free page hit counter
22.9 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΣΤΙΒΟΣ

Πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ ο Καραλής

Πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ αναδείχθηκε ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο νεαρός με καλύτερο άλμα στα 5.45μ κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων/κορασίδων που διεξάγεται στην Τιφλίδα.

 

Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχε και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας από τους κορυφαίους επικοντιστές στην Ευρώπη στις μικρές ηλικίες. Ο Καραλής χάρισε στην Ελλάδα το τρίτο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση και το πέμπτο στο σύνολο. Ανήμερα των γενεθλίων του πήρε το καλύτερο δώρο και δεν αρκέστηκε μονάχα στο ότι αναδείχθηκε νικητής, καθώς μετά τα 5.45 μ. επέλεξε να υπερβεί και τα 5.56 μ. προκειμένου να βελτιώσει τη δική του κορυφαία επίδοση στον κόσμο (5.55 μ.). Το τρίτο του άλμα ήταν καλό, αλλά ο πήχης δεν έμεινε στους στηλοβάτες.

Ο Καραλής ολοκλήρωσε την παρουσία του στις διοργανώσεις των παίδων με δύο μετάλλια, αφού πέρυσι ήταν τρίτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας. Ο 17χρονος ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5.05 μ., 5.15 μ., 5.25 μ., 5.30 μ., 5.40 μ. και 5.45 μέτρα. Ο Γερμανός Λίτα Μπέρε έκανε ότι περνούσε από το χέρι για να σταματήσει την πορεία του Καραλή προς το χρυσό και κατάφερε να ολοκληρώσει τις προσπάθειές του στα 5.30 μ., όσο και το ατομικό του ρεκόρ και στη συνέχεια προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση δοκιμάζοντας ανεπιτυχώς, μία φορά στα 5.40 μ. και δύο στα 5.45 μέτρα.

Το χάλκινο μετάλλιο κατάκτησε ο Σόντρε Γκουτόρμσεν (Νορβηγία) με 5.05 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ. Οι τρεις πρώτοι του βάθρου ήταν οι μοναδικοί από τους 12 αθλητές του τελικού, που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 5 μέτρα.

Ο Εμμανουήλ Καραλής, όπως και οι Οδυσσέας Μουζενίδης και Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης θα συνεχίσει τους αγώνες του στο Μπίντγκοζ, εκεί όπου θα γίνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ε/Ν (19-24/7).

Related posts

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μίλτος Τεντόγλου! (vid)

Abola Team 2

Στεφανίδη: Απλά ανίκητη! Κατέκτησε και πάλι το «διαμάντι»

Abola Newsroom

Από 9/9 σε ισχύ η Κάρτα Υγείας Αθλητή

Abola Team 2