free page hit counter
20.8 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
AUTO

Formula 1: Ο Χάμιλτον νίκησε τον Ρόσμπεργκ στον τελευταίο γύρο στην Αυστρία (vid)

Ο συναρπαστικότερος αγώνας της χρονιάς (3/7/16) μέχρι τώρα έγινε στην Αυστρία με τον Λιούις Χάμιλτον να προσπερνά τον Νίκο Ρόσμπεργκ στον τελευταίο γύρο, με τα δύο μονοθέσια να συγκρουόνται, ανεβάζοντας την ένταση στο στρατόπεδο της Μερσέντες. Εντυπωσιακό ατύχημα για τον Φέτελ με τον πίσω τροχό της Ferrari να σκάει στον αέρα.

 

Το διήμερο ξεκίνησε έτσι κι αλλιώς με τον Χάμιλτον στην pole position και τον Ρόσμπεργκ με ποινή λόγω αλλαγής κιβωτίου, από την 6η. Παρόλα αυτά στην διάρκεια του αγώνα και λόγω της βροχής και της στρατηγικής της Μερσέντες (και των υπολοίπων ομάδων) στα πιτ στοπ, ο Γερμανός οδηγός βγήκε πρώτος στην πίστα, με τον Βρεττανό να τον κυνηγά μέχρι τέλους.

Στα μέσα του αγώνα είχαμε την εντυπωσιακή εγκατάλειψη του Σεμπάστιαν Φέτελ με τον πίσω τροχό της Ferrari να σκάει στον αέρα, το μονοθέσιο να πέφτει στο προστατευτικό και τον πιλότο ευτυχώς να βγαίνει δίχως το παραμικρό (δείτε εδώ το ατύχημα).

 

 

Σε όλη την διάρκεια που υπήρχε αυτοκίνητο ασφαλείας, ο Χάμιλτον έκλεισε την διαφορά από τον Ρόσμπεργκ κοντά στο δευτερόλεπτο και η μάχη έγινε σκληρή. Λίγο πριν το τέλος η Mercedes αποφάσισε να αλλάξει ελαστικά και στα δύο μονοθέσια, βάζοντας πρώτα τον Χάμιλτον και μετά τον Ρόσμπεργκ. Η επιλογή όμως δεν ήταν ίδιος τύπος ελαστικών, αλλά πιο μαλακά στον Γερμανό, που εκμεταλλευόμενος και ένα λαθάκι του Χάμιλτον στα πιτ βγήκε μπροστά του.

ο κυνηγητό στο φινάλε ητάν δίχως έλεος, αφού κανείς από τους δύο δεν έκανε πίσω. Και στον τελευταίο γύρο ο Ρόσμπεργκ έδωσε ένα άνοιγμα στην εξωτερική στον Χάμιλτον, που τον πέρασε, με τον Γερμανό να πέφτει πάνω του και να κάνει σοβαρή ζημιά στο μονοθέσιο του (εδώ το δραματικό φινάλε του αγώνα).

Ο Χάμιλτον κρατήθηκε πρώτος, Φερστάπεν και Ράικονεν προσπέρασαν για το βάθρο, με τον Ρόσμπεργκ να μένει 4ος και την μάχη του παγκόσμιου τίτλου να ξαναπαίρνει φωτιά.

Οι αγωνοδίκες θα εξετάσουν το συμβάν εις βάρος του Ρόσμπεργκ (ο οποίος επικαλέστηκε πρόβλημα στα φρένα αλλά κατηγόρησε τον Χάμιλτον) και για την σύγκρουση αλλά και για το γεγονός ότι ολοκλήρωσε τον αγώνα με τόσο σοβαρό πρόβλημα, ρισκάροντας την ασφάλεια των υπόλοιπων, αντί να κάνει στην άκρη.

Ο Χάμιλτον στις δηλώσεις του, υπό τις αποδοκιμασίες των Γερμανών και Αυστριακών, υποστήριξε ότι δεν είναι δικό του λάθος και ότι βρίσκεται εκεί για να κερδίζει (αφήνοντας και αιχμές για την ομάδα του), ενώ ο γενικός “αρχηγός” της Mercedes Νίκι Λάουντα έριξε το φταίξιμο στον Γερμανό οδηγό.

 

 

Με αυτά αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον ο επόμενος αγώνας στην Αγγλία και την πίστα του Σίλβερστοουν την ερχόμενη Κυριακή (10/7) με την μάχη για τον παγκόσμιο τίτλο να έχει πάρει φωτιά: Ρόσμπεργκ 153, Χάμιλτον 142.

Πηγή: CNN GR

Related posts

F1 2018: Ο Λιούις Χάμιλτον την «pole position» στο GP του Βελγίου

Abola Team 2

Χειρουργήθηκε ο μηχανικός της Ferrari που τιμωρήθηκε με 50.000 ευρώ πρόστιμο που πάτησε ο Ραϊκόνεν στο Μπαχρέιν-Το μήνυμά του

Abola Team 2

Είναι τρέλα το αγωνιστικό Honda NSX!

Abola Team 2