free page hit counter
24.7 C
Αθήνα
24 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΔΙΕΘΝH

Πάτησε… ” έντερ ” και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης ! (vid)

Η Πορτογαλία είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης! Παρότι αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο το παιχνίδι δίχως τον Κριστιάνο Ρονάλντο, άντεξε στην κανονική διάρκεια του αγώνα και «χτύπησε» στην… αγαπημένη της παράταση, με τον Έντερ να κάνει στο 109’ το τελικό 1-0!

 

 

Ο Φερνάντο Σάντος οδήγησε την Πορτογαλία στη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της με… θύμα της, την οικοδέσποινα Γαλλία.

Δώδεκα χρόνια μετά από το 2004 όταν έχασαν στη χώρα τους το τρόπαιο από την Ελλάδα, εκείνα τα δάκρυα απογοήτευσης έγιναν πλέον δάκρυα χαράς.

Μάλιστα η κούπα, που έφερε στο γήπεδο ο Τσάβι, μένει για τρίτη τετραετία στην Ιβηρική χερσόνησο που πλέον πήγε λίγο πιο δυτικά, από την Ισπανία, στην Πορτογαλία!

 

 

Οι Γάλλοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι με τους Πορτογάλλους να προσπαθούν να παγώσουν το ρυθμό και να τον ελέγξουν. Ωστόσο η προσπάθειά τους έγινε ακόμα πιο δύσκολη καθώς στο 23′ το μεγάλο αστέρι τους ο Κρτιστιάνο Ρονάλντο αποχώρησε τραυματίας έπειτα από μαρκάρισμα του Παγέτ.

Παρόλα αυτά οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος κατέβασαν τον ρυθμό του αγώνα με τους Γάλλους ωστόσο να έχουν τις πρωτοβουλίες. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου αγώνα προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί.

 

 

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος με τη Γαλλία να προσπαθεί να φτάσει απέναντι από τον Ρουί Πατρίσιο αλλά τον Πορτογάλο κίπερ να σταματά κάθε φάση των «τρικολόρ».

Στο 66′ οι Γάλλοι έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά η κεφαλιά του Γκιζμάν δε βρήκε στόχο ενώ στο 80′ ήταν η σειρά των Πορτογάλων να φτάσουν κοντά στο γκολ αρχικά με τη σέντρα σουτ του Νάνι που έδιωξε ο Λορίς και εν συνεχεία με το ψαλίδι του Κουαρέσμα.

Ωστόσο η μεγαλύτερη φάση του αγώνα έγινε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ζινιάκ να παίρνει ωραία θέση στην περιοχή να… ξαπλώνει τον Πέπε αλλά να «σημαδεύει» το δοκάρι.

 

 

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση με το παιχνίδι να πηγαίνει στο ρυθμό της Πορτογαλίας.

Στο 108′ οι Ίβηρες «ισοφάρισαν» τα δοκάρια με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκερέιρο, όμως ένα λεπτό αργότερα η κατάληξη ήταν διαφορετική. Ο Έντερ έβαλε ωραία στην πλάτη τον προσωπικό του αντίπαλο, πήρε τα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και το δυνατό σουτ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα χαμηλά στην δεξιά γωνία του Λορίς κάνοντας το 1-0!

 

 

 

 

Οι Γάλλοι προσπάθησαν αν βρουν το γκολ της ισοφάρισης δίνοντας υποχρεωτικά ανοικτό γήπεδο στους Πορτογάλους που θέλησαν να χτυπήσουν στην κόντρα.

 

ΣΚΟΡΕΡ: 109′ Έντερ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Γκερέιρο, Κριστιάνο Ρονάλντο (25′ Κουαρέσμα), Ζοάο Μάριο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ρενάτο Σάντσες (79′ Έντερ), Νανί, Σέντρικ, Ραφαέλ Άντριεν Σίλβα (66′ Ζοάο Μουτίνιο).

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Εβρά, Γκριζμάν, Παγέτ (58′ Κομάν), Ζιρού (78′ Ζινιάκ), Ματουιντί, Πογκμπά, Μουσά Σισοκό (110′ Μαρσιάλ), Σανιά, Κοσιελνί, Ουμτιτί.

 

 

 

 

Πηγή: sentragoal.gr

 

[iframe width=”720″ height=”405″ src=”//rutube.ru/play/embed/8777884″ frameborder=”0″ webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen ]

Related posts

Την Εθνική Ουκρανίας αναλαμβάνει ο Αντρέι Σεφτσένκο

Ρένος Γιαμπουράς

Νέος κορωνοϊός Covid-19: Συμπτώματα – προστασία

Abola Newsroom

Αυστρία – Ουγγαρία 0-2

Ρένος Γιαμπουράς