006 (Γαλλία) και απάντηση δεν θα έβρισκαν μέχρι το φινάλε. Αντιθέτως, ήταν ο Τζακερίνι (45′) που ανάγκασε τον πορτιέρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ακόμα μία εντυπωσιακή επέμβαση.

Στην επανάληψη η εικόνα άλλαξε. Ηταν αναμενόμενο όμως, καθώς πλέον το παιχνίδι ήταν βούτυρο στο ψωμί του μαχητικού-αμυντικού DNA της Σκουάντρα Ατζούρα. Αφησε χώρο και μπάλα στους αντιπάλους και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα στον κόσμο. Και πάλι η Ιταλια πήγε να σκοράρει, με τον Εντερ να νικιέται στο τετ α τετ από τον Ντε Χέα. Σταδιακά άρχισε η πίεση προς την εστία του Μπουφόν, αλλά ήταν ελεγχόμενη. Ενα πλασέ του Αντούριθ (70′), η κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος (71′) και η επέμβαση του αρχηγού στην εξ επαφής προβολή του Πικέ (77′) δεν μαρτυρούν ότι υπήρχε πάθος και καθαρό μυαλό από τους απερχόμενους πρωταθλητές.

Και ξανά μανά οι Ιταλοί πλησίασαν στο δεύτερο, με το σουτ του Ινσίνιε και έφτασαν τελικά σε αυτό στις καθυστερήσεις. Ο Ινσίνιε έκανε το άνοιγμα, ο Νταρμιάν το γύρισμα και με εξ επαφής βολέ ο Πελέ πανηγύρισε το δεύτερο του στο τουρνουά. Κάπως έτσι η Σκουάντρα Ατζούρα νίκησε την Ισπανία σε μη φιλικό ματς για πρώτη φορά εδώ και 22 χρόνια και τώρα πάει στο άλλο μεγάλο ραντεβού με τη Γερμανία. Οσο για τους ηττημένους, είδαν τον Κόντε να προσφέρει μάθημα τακτικής στον Ντελ Μπόσκε, του οποίου κάπου εδώ λήγει και η σπουδαία θητεία…

* Ο Τιάγκο Μότα δέχτηκε κάρτα και χάνει τον προημιτελικό!

* Ο Τζόρτζο Κιελίνι έγινε ο δεύτερος Ιταλός αμυντικός που σκοράρει σε EURO μετά τον Κριστιάν Πανούτσι (2008 κόντρα στη Ρουμανία)!

Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Φλορέντσι (84′ Νταρμιάν), Ντε Σίλιο, Παρόλο, Ντε Ρόσι (54′ Τιάγκο Μότα), Τζακερίνι, Εντερ, Πελέ (81′ Ινσίνιε)

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Χουανφράν, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας, Ινιέστα, Νολίτο (46′ Αντούριθ, 81′ Πέδρο), Σίλβα, Μοράτα (70′ Λούκας Βάθκεθ).

Πηγή: Gazzetta.gr
[iframe width=”720″ height=”405″ src=”//rutube.ru/play/embed/8751193″ frameborder=”0″ webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen ]

Related posts

Αθλήτρια των Παραολυμπιακών ευχαρίστησε τον Σαββίδη για την βοήθεια του

Ρένος Γιαμπουράς

Παίρνει πρόκριση η Γαλλία

Ρένος Γιαμπουράς

Αντίο με χρυσό ο Φελπς (vid&pics)

Ρένος Γιαμπουράς