free page hit counter
19.3 C
Αθήνα
16 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΔΙΕΘΝH

Γερμανία – Γαλλία 0-2 (vid)

Ο Γκριεζμάν ντύθηκε Πλατινί και η Γαλλία που νίκησε 2-0 τη Γερμανία, πάει όπως πάντα -στις δικές τις διοργανώσεις- για την κούπα.

 

Την έχουν αυτή τη συνήθεια. Το έκαναν το 1984, το επανέλαβαν το 1998 και είπαν να το βιώσουν και τώρα. Σε κάθε τουρνουά που στήνουν στα μέρη τους, οι Γάλλοι δεν αφήνουν άλλον να το χαρεί. Ετσι λοιπόν στο διάβα τους άφησαν πίσω και τη Γερμανία πάνε στον τελικό της Κυριακής ως το μεγάλο φαβορί για την κούπα κόντρα στον Φερνάντο Σάντος και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ας όψεται ο Αντουάν Γκριεζμάν, με τον Ούγκο Γιορίς να κρατάει πίσω όποτε χρειάστηκε. Οι Τρικολόρ ήταν ουσιαστικοί, τυχεροί, βασίστηκαν στα λάθη των αντιπάλων τους, καθάρισαν με 2-0 και έχουν πλέον την ευκαιρία να σηκώσουν το τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία τους.

Οι Γάλλοι μπήκαν δυνατά και για 10 λεπτά δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να αλλάξουν έστω δεύτερη πάσα ή να φτάσουν στο κέντρο. Κορυφαία στιγμή τους μάλιστα σε αυτό το διάστημα ήταν ο εκπληκτικός συνδυασμός που έστησε ο Γκριεζμάν, αλλά στο σουτ του (6′) ο Νόιερ αντέδρασε σωστά. Σταδιακά οι Γερμανοί ισορρόπησαν και κυριάρχησαν για το δικό τους 20λεπτο. Το πλασέ του Μίλερ (13′) πέρασε άουτ, ενώ στο σκαστό του Τσαν (14′) και στο μακρινό του Σβάινσταϊγκερ (26′) ο Γιορίς φώναξε παρών. Προς το φινάλε του ημιχρόνου το ματς άνοιξε και στο 45′ έγινε απρόσμενα η ζημιά για τα Πάντσερ. Σε κόρνερ, ο Σβάινι πήδηξε με υψωμένο χέρι και δόθηκε σωστά πέναλτι. Ο Γκριεζμάν ευστόχησε και έφτασε το πέμπτο γκολ στη διοργάνωση.

Στην επανάληψη ο αγώνας πήγε σε πιο σετ, προσεκτικό ρυθμό. Στο 60′ αποχώρησε τραυματίας ο Μπόατενγκ και η άμυνα άρχισε να πελαγοδρομεί σε ορισμένες περιπτώσεις. Ωσπου στο 72′ ο Χέβεντες έκανε το λάθος, ο Πογκμπά έβαλε τη φαντασία και έβγαλε τη σέντρα, ο Νόιερ δεν μπόρεσε να διώξει καλά και ο Γκριεζμάν ξαναχτύπησε, περνώντας τη μπάλα κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα της Μπάγερν, πανηγυρίζοντας το έκτο προσωπικό του στο τουρνουά, πηγαίνοντας φουλ για πρώτος σκόρερ της (σ.σ.: έχουν απομείνει μόνο οι Νάνι, Κριστιάνο με τρία γκολ). Κανείς άλλος εκτός από τον Μισέλ Πλατινί των εννέα γκολ (1984) δεν είχε ξεπεράσει ποτέ τα πέντε.

Η Γερμανία πήγε να βγάλει την κλασική αντίδραση της, με τον Ντιντιέ Ντεσάν να θέλει να το κλειδώσει, γεμίζοντας το κέντρο του. Με βάση την ιστορία της θα ισοφάριζε η ομάδα του Λεβ. Ωστόσο, αυτή τη φορά ήταν άτυχη. Στην κορυφαία στιγμή της ο Κίμιχ είδε τη μπάλα να σταματάει στη συμβολή των δοκαριών. Ακολούθησαν το πλασέ του Σανέ (79′) πάνω στα σώματα και ξυστά άουτ, η καλή κεφαλιά του Χέβεντες (82′) και εκείνη του Κίμιχ (91′) να πηγαίνει προς τα δίχτυα. Απογειώθηκε όμως ο Γιορίς και του έκλεψε τη… μπουκιά.

Και κάπως έτσι η Γαλλία νίκησε τη Γερμανία σε μεγάλο τουρνουά για πρώτη φορά από το Μουντιάλ του 1958 (6-3)! Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που τα Πάντσερ ηττήθηκαν από οικοδέσποινα EURO έπειτα από τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, στην οποία μάλιστα είχαν περάσει στα πέναλτι! Οι νικητές λοιπόν πάνε τώρα για την μεγάλη κούπα, φιλοδοξώντας να γίνουν η τρίτη χώρα με τρεις κατακτήσεις μετά από Γερμανία και Ισπανία.

Ραντεβού την Κυριακή…

Γερμανία (Γιόαχιμ Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Μπόατενγκ (60′ Μουστάφι), Εκτορ, Κίμιχ, Τσαν (66′ Γκέτσε), Σβάινσταϊγκερ (79′ Σανέ), Κρόος, Ντράξλερ, Οζίλ, Μίλερ

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ουμτιτί, Κοσιελνί, Σανιά, Εβρά, Ματουιντί, Σισοκό, Πογκμπά, Παγιέ (71′ Καντέ), Γκριεζμάν (90′ Καμπάιγ), Ζιρού (77′ Ζινιάκ).

Πηγή: Gazzetta

[iframe width=”720″ height=”405″ src=”//rutube.ru/play/embed/8772235″ frameborder=”0″ webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen ]

Related posts

Αντίο με χρυσό ο Φελπς (vid&pics)

Ρένος Γιαμπουράς

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2016: Άλλο ένα χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα!

Ρένος Γιαμπουράς

Εξασθενεί ο τροπικός κυκλώνας Φλόρενς- Στους 7 οι νεκροί

Abola Team 2