free page hit counter
22.9 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
AUTO

Bugatti Chiron – Απολαύστε κάθε εκατοστό της!

Η εμφάνιση στην Bugatti Chiron στο πρόσφατο Goodwood Festival of Speed ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακή αναμένεται η συνέχεια.

 

Και αυτό γιατί οι άνθρωποι της εταιρείας που έχει έδρα στο Molsheim της Γαλλίας και ανήκει στο γερμανικό όμιλο της Volkswagen δεν έχουν κρύψει πως μεταξύ των στόχων για το καινούργιο τους μοντέλο είναι και ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας. Το οποίο αυτή τη στιγμή πιστώνεται στην προκάτοχό της Veyron και είναι 431 χλμ./ ώρα.

 

 

Με βάση τους υπολογισμούς των μηχανικών της Bugatti και τις προσομοιώσεις σε υπολογιστές η Chiron είναι ακόμα πιο γρήγορη από τη Veyron, όμως δεν είναι καθόλου εύκολο να προσδιοριστεί με μεγάλη ακρίβεια το πόσο. Άλλωστε όπως δήλωσε και ο επικεφαλής της μάρκας Wolfgang Dürheimer «είναι τελείως διαφορετικό στον υπολογιστή από το να κάθεσαι στο αυτοκίνητο και να το επιχειρείς».

 

 

Το αυτοκίνητο των 1.500 ίππων και των 1.600 Nm ροπής, κάνει τα πρώτα 100 χλμ/ώρα από στάση, σε 2,5 δευτερόλεπτα, ενώ για τα 200 χλμ/ώρα , χρειάζονται λιγότερα από 6,5 δευτερόλεπτα και για τα 300 χλμ/ώρα,  λιγότερα από 13,6 – 3 δευτερόλεπτα λιγότερα από την Veyron! Όσον αφορά στην τελική… είναι και αυτή “δύο σταδίων”. Στα Auto, Handling και Autobahn modes,  περιορίζεται στα 380 χλμ/ώρα, ενώ στο Τop Speed περιορίζεται και πάλι στα 420 χλμ/ώρα! 

 

 

Οι πρώτες πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως η Bugatti προγραμματίζει την προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ ταχύτητας από την Chiron για το 2018. Ο τόπος θα είναι η πίστα Ehra-Lessien του ομίλου Volkswagen, η οποία έχει μια ευθεία μήκους 13 χιλιομέτρων, στην οποία επιτεύχθηκε και το ισχύον ρεκόρ.

 

Η ταχύτητα στόχος, που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από την εταιρεία, είναι τα 468 χλμ./ ώρα, τιμή αν μη τι άλλο εντυπωσιακή, για να μην πούμε σοκαριστική.

Το απόλυτο hypercar, πιάνει τα 420 χλμ./ώρα και κοστίζει 2,4 εκατομμύρια ευρώ!

Ένα αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί από την αρχή και είναι φτιαγμένη εξολοκλήρου από ανθρακόνημα, μας αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις για το μέλλον που ακολουθεί..

Δείτε το πανέμορφο πραγματικά βίντεο!

 

Related posts

Νίκη τίτλου στη Σουζούκα ο Χάμιλτον

Abola Team 2

Ανανέωση για το Toyota Aygo!

Abola Team 2

Η BMW M5 ανακηρύχθηκε World Performance Car 2018

Abola Team 2