free page hit counter
21.7 C
Αθήνα
16 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΛΟ

Κακή εμφάνιση και δίκαιος αποκλεισμός από τους 4 για την Εθνική Πόλο

Στο πιο κρίσιμο ματς στο Ρίο η Ελλάδα παρουσιάστηκε κατώτερη των δυνατοτήτων της, έχασε με 5-9 από την καλύτερη Ιταλία και μαζί… έχασε το εισιτήριο για τους «4» των Ολυμπιακών Αγώνων και το όνειρο για μετάλλιο!    

 

Η Εθνική ομάδα του πόλο πλήρωσε την τραγική της επίδοση στην επίθεση (βάλαμε γκολ μόνο με παίκτη παραπάνω) και γνώρισε δίκαια την ήττα από την Ιταλία με 5-9 στον τελευταίο προημιτελικό του πόλο. Η Ελλάδα μένει εκτός 4άδας μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά τα δύο τελευταία χρόνια. Πλέον οι διεθνείς θα κυνηγήσουν την καλύτερη θέση στους αγώνες 5-8, με πρώτο αντίπαλο την Ισπανία στις 21.10 την Πέμπτη (18/8). Στα ημιτελικά μαζί με την Ιταλία, οι τρεις εκπρόσωποι της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας!

Μουδιασμένο το ξεκίνημα της εθνικής μας σε άμυνα και επίθεση και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0. Η άμυνα μας βελτιώθηκε, όχι όμως και η επίθεση μας κλείνοντας την πρώτη περίοδο με 0 στις 6 προσπάθειες.

Ο Μουρίκης έβαλε το πρώτο γκολ για την εθνική μας 4.37 πριν το τέλος του ημιχρόνου σε παίκτη παραπάνω (όπως και λίγο αργότερα άλλο ένα) σπαταλώντας πολλές ευκαιρίες (0 στα 7 στα ίσια) για να κλείσουμε την β περίοδο στο 2-4.

Ο Φλέγκας έκανε 5 μεγάλες αποκρούσεις στην αρχή της γ περιόδου, όμως συνεχίσαμε να έχουμε πολύ κακές επιλογές στις επιθέσεις μας για να μειώσουμε, ακόμη και στον παίκτη παραπάνω. Οι Ιταλοί σκόραραν άλλα 2 γκολ, με τον Φουντούλη να μας δίνει ένα “φιλί ζωής” (πάλι με παίκτη παραπάνω, όπου είχαμε 3 γκολ, όσα και οι Ιταλοί, αλλά 0 στα 10 στα ίσια) δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα και με την εθνική να κυνηγά μια απίθανη ανατροπή.

Ο Φουντούλης μείωσε στο 4.49 πριν το τέλος σε 4-6, αλλά ένα ακόμη αμυντικό λάθος έδωσε την δυνατότητα στους Ιταλούς να ξαναφύγουν με 3 γκολ και στη συνέχεια να κλειδώσουν τη νίκη τους (πρώτη μετά από 5 διαδοχικές ήττες, που γνώρισαν από την Ελλάδα) με 9-5.

 

Ελλάδα-Ιταλία 5-9
Οκτάλεπτα
: 0-2, 2-2, 1-2, 2-3
Ελλάδα: Μουρίκης 2, Φουντούλης 2, Βλαχόπουλος 1
Ιταλία: Φιλιόλι 3, Ντι Φούλβιο 1, Νόρα 1, Αϊκάρντι 2, Τζίτο 1, Πρεσιούτι 1

 

 

ΠΗΓΗ: cnn.gr

 

Related posts

Έκλεισαν το σπίτι των Σέρβων, νίκη της Ελλάδας 15-14 στα πέναλτι

Ρένος Γιαμπουράς

Γ’ Εθνική: Δόθηκε το «πράσινο φως» για επιστροφή στις προπονήσεις, αναστολή στα υπόλοιπα σπορ

Γιώργος Ανανίδας

Πρώτη στην Ευρώπη η Εθνική Νέων!

Abola Team 2