free page hit counter
18.3 C
Αθήνα
20 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΔΙΕΘΝH

«Ναι» στη Ρωσία υπό αυστηρές προϋποθέσεις

Υπό αυστηρότατους όρους θα συμμετάσχει η Ρωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

 

Αυτή ήταν η απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που έλαβε υπόψιν την επιβαρυντική έκθεση της WADA αλλά και τα ατομικά δικαιώματα κάθε αθλητή ως όφειλε. Με δεδομένο ότι οι Αγώνες αρχίζουν σε 12 ημέρες η ΔΟΕ αποφάσισε να επιτρέψει μεν τη συμμετοχή αλλά να καταστήσει ξεκάθαρο ότι η παραμικρή υπόνοια χρήσης ουσιών τόσο στο παρελθόν όσο και στη διάρκεια των Αγώνων θα οδηγήσει σε αποκλεισμό ή εάν είναι εκ των υστέρων αφαίρεσης όποιας επίδοσης.

Αναλυτικά:

1. Η ΔΟΕ δεν θα δεχτεί τη συμμετοχή κανενός Ρώσου Αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο εάν δεν πληρεί όλους τους όρους που τίθενται.

2. Η συμμετοχή θα γίνεται αποδεκτή μόνο εάν ένας αθλητής μπορεί να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία που θα συνάδουν με τα κριτήρια της οικείας του Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Δηλαδή, η Παγκόσμια Ομοσπονδία να έχει επιτρέψει και βοηθήσει την πρόσβαση της WADA στους αθλητές και να έχει ακολουθήσει τους κανόνες ως τις 21 Ιουνίου 2016, την απουσία ενός θετικού δείγματος αντιντόπινγκ κοντρόλ, την προσκόμιση αναλυτικής ατομικής κατάστασης των ελέγχων ντόπινγκ κάθε αθλητή υπό τους κανονισμούς της WADA, τον έλεγχο των πληροφοριών και την απόδειξη ότι δεν εμπλέκονται σε περίπτωση μη εμφάνισης και τέλος, την αντιστοιχία των αποτελεσμάτων των ελέγχων από την Εθνική Ομοσπονδία με την Παγκόσμια.

3. Η ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν μπορεί να δηλώσει συμμετοχή αθλητή που έχει έστω και μία φορά βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ σε οποιαδήποτε στιγμή της καριέρας του.

4. Η ΔΟΕ θα δεχτεί συμμετοχή Ρώσου αθλητή μόνο εάν αποδεχτεί τους όρους 2 και 3.

5. Η συμμετοχή οποιουδήποτε Ρώσου αθλητή θα σημαίνει αυτόματα επανέλεγχο ντόπινγκ πέραν της συνήθους προγραμματισμένης διαδικασίας κατά την διάρκεια των Αγώνων. Κάθε άρνηση επιπλέον ελέγχου θα σημαίνει αυτόματα αφαίρεση της διαπίστευσης.

Η ΔΟΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις ανακολουθίες στη μάχη κατά του ντόπινγκ και τονίζει την κλήση της στην WADA προκειμένου εκείνη να επανεξετάσει το σύστημα αντιντόπινγκ. Η ΔΟΕ θα προτείνει μέτρα για πιο καθαρές αρμοδιότητες, μεγαλύτερη φερεγγυότητα και καλύτερο έλεγχο στις διαδικασίες.

Ξεκάθαρα πρόκειται για “πόλεμο” μεταξύ της ΔΟΕ και της WADA…

 

Πηγή: pamesports.gr

Related posts

Κατέστρεψαν το άγαλμα του Μέσι στο Μπουένος Άιρες (vid)

Abola Newsroom

Την Εθνική Ουκρανίας αναλαμβάνει ο Αντρέι Σεφτσένκο

Ρένος Γιαμπουράς

Τα γήπεδα του Euro 2016

Ρένος Γιαμπουράς