free page hit counter
21.5 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΔΙΕΘΝH

Ουαλία – Βέλγιο 3-1 (vid)

Η Ουαλία έκανε μεγάλη ανατροπή, επιβλήθηκε με 3-1 του Βελγίου και θα βρεθεί για πρώτη φορά στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία!

 

 

Η Ουαλία συνεχίζει να εντυπωσιάζει και έγραψε ιστορία, φτάνοντας για πρώτη φορά στα ημιτελικά μεγάλης διοργάνωσης. Οι παίκτες του Κόουλμαν ήταν συγκλονιστική, έκαναν την ανατροπή, επιβλήθηκαν με 3-1 του Βελγίου και θα βρουν απέναντί τους την Πορτογαλία στα ημιτελικά. Εκπληκτική εμφάνιση από τον Ράμσεϊ, που έγινε ο πρώτος με δύο ασίστ στο ίδιο ματς, όμως συμπλήρωσε κάρτες… Όσο για το Βέλγιο; Πίεσε στο ξεκίνημα των δυο 45λεπτων, όμως οι απουσίες στην άμυνα στοίχισαν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίκτες του Βίλμοτς να έχουν το πόδι πατημένο στο γκάζι και να χάνουν τεράστια τριπλή ευκαιρία μόλις στο 7′. Καράσκο, Ντενάγιερ και Αζάρ είδαν τον Χένεσι και τους αμυντικούς του να σώζουν δύο φορές σχεδόν πάνω στην γραμμή, όμως στο 13′ βρήκαν το γκολ που δικαιούνταν. Ο Ναϊνγκολάν με εκπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα έκανε το 1-0 και όλα έδειχναν ότι οι Βέλγοι είναι έτοιμοι για τα ημιτελικά.

Οι Ουαλοί, όμως, όχι μόνο δεν κατέρρευσαν, αλλά σταδιακά ανέβασαν στροφές. Στο 26′ ο Κουρτουά έσωσε τους κόκκινους διάβολους στο πλασέ του Τέιλορ, όμως τα κενά στην άμυνα φάνηκαν στο 30′. Κόρνερ του Ράμσεϊ, κεφαλιά του αμαρκάριστου Γουίλιαμς και 1-1! Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχει, ο Μπέιλ είχε την καλύτερη στιγμή στην αντεπίθεση στο 33′, όμως το 1-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τους Βέλγους να πιέζουν ξανά. Στο 48′ ο Λουκάκου έχασε μεγάλη ευκαιρία, με την κεφαλιά του να περνάει λίγο άουτ, με τους Ντε Μπρόινε (49′) και Αζάρ (50′) να πλησιάζουν στο γκολ. Οι Ουαλοί ήταν σε θέση άμυνας, όμως από το πουθενά έκαναν την ανατροπή. Στο 55′ ο Ρόμπσον-Κανού βρέθηκε στην περιοχή, γύρισε εκπληκτικά, αδειάζοντας δύο αντιπάλους και πλάσαρε εύστοχα για το 2-1!

Αυτό ήταν. Οι κόκκινοι διάβολοι δεν είχαν κίνηση χωρίς την μπάλα, οι παίκτες του Κόουλμαν κλείστηκαν στην άμυνα και το παιχνίδι κυλούσε με τους Βέλγους να έχουν ανούσια κατοχή. Η είσοδος του Φελαϊνί και η παρουσία των Λουκάκου και Βίτσελ κάποια στιγμή οδήγησε σε γιόμες, με τον πρώτο να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 74′, βλέποντας την μπάλα να περνάει λίγο άουτ μετά την κεφαλιά του. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η πίεση των Βέλγων αυξήθηκε, όμως στο 85′ ήρθε η χαριστική βολή, όταν μετά από σέντρα του Γκούντερ από δεξιά, ο Βόουκς με υπέροχη κεφαλιά έκανε το τελικό 3-1!

Ουαλία (Κρις Κόουλμαν): Χένεσι, Γκούντερ, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβιτς, Τέιλορ, Άλεν, Λέντλεϊ (78′ Κινγκ), Ράμσεϊ (90′ Κόλινς), Μπέιλ, Ρόμπσον-Κανού (80′ Βόουκς)

Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Μουνιέ, Άντερβαϊρελντ, Ντενάγιερ, Τζ. Λουκάκου (75′ Μέρτενς), Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Ντε Μπρόινε, Καράσκο (46′ Φελαϊνί), Αζάρ, Ρ. Λουκάκου (83′ Μπατσουάγι)

 
Πηγή: Gazzetta.gr
 
[iframe width=”720″ height=”405″ src=”//rutube.ru/play/embed/8758930″ frameborder=”0″ webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen ]

Related posts

Ιταλία – Ιρλανδία 0-1

Abola Newsroom

“Μπορούμε καλύτερα, πάμε με καλή διάθεση στο παιχνίδι”

Abola Newsroom

Κοροναϊός: Στα 66 τα κρούσματα στη χώρα μας – Ποια τα νέα έκτακτα μέτρα

Abola Newsroom