free page hit counter
17.6 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΛΟ

Ρίο 2016: Βαριά ήττα από την Αυστραλία για την εθνική πόλο και αναμονή για τον αντίπαλο

Η εθνική πόλο με την ήττα της 12-7 από την Αυστραλία στο φινάλε του ομίλου, όχι μόνο χάλασε τις καλές εντυπώσεις από τις προηγούμενες εμφανίσεις της, αλλά πλέον μπορεί να τερματίσει ακόμη και στην 4η θέση μέσω των ισοβαθμιών και θα πρέπει να περιμένει μέχρι τα ξημερώματα για να μάθει τον αντίπαλο της στα προημιτελικά.

 

Πολύ κακό ήταν το ξεκίνημα της εθνικής μας ομάδας στο ματς, αφού αμυντικά δεν είχαμε καθόλου συγκέντρωση και δεχθήκαμε 5 γκολ από τους Αυστραλούς (που έπαιζαν ουσιαστικά για το γόητρο, αφού πρέπει να κερδίσει η Βραζιλία την Ουγγαρία αργότερα και να παιχτεί η 4η θέση τότε στα γκολ με τους Μαγυάρους), αν και στην επίθεση σκοράραμε και από τον φουνταριστό και από τον παίκτη παραπάνω.
Ίδια κάκιστη εικόνα και στο β 8λεπτο με τους Αυστραλούς να σουτάρουν από παντού με ευκολία και να σκοράρουν άλλες 5 φορές (!), και ενώ ο Βλάχος άλλαξε και τερματοφύλακα με τον Γαλανόπουλο αντί του Φλέγκα, για να αλλάξει λιγο το μομέντουμ του αγώνα. Σε αυτό το κομμάτι δεν είχαμε ούτε παραγωγή στην επίθεση με πολλά λάθη ακόμη και σε εύκολες πάσες.
Στο ξεκίνημα του β ημιχρόνου επανήλθε ο Φλέγκας κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Βλάχος ζήτησε στην ανάπαυλα από τους διεθνείς να μην χαλάσουν την εικόνα τους μέχρι τώρα στο τουρνουά. Αυτή την φορά γκολ δεν δεχθήκαμε, αλλά η επίθεση μας ήταν τραγική (1 στα 14 εύστοχα σουτ από την περιφέρεια μέχρι εκείνη την στιγμή) και σκοράραμε μόλις μία φορά με τον Φουντούλη.
Το ματς ολοκληρώθηκε με μια βαριά ήττα για την εθνική μας ομάδα από την Αυστραλία και τώρα οι παίκτες του Θοδωρη Βλάχου θα πρέπει να περιμένουν για να μάθουν τον αντίπαλο τους στα προημιτελικά.
Τα 8λεπτα Αυστραλία-Ελλάδα: 5-3, 5-1 (10-4), 0-1 (10-5), 2-2 (12-7)
Τα γκολ της εθνικής: Φουντούλης 3, Μουρίκης, Βλαχόπουλος, Δερβίσης, Γούνας.

 

Η βαθμολογία τώρα έχει διαμορφωθεί ως εξής:
1. Ελλάδα 6 βαθμοί (+1 γκολ)
2. Βραζιλία 6 (+5) σε 4 αγώνες
3. Ουγγαρία 5 (+10) σε 4 αγώνες
4. Αυστραλία 5 (+4) 
5. Σερβία 4 (+1) σε 4 αγώνες
6. Ιαπωνία 0
Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε προκριθεί στην 8άδα. Ανάλογα όμως με τα αποτελέσματα στα ματς που ακολουθούν, Σερβία-Ιαπωνία (01.30) και Ουγγαρία-Βραζιλία (02.50) υπάρχει σενάριο (3πλη ισοβαθμία) που μας φέρνει και στην 4η θέση (!),ενώ σε πιθανές ισοβαθμίες με Σέρβους ή Ούγγρους (ή και με τους δύο) θα έχουμε λογικά χειρότερο συντελεστή. 

 

Τα πιθανά σενάρια

Παίρνοντας ως δεδομένο ότι η Σερβία θα νικήσει την Ιαπωνία και θα πάει στους 6 βαθμούς, υπάρχουν 3 σενάρια για την εθνική σε σχέση με το αποτέλεσμα του αγώνα Βραζιλία-Ουγγαρία
1. Νίκη Βραζιλίας
Τότε η Βραζιλία πάει στους 8 βαθμούς πρώτη, και διπλή ισοβαθμία στους 6 βαθμούς: η Σερβία είναι 2η με καλύτερη συνολική διαφορά τερμάτων από την εθνική μας (το μεταξύ μας παιχνίδι είναι ισόπαλο, οπότε τα πρώτα κριτήρια των βαθμών, της διαφοράς τερμάτων και της καλύτερης επίθεσης των δύο ομάδων δεν δίνουν νικητή), η Ελλάδα 3η και η Ουγγαρία (με 5 βαθμούς) λογικά 4η (εκτός αν χάσει με 6 γκολ και πάνω διαφορά και προκριθεί η Αυστραλία).
2. Ισοπαλία
Η Βραζιλία πάλι είναι 1η με 7 βαθμούς και προκύπτει 3πλης ισοβαθμίας Ελλάδας, Σερβίας, Ουγγαρίας στους 6 βαθμούς, όπου μετρά πρώτα η επίθεση στα μεταξύ μας παιχνίδια, που όλα ήταν ισόπαλα (Ελλάδα 17, Ουγγαρία 21 και Σερβία 22) πριν την συνολική διαφορά τερμάτων, και η Σερβία θα είναι 2η, η Ουγγαρία 3η και η Ελλάδα 4η.
3. Νίκη Ουγγαρίας
Η Ουγγαρία τερματίζει πρώτη με 7 βαθμούς, και υπάρχει τριπλή ισοβαθμία στους 6 βαθμούς: η Ελλάδα τότε είναι 2η καθώς έχει στην μίνι βαθμολογία 3 βαθμούς (νίκη με Βραζιλία και ισοπαλία με Σερβία), η Βραζιλία 3η με 2 βαθμούς (νίκη με Σερβία, ήττα με Ελλάδα) και η Σερβία 4η με 1 βαθμό (ισοπαλία με Ελλάδα και ήττα από Βραζιλία).
 
Πηγή: Cnn.gr

Related posts

Ολυμπιακός από ατσάλι στον τελικό!

Προελαύνει ο Ολυμπιακός!

Kώστας Παλαιολόγος

Ρίο 2016: Επίδειξη δύναμης από την Ελλάδα και 8άδα στο πόλο με το 9-4 επί της Βραζιλίας

Ρένος Γιαμπουράς