31.1 C
Αθήνα
Ιούνιος 27, 2022
Abola.gr
ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ

Πυρά ΕΠΣ Αθηνών σε ΕΠΟ

Δριμεία ανακοίνωση, για την απόφαση της ΕΠΟ να «κόψει» τη μία εκ των πρωταθλητριών από τις τρεις ιδρυτικές Ενώσεις, εξέδωσε η Ένωση των Αθηνών.

ην οργισμένη αντίδραση της ΕΠΣ Αθηνών, που σε πρώτο βαθμό εκφράστηκε στα… χαρτιά, προκάλεσε η απόφαση της ΕΠΟ να «κόψει» τη μία εκ των πρωταθλητριών από τις τρεις ιδρυτικές Ενώσεις. Η Ένωση των Αθηνών εξέδωσε δριμεία ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «εμπάθεια» και «εκδίκηση» της Ομοσπονδίας απέναντί της, παραθέτοντας παράλληλα ιστορικά στοιχεία για την ενίσχυση της επιχειρηματολογίας της πάνω στην άποψη πως «η ΕΠΣΑ πρέπει να αναδεικνύει δύο πρωταθλήτριες, κάτι που αποτελεί κεκτημένο δεκαετιών».

Μάλιστα, στον επίλογο της ανακοίνωσης γίνεται ξεκάθαρο από τον συντάκτη της ανακοίνωσης πως η ΕΠΣ «θα αγωνισθεί, με κάθε τρόπο, για την αποκατάσταση της κραυγαλέας αυτής αδικίας».

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Ήταν προμελετημένο και μεθοδικά οργανωμένο. Η εμπάθεια, από την Ε.Π.Ο., κατά της Ένωσης της Αθήνας είχε αρχίσει να διαφαίνεται εδώ και καιρό από τις έμμεσες δηλώσεις υπευθύνων.

Δεν μπορούσαμε, όμως, να φαντασθούμε ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Αγνοώντας τι αντιπροσωπεύει η Ένωση της Αθήνας, η εκδίκηση ολοκληρώθηκε. Οι δύο (2) πρωταθλητές μας της Α’ Κατηγορίας που ανέβαιναν τη Γ’ Εθνική ή παλαιότερα στη Δ’ Εθνική είτε απευθείας ή συμμετείχαν σε αγώνες μπαράζ, αποφασίστηκε, καταργώντας ένα κεκτημένο δεκαετιών, 3 μήνες πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, να γίνει μόνο ένας. Εμείς, όμως, θα σας θυμίσουμε –αυτό που θέλετε να αγνοείτε– ποια είναι η Ένωση της Αθήνας.

Πρώτος Πρόεδρος της Ε.Π.Ο., το 1926, διετέλεσε ο Απόστολος Νικολαΐδης, Πρόεδρος του Παναθηναϊκού και Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Αθηνών.
Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. για 7 χρόνια (1990 – 1997), διετέλεσε ο Κωνσταντίνος Τριβέλλας,
Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Αθηνών, που οδήγησε για πρώτη φορά την Εθνική μας ομάδα στο Mundial των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Η Ένωση της Αθήνας, είναι μια από τις τρεις (3) Ενώσεις που ίδρυσαν την Ε.Π.Ο.
Έχει στη δύναμή της, παρά τον διαμελισμό που υποχρεώθηκε να υποστεί, περισσότερα από 150 σωματεία.
Κατοικούν δε, στο χώρο της γεωγραφικής της ευθύνης, περισσότερα από 3.500.000 άτομα, δηλαδή το 1/3 περίπου του πληθυσμού της Ελλάδος.
Οργανώνει περισσότερους από 5.000 αγώνες υψηλότατου αγωνιστικού επιπέδου, το δε πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας μας, από πλευράς δυναμικότητας, είναι εφάμιλλο, αν όχι ανώτερο, της Γ’ Εθνικής. Από ένα τόσο δυνατό πρωτάθλημα, έπρεπε να είναι δεδομένη η άνοδος των δύο (2) πρωταθλητών μας στην παραπάνω κατηγορία.
Μεταξύ των μελών μας, είναι τέσσερα σωματεία ιδρυτικά Π.Α.Ε. της Super League (Α.Ε.Κ., Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Πανιώνιος) και δύο της Football League (Απόλλων Σμύρνης, Καλλιθέα).
Δημιούργησε, πρώτη στην Ελλάδα, πρωταθλήματα Υποδομής, το 1980, με αποτέλεσμα, ακολουθώντας και οι άλλες Ενώσεις το παράδειγμά της, να δοθεί μεγάλη ώθηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ενίσχυσε με εκατοντάδες ποδοσφαιριστές, προερχόμενους από τα σωματεία – μέλη της, τα
Εθνικά μας συγκροτήματα και με χιλιάδες, τις επαγγελματικές ομάδες

Θα χρειαζόταν πολλές σελίδες για να καταγράψουμε την προσφορά της Ένωσης της Αθήνας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Προσφορά, μοναδική και ασύγκριτη.

Γι’ αυτό, λίγος σεβασμός στη μάνα Ένωση, καλό θα ήταν να υπάρχει και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς.

Η Ένωσή μας, πιστεύουμε, ότι υφίσταται μια άνευ προηγούμενου αδικία και γι’ αυτό θα αγωνισθεί, με κάθε τρόπο, για την αποκατάσταση της κραυγαλέας αυτής αδικίας, όταν σε λίγο καιρό η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου θα είναι διαφορετική».

Related posts

Σπυράκης: «Ευχαριστώ θερμά διοίκηση, παίκτες και κόσμο!»

ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΤΑΓΙΑΚΟΥ

Abola Team 3

Χτύπησαν την πόρτα και ομάδας της Β’ ΕΠΣΑ για συγχώνευση αλλά έφαγαν πόρτα!

Abola Team 3