free page hit counter
13.7 C
Αθήνα
20 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κλήρωση Super League: Πρόγραμμα σεζόν 2016/17

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του νέου πρωταθλήματος όπως προέκυψε από την κλήρωση το απόγευμα της Δευτέρας (18/7). Από την 6η αγωνιστική και μετά ξεκινούν τα ντέρμπι, σέντρα στις 20/8.

 

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (18/7) η κλήρωση της Super League για τη σεζόν 2016-17 με την πρώτη αγωνιστική να μην έχει κάποιο μεγάλο παιχνίδι καθώς εδώ και χρόνια υπάρχει η πρόβλεψη από τη διοργανώτρια αρχή ώστε τα ντέρμπι να γίνονται αργότερα.

Συγκεκριμένα, το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της σεζόν θα διεξαχθεί την 6η αγωνιστική ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ ενώ το “αιώνιο” ντέρμπι θα γίνει την 10η αγωνιστική με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.

 

Τα ντέρμπι

6η: Ολυμπιακός – ΑΕΚ

8η: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

9η: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

10η: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

11η: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

13η: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

 

 

Μποροβήλος: “Πολλές οι διαφορές που μας χωρίζουν, περισσότερα όσα μας ενώνουν”

 

Πριν την έναρξη της κλήρωσης υπήρχαν σύντομες ομιλίες από τον απερχόμενο πρόεδρο Γιώργο Μποροβήλο και τον νυν πρόεδρο Γιώργο Στράτο.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Μποροβήλος ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν την περσινή χρονιά και κυρίως τις οικονομικές συνθήκες και έκανε και έναν απολογισμό της θητείας του στον προεδρικό θώκο λέγοντας πως πάντα πήρε αποφάσεις υπέρ του συνεταιρισμού.

Ο κ. Μποροβήλος σημείωσε μεταξύ άλλων:

“Καμία απόφαση μου δεν εξυπηρέτησε συγκεκριμένα συμφέροντα. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για υποβάθμιση του ποδοσφαίρου, για πράξεις που δηλητηριάζουν το άθλημα και τους φιλάθλους. Είναι πολλές οι διαφορές που μας χωρίζουν αλλά πολλά περισσότερα όσα μας ενώνουν”.

 

 

Στράτος: “Να βοηθήσετε όλοι στο νέο πρωτάθλημα”

 

Ακολούθησε όπως είναι φυσικό ο νέος πρόεδρος της Super League, Γιώργος Στράτος, ο οποίος αφού ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Νίκαιας εν συνεχεία πήρε το λόγο και είπε αρχικά:

“Ευχαριστώ όλες τις ομάδες που μας εξέλεξαν ομόφωνα για την προεδρία. Και μιλάω σε πρώτο πληθυντικό γιατί αυτό δεν αφορά εμένα, αλλά αποτελεί τιμή για όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια της Ξάνθης και ειδικά τον κ. Πανόπουλο”.

Στη συνέχεια στάθηκε στην απουσία της “NOVA” λέγοντας:

“Θέλω να ξεκινήσω από την απουσία της “NOVA”. Ο χρόνος θα δείξει εάν αυτό σηματοδοτεί κάτι. Δεν θέλω να κάνω μια κρίση. Όλα αυτά τα χρόνια η “NOVA” πρόσφερε άμεση και έμμεση στήριξη στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όλα αυτά τα χρόνια η Σούπερ Λίγκα και η “NOVA” είχαν δημιουργήσει μια win win situation.

Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε διδαχθεί και οι δύο πάρα πολλά. Με γνώμονες την κοινή λογική και την αγαθή πρόθεση αλλά και την συνθετική ικανότητα δεδομένου ότι πέρα από ανταγωνιστές είμαστε και συνέταιροι πρέπει να πετύχουμε όλοι μαζί. Με αυτές τις σκέψεις και με την πρόσκληση με όλους με όποιον τρόπο και αν εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο σας καλώ να βοηθήσετε στο νέο πρωτάθλημα”.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η κλήρωση με το πρωτάθλημα να ξεκινάει το Σάββατο 20 Αυγούστου και να ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου ενώ δόθηκαν κλειδάριθμοι στις ομάδες ΠΑΟΚ-Ηρακλής, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και Ολυμπιακός-Ατρόμητος-Πανιώνιος ώστε να μην παίζουν μαζί και οι οι αγωνιστικές διαμορφώθηκαν ως εξής.

 

Πηγή: sport24

Related posts

Παπαδόπουλος: «Θα μάθουν ποιος είναι ο Αήττητος»

Abola Team 2

Δεύτερη Εθελοντική Αιμοδοσία στις 25/2 ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Αθήνας

Τάσος Ζαφειρίου

Τι παίζει με τον Καβάνι;

Ρένος Γιαμπουράς