free page hit counter
24.7 C
Αθήνα
24 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΤΕΝΙΣ

Επέστρεψε στο θρόνο του ο Μάρεϊ

Ο Άντι Μάρεϊ όντας απολύτως συγκεντρωμένος, σταθερός και ψύχραιμος έφτασε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στην κατάκτηση του Γουίμπλεντον, επικρατώντας του Μίλος Ράονιτς με  6-4, 7-6(3), 7-6(2).

 

 

Ο Βρετανός χρειάστηκε 2 ώρες και 47 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Καναδού και να πανηγυρίσει το τρίτο τίτλο γκραν σλαμ της καριέρας του. 

Ο Σκωτσέζος επιστρέφει στους τίτλους μετά την επανένωση του με τον Ιβάν Λεντλ, υπό τις οδηγίες του οποίου είχε κατακτήσει το Αμερικανικό Όπεν το 2012 και το Γουίμπλεντον ένα χρόνο μετά. 

Αυτός είναι ο 38ος τίτλος στην καριέρα του Μάρεϊ, ο οποίος βελτίωσε το ρεκόρ του σε 38-20, φτάνοντας τους τρεις τίτλους τη φετινή σεζόν, έπειτα από το Masters της Ρώμης και το Aegon Championships.

Σε ότι αφορά στο ματς, στο πρώτο σετ, ο Μάρεϊ έκανε break και προηγήθηκε 4-3, κλείνοντας το σετ 6-4, με τα δύο επόμενα σετ να κρίνονται στο tie-break. Στο δεύτερο σετ προηγήθηκε 6-2 στο tie-break, με τον Καναδό να μειώνει σε 7-3. Αντίστοιχη η εικόνα και στο τρίτο σετ, με τον Βρετανό να προηγείται 6-2 στο tie-break και να κατακτά το championship point με λάθος του Ράονιτς.

Χαρακτηριστικό της αποφασιστικότητα και της συγκέντρωσης του Μάρεϊ είναι ότι απειλήθηκε με δύο break points, χωρίς ωστόσο να επιτρέψει στον αντίπαλο του να κάνει break. 

Απολύτως προετοιμασμένος για το «θανατηφόρο» σερβίς του Ράονιτς, ο Μάρεϊ ήταν άψογος στην επιστροφές, με τον Καναδό να σημειώνει μόλις 8 άσους. Παράλληλα, ο Νο 2 στον κόσμο τενίστας είχε μόλις 12 αβίαστα λάθη, έναντι 29 που υπέπεσε ο αντίπαλος του. 

Ο δις κάτοχος του θεσμού το 2013 και 2016 τόνισε: «Είναι το σημαντικότερο τουρνουά κάθε σεζόν για μένα. Είμαι περήφανος που κρατώ στα χέρια μου αυτό το τρόπαιο και μάλιστα έπειτα από ένα ματς κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο.

Ήταν απίστευτο που κατάφερε να κερδίσει τον Ρότζερ Φέντερερ και που εγώ κατάφερα να τον ξανακερδίσω μετά το Queen’s. Eίναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που προσπαθούν να βελτιώνονται συνεχώς και αξίζουν συγχαρητήρια στους προπονητές του, Κάρλος Μογιά και Τζον ΜάκΕνρο. Τους ζητώ συγγνώμη που τους στεναχώρησα σήμερα.

Ο Λεντλ (σ.σ.:ο δικός του προπονητής) ήταν τυχερός… Ευχαριστώ όλη την ομάδα μου, που βρίσκεται εδώ και την οικογένεια μου, σας αγαπώ όλους και σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ όσους ήσασταν εδώ και τον κ. Κάμερον», κάπου εκεί υπήρξαν αποδοκιμασίες για την ειδική αναφορά στον πρωθυπουργό, με τον Μάρεϊ να μην διστάζει και να προσθέτει: «Δεν είναι εύκολο να είσαι πρωθυπουργός. Θα σας ξαναδώ του χρόνου»

Ο Μίλος Ράονιτς από την πλευρά του είπε: «Ήταν μεγάλη η πρόκληση κόντρα στον Μάρεϊ έπαιξε πολύ καλά. Συγχαρητήρια στον Άντι. Θα κάνω τα πάντα για να έχω την ευκαιρία να επιστρέψω εδώ. Ευχαριστώ όσους ήταν εδώ και την οικογένεια μου. Όλοι θεωρώ ότι είναι υπερήφανοι για μένα γι αυτή τη στιγμή».

Ο 29χρονος τενίστας θα κερδίσει 2 εκ. λίρες και 1.280 βαθμούς (από τους 2.000 αφαιρούνται οι βαθμοί από την περσινή παρουσία του στον ημιτελικό), μειώνοντας έτσι τη διαφορά με τον πρωτοπόρο Τζόκοβιτς στους 4.845 βαθμούς, ενώ μέχρι σήμερα η διαφορά ήταν 8.035 βαθμοί.

Από την πλευρά του ο 25χρονος Καναδός θα προσθέσει 1.100 πόντους στην βαθμολογία του και θα πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον Κέι Νισικόρι στο Νο 6 του κόσμου. Συγκεκριμένα θα υπολείπεται 5 βαθμούς από τον Ιάπωνα και 435 από τον Σταν Βαβρίνκα, που βρίσκεται στο Νο 5.

ΠΗΓΗ gazzetta.gr

 

 

Related posts

“Ασταμάτητος” ο Τσιτσιπάς! Στον Τελικό με Nadal σήμερα! (vids)

Abola Team 2

Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς στo τουρνουά της Ουάσιγκτον

Abola Team 2

Ο Παγδατής κέρδισε τον Granollers στον πρώτο γύρο του Rakuten Japan

Ρένος Γιαμπουράς