free page hit counter
16.8 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
AUTO

Η ανοιχτή LaFerrari ονομάζεται Aperta

To ότι η Ferrari θα παρουσίαζε μια ανοιχτή έκδοση του hyper car της, της La Ferrari, ήταν κοινό μυστικό από τη στιγμή που παρουσιάστηκε η κουπέ εκδοχή της.

 

Πλέον η ιταλική εταιρεία προχώρησε από τη θεωρία στην πράξη δίνοντας στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες της Aperta, μιας και έτσι θα ονομάζεται η spider έκδοση του υπερ- αυτοκίνητου με το cavallino rampante στο καπό.

Η οποία θα είναι διαθέσιμη, ανάλογα με την επιλογή του ιδιοκτήτη της, είτε με αφαιρούμενη σκληρή οροφή από ανθρακόνημα είτε με κλασική μαλακή. Ανεξαρτήτως πάντως του τύπου της ανοιγόμενης οροφής η αφαίρεση της σταθερής μεταλλικής απαίτησε κάποιες ενισχύσεις στο αμάξωμα προκειμένου να μην μεταβληθεί η ακαμψία του. Ενισχύσεις οι οποίες θα προσθέσουν κάποια κιλά στο συνολικό βάρος.

Το υβριδικό σύστημα πρόωσης θα αποδίδει και εδώ 963 ίππους, από τους οποίους οι 800 προέρχονται από τον θερμικό V12 και οι υπόλοιποι από τον ηλεκτροκινητήρα.

Το ύψος της παραγωγής της LaFerrari Aperta θα είναι σαφώς μικρότερο από τις 499 κουπέ που κατασκευάστηκαν, ενώ το κόστος αρκετά πάνω από το 1 εκατομμύριο που κόστιζαν οι τελευταίες. Φυσικά αυτό δεν προβλημάτισε καθόλου τους πλούσιους tifosi της μάρκας, οι οποίοι έσπευσαν να κλείσουν όλες τις Aperta που θα κατασκευαστούν πριν καν αυτή παρουσιαστεί επίσημα στις αρχές Οκτωβρίου στην έκθεση στο Παρίσι.

Στο σαλόνι αυτοκινήτου της γαλλικής πρωτεύουσας η Ferrari αναμένεται να ανακοινώσει, με την ευκαιρία του 70ου ιωβηλαίου της και την κατασκευή 70 ειδικών εκδόσεων από καθένα από τα 5 μοντέλα της γκάμας της, δηλαδή τις California T, 488 GTB, 488 Spider, GTC4 Lusso και F12 Berlinetta.

 

Συνολικά θα κατασκευαστούν 350 επετειακές Ferrari, οι οποίες φυσικά δεν θα δυσκολευτούν να βρουν υποψήφιους αγοραστές. Το πιο πιθανό είναι πως η προσφορά δεν θα μπορέσει να καλύψει τη ζήτηση…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Γιάννης Σκουφής, Cnn.gr

Related posts

Κόντρα Mercedes-AMG A 45 381 PS vs Α 45 450 PS (vid) !!!

Abola Newsroom

Δουλειά του μέλλοντος: Σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Abola Newsroom

Επίσημο: BMW M5 Competition, η πιο ισχυρή Μ5 στην Ιστορία

Abola Team 2