free page hit counter
20.3 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
EUROPA LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα – Αλκμάαρ 1-2

Ο ΠΑΣ το πάλεψε κόντρα στην Αλκμάαρ, άνοιξε το σκορ με τον Κόντε, όμως οι Ολλανδοί έκαναν την ανατροπή και έφυγαν με τη νίκη (2-1) από το γήπεδο του Περιστερίου. Αποχωρούν με ψηλά το κεφάλι οι Γιαννιώτες από το Europa League, στην πρώτη τους ευρωπαϊκή συμμετοχή.

 

Ο Γιάννης Πετράκης διατήρησε το 5-3-2 με το οποίο είχε παρατάξει την ομάδα του στην αναμέτρηση της Ολλανδίας, όμως αυτή τη φορά προτίμησε τον Κόντε αντί του Φερφελή για την κορυφή της επίθεσης. Μια επιλογή που τον δικαίωσε με τη συμπλήρωσε 9 λεπτών αγώνα. Ο Ισπανός στην πρώτη του συμμετοχή στο βασικό σχήμα της ομάδας εκμεταλλεύτηκε τη “γλυκιά” σέντρα του Ναδάλες από τα αριστερά και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Ροσέτ για το 1-0. Η χαρά για τους Γιαννιώτες κράτησε 20 λεπτά, αφού η Αλκμάαρ κατάφερε τελικά να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Σόουζα έπειτα από ασίστ του Γιάχανμπακς.

Σαν να μην έφτανε αυτό, επτά λεπτά αργότερα ο Λούκασεν μετά από τρομερή ενέργεια στα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε τον Πασχαλάκη και ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ολλανδική ομάδα. Μετά το 1-2 ο ρυθμός έπεσε αισθητά με τον ΠΑΣ να περιμένει ουσιαστικά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Ο Πετράκης προσπάθησε να εμψυχώσει τους παίκτες του και τους ζήτησε να τα δώσουν όλα στο δεύτερο μέρος. Οι τυπικά γηπεδούχοι βγήκαμε με όρεξη στο δεύτερο μέρος και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 56′, όμως το σουτ του Μαμπουλού πέρασε εκατοστά πάνω από τα δοκάρια των Ολλανδών. Η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα ούτε στο 61′ όταν ο Μιχαήλ έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και είδε τον Ροσέτ να αποκρούει.

Ο Ακόστα λίγο έλειψε να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ με ψαλιδάκι στο 65ο λεπτό, όμως ο τερματοφύλακας της Αλκμάαρ βρέθηκε σε καλή θέση και μπλόκαρε. Από εκείνο το σημείο και μετά το τέμπο του αγώνα έπεσε. Οι Ολλανδοί έδωσαν χώρους στους παίκτες του ΠΑΣ που άλλαζαν ωραία τη μπάλα, αλλά δυσκολεύονταν να βρουν την κάθετη μπαλιά και να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία του Ροσέτ. Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Πετράκη “άγγιξαν” την ισοφάριση, αλλά δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους, με το 1-2 να μένει μέχρι το φινάλε.

MVP

Ο Λούκασεν για ακόμη ένας ματς “σκότωσε” τον ΠΑΣ. Ο 21χρονος άσος της Αλκμάαρ σκόραρε σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι κόντρα στην ελληνική ομάδα, ενώ έδειχνε ασταμάτητος από τη δεξιά πλευρά.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Ο δεξιός μπακ του ΠΑΣ, Νίκος Καρανίκας, δεν βοήθησε στο επιθετικό κομμάτι όσο θα περίμενε ο Γιάννης Πετράκης.

ΣΧΟΛΙΟ

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε εντυπωσιακά και το γκολ του Πέδρο Κόντε έδωσε τρομερή ώθηση στους παίκτες του Πετράκη, αλλά και αφορμή στους φιλάθλους που ταξίδεψαν μέχρι το Περιστέρι για να πανηγυρίσουν έξαλλα. Η Αλκμάαρ όμως αφού χρειάστηκε περίπου είκοσι λεπτά για να καταλάβει τι ακριβώς είχε συμβεί, τελικά έφτασε στην ισοφάριση, ενώ λίγα λεπτά αργότερα έκανε και το 2-1 βάζοντας τέλος στα όνειρα των παικτών του ΠΑΣ.

Οι Ολλανδοί ήταν το φαβορί και το έδειξαν. Έχουν καλύτερη ομάδα και είναι σαφώς πιο έτοιμοι αφού το πρωτάθλημά τους ξεκινάει σε λίγες ημέρες. Ο ΠΑΣ αποχωρεί με ψηλά το κεφάλι από το Europa League στην πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή της ιστορίας του και το παρατεταμένο χειροκρότημα των φιλάθλων του στο τέλος ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ Γιάνννινα (5-3-2): Πασχαλάκης, Λίλα, Μπέριος, Μιχαήλ, Γιάκος (51′ Μαμπουλού), Τζημόπουλος (46′ Σκόνδρας), Κόντε, Ακόστα, Λόπες, Καρανίκας, Κοζορώνης (78′ Δώνης)

Αλκμάαρ (4-3-3): Ροσέτ, Φαν Έιντεν, Χαπς, Γιάχανμπακς, Φαν Όβερεμ (71′ Τιλ), Βέρχοστ, Χένρικσεν, Σόουζα (79′ Γκαρσία), Λούκασεν, Βόιτενς

 

Πηγή: Contra.gr

 

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/-onkJhO95a4″ frameborder=”0″ allowfullscreen ] The Copyrights belongs to UEFA and OTE TV.

Related posts

Ντιναμό Τιφλίδας – ΠΑΟΚ 0-3 (pics & vid)

Ρένος Γιαμπουράς

Απίστευτο κόμπλεξ κατά Ελλάδας και Ολυμπιακού!

Kώστας Παλαιολόγος

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε! – Εύκολα ο ΠΑΟΚ – Με Τσόρι στην παράταση ο Ολυμπιακός

Ρένος Γιαμπουράς