free page hit counter
24.7 C
Αθήνα
24 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΟ

«Τιμώρησε» Αθήνα και Μακεδονία η ΕΠΟ!

Με πρωτοφανή απόφαση η διοίκηση Γκιρτζίκη στέρησε την άνοδο από τη μία εκ των δύο πρωταθλητριών των τριών ιδρυτικών Ενώσεων.

Απόφαση πρωτοφανούς σημασίας, που αλλάζει τα δεδομένα στα πρωταθλήματα των μεγαλύτερων και ιστορικότερων Ενώσεων, έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ κατά τη σημερινή (14/7) συνεδρίαση, θέλοντας να φέρει ένα καίριο χτύπημα στο στρατόπεδο της συμμαχίας, που έχει δημιουργηθεί για την ανατροπή των συσχετισμών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

Λειτουργώντας σαφέστατα με διάθεση ρεβανσισμού απέναντι στην Ένωση των Αθηνών και της Μακεδονίας, οι οποίες πρωτοστατούν στην προσπάθεια για «γκρέμισμα» της σημερινής διοίκησης, έχοντας ταχθεί στο πλευρό της αντιπολίτευσης, η διοίκηση Γκιρτζίκη αποφάσισε να στερήσει την άνοδο από τη μία εκ των δύο πρωταθλητριών από τις τρεις μεγάλες Ενώσεις της χώρας (Αθηνών, Πειραιά και Μακεδονίας), ψηφίζοντας τη σχετική διάταξη και εντάσσοντάς την στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής!

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο επίμαχο σημείο της Προκήρυξης, «οι πενήντα τρεις (53) Πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ, δηλαδή συνολικά πενήντα τρεις (53) Ομάδες, προβιβάζονται στη Γ’ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2017-2018».

Με τη δικαιολογία ότι όλες οι Ενώσεις αναδεικνύουν έναν πρωταθλητή και όχι δύο, η ΕΠΟ προχώρησε σε αυτή τη ρύθμιση, «βαφτίζοντας» ως δευτεραθλήτριες εκείνες που θα πρέπει να χάσουν την άνοδο!

Σαφής ένδειξη, αν όχι απόδειξη, πως πρόκειται για «τιμωρία» των δύο Ενώσεων, αποτελεί το γεγονός ότι αν ανέβαιναν και οι 56 ομάδες, θα φτάναμε συνολικά στον «στρογγυλό» αριθμό των 112 σωματείων για το μεθεπόμενο πρωτάθλημα (14Χ8 = 112), που θα διαταράζονταν μόνο αν θα κέρδιζε την άνοδο από το… παράθυρο και ο Κυπελλούχος Ερασιτεχνών. Αντ’ αυτού, η ΕΠΟ προτίμησε να αθροίσει τον αριθμό των 109 σωματείων και… βλέπουμε!

Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα ανέβει η καθεμιά πρωταθλήτρια από αυτές τις τρεις Ενώσεις, αρμόδια να αποφασίσει θα είναι η αντίστοιχη Ένωση.

Άξιον ειδικής αναφοράς είναι το γεγονός πως πρόκειται για απόφαση ιστορικής σημασίας, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά δεν θα ανέβουν και οι δύο πρωταθλήτριες των τριών ιδρυτικών Ενώσεων, με εξαίρεση τις σεζόν που διοργανώνονταν μπαράζ ανόδου, για την εξυπηρέτηση κάποιου ειδικού σκοπού, όπως π.χ. η αναδιάρθρωση κατηγοριών.

 

Related posts

1ο Διεθνές Φιλικό τουρνουά Beach Soccer Ελλάδας – Ρουμανίας

Abola Team 2

Κοντονής: «Στην ΕΠΟ λειτουργεί διεφθαρμένο διευθυντήριο»

Ρένος Γιαμπουράς

Η Μικτή Παίδων της ΕΠΣΑ 4-0 την Χίο

Kώστας Παλαιολόγος