free page hit counter
18.3 C
Αθήνα
20 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΔΙΕΘΝH

Πορτογαλία – Ουαλία 2-0 (Vid)

Η Πορτογαλία σε τελικό… δώδεκα χρόνια μετά! Ο Κριστιάνο την πήρε από το χέρι, πέτυχε γκολ, έκανε ασίστ και οι Ίβηρες με το 2-0 πέταξαν εκτός την Ουαλία!

 

Ο Κριστιάνο έκανε το καλύτερό του ματς στο Euro, έσπασε ρεκόρ, πέτυχε γκολ, έκανε ασίστ και μαζί με τον Φερνάντο Σάντος έστειλαν την Πορτογαλία στον τελικό! Δώδεκα χρόνια μετά τον εφιάλτη της Ελλάδας, οι Ίβηρες είναι ξανά στην πηγή, κι αυτή τη φορά ευελπιστούν να σηκώσουν κούπα! Στη μάχη αστέρων, ο Ρονάλντο άφησε πίσω του τον Μπέιλ και η Ουαλία αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι από τη διοργάνωση. Ήταν το πρώτο ματς στο Euro που οι Δράκοι δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά και η πρώτη νίκη σε 90λεπτο για την Πορτογαλία! Γερμανία ή Γαλλία ο αντίπαλος της; Ο Κριστιάνο έφτασε στην κορυφή τον Πλατινί με εννέα τέρματα και στον τελικό θέλει να βάλει ξανά τη σφραγίδα του!

Η Πορτογαλία μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε τους Ουαλούς, χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει. Άλλωστε, οι παίκτες του Κόουλμαν ήταν άψογα στημένοι και δεν άφηναν πολλές επιλογές στον αντίπαλο! Ο Κριστιάνο φώναξε για ένα μαρκάρισμα από τον Κόλινς, ενώ ένα σουτ του Ζοάο Μάριο δεν βρήκε στόχο. Μετά το 20′ οι Δράκοι πήραν μέτρα κι από στημένες φάσεις έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Εξαιρετική κομπίνα στο 19′, αλλά το σουτ του Μπέιλ κατέληξε άουτ. Ο σταρ της Ρεάλ πήρε προσπάθειες, αλλά ο Ρουί Πατρίσιο είχε σωστές τοποθετήσεις. Στον αντίποδα, ο Κόλινς ήταν εντυπωσιακός κι εκτός από μια φάση (κεφαλιά του Ρονάλντο άουτ), δεν άφησε τον παίκτη της Ρεάλ να πάρει αέρα. Χαρακτηριστικό άλλωστε το γεγονός, πως ο Κριστιάνο είχε μόλις μια επαφή μέσα στο κουτί! 

Η Πορτογαλία του β’ μέρους όμως ήταν εντυπωσιακή! Οι Ίβηρες με το… καλημέρα ξεδίπλωσαν τις αρετές τους και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Ουαλούς. Μπροστάρης ο Κριστιάνο, ο οποίος στο 50′ με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-0! Ενα μαγικό γκολ που έβαλε τον Πορτογάλο στην κορυφή των σκόρερ του Euro και δίπλα στον Πλατινί (9 γκολ). Παράλληλα, έγινε ο 4ος ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε δυο ημιτελικούς Euro!  Πριν προλάβει να συνειδητοποιήσει η Ουαλία τι συνέβη ήρθε και το δεύτερο τέρμα! Προσπάθεια του Κριστιάνο και ο Νάνι με προβολή έστειλε την Πορτογαλία στον Τελικό! Φουλ επίθεση από την Ουαλία, αλλά ευκαιρία… καμία!

Ο Σάντος είχε την ομάδα του στημένη με μαεστρικό τρόπο, οι Δράκοι δεν είχαν λύσεις και ο μονοδιάστατος τρόπος ανάπτυξής τους δεν άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης! Αντίθετα, οι Ίβηρες είχαν τις φάσεις τους για ένα τρίτο τέρμα, αλλά Ντανίλο και Ρονάλντο δεν μπόρεσαν να πετύχουν ακόμα ένα γκολ!

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Μπρούνο Άλβες, Φοντέ, Γκερέιρο, Ντανίλο, Ζοάο Μάριο, Σίλβα (79’ Μουτίνιο), Ρενάτο Σάντσες (74’ Γκόμες), Νάνι (87’ Κουαρέσμα), Ρονάλντο. 

Ουαλία (Κρις Κόουλμαν): Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Κόλινς (66’ Τζ. Γουίλιαμς), Α. Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κινγκ, Λέντλεϊ (58’ Βόουκς), Άλεν, Μπέιλ, Ρόμπσον Κανού (63’ Τσερτς). 

Πηγή: gazzetta

[iframe width=”720″ height=”405″ src=”//rutube.ru/play/embed/8770157″ frameborder=”0″ webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen ]

Related posts

Πάτησε… ” έντερ ” και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης ! (vid)

Abola Newsroom

«Ναι» στη Ρωσία υπό αυστηρές προϋποθέσεις

Ρένος Γιαμπουράς

Predator Precision: Ένα από τα πιο κλασικά ποδοσφαιρικά παπούτσια της adidas επιστρέφει!

Abola Newsroom