free page hit counter
22.9 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΔΙΕΘΝH

Κατερίνα Στεφανίδη, η νέα «βασίλισσα» των αιθέρων

Με ένα άλμα στα 4,85μ. η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε τους αιθέρες στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο μαζί με το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων και χρίσθηκε νέα «βασίλισσα» στο άλμα επί κοντώ.

 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου κι έπειτα από μια συγκλονιστική μάχη με την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ.

 

 

 

 

 

Έτσι στο Ρίο η Ελλάδα έχει πλέον φτάσει τα έξι μετάλλια, τρία εκ των οποίων χρυσά κι ο ελληνικός εθνικός ύμνος θα ακουστεί τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν και θα γίνει η απονομή στην Κατερίνα Στεφανίδη, που θα κρεμάσει στο στήθος της ακόμη ένα μετάλλιο φέτος, μετά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ και το χάλκινο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πόρτλαντ.

 

Οι… διαθέσεις της Κατερίνας Στεφανίδη είχαν φανεί ήδη από τα προκριματικά, αφού χρειάστηκε μόλις ένα άλμα για να προκριθεί στον τελικό, όπου έμελε να “σφραγίσει” την απόλυτη κυριαρχία της στο συγκεκριμένο αγώνισμα, με την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, το οποίο πανηγύρισε παρέα με τον Γιουσέιν Μπολτ.

 

 

Το “χρυσό” κορίτσι του επι κοντώ με τις φετινές επιδόσεις της, τόσο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ (άλμα 4,81μ.), όσο και στη σειρά αγώνων Diamond League, είχε δείξει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική, αλλά και ψυχολογική κατάσταση, και ότι είναι πανέτοιμη να αντεπεξέλθει στο δύσκολο στοίχημα των Ολυμπιακών Αγώνων. 

 

 

 

Η σταθερότητα που έχει επιδείξει από τις αρχές της χρονιάς στα άλματά της (4,90μ σε μίτινγκ κλειστού στίβου τον Φεβρουάριο, 4,86μ στο γκαλά της Φιλοθέης τον Ιούνιο, 4,81μ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ τον Ιούλιο, ίδια επίδοση και στο Diamond League του Μονακό τον ίδιο μήνα, αλλά και 4,80μ στον αντίστοιχο αγώνα του Λονδίνου, λίγες μέρες αργότερα), αποδείχθηκε “χρυσή”, όπως και η επίδοσή της στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

 

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) κατετάγη 7η με 4.60μ μαζί με την «ασημένια» Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) με το ίδιο ύψος.

 

Η κατάταξη στον τελικό

 

  1. Κατερίνα Στεφανίδη (ΕΛΛΑΔΑ) 4.85 μέτρα
  2. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.85
  3. Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία) 4.80
  4. Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) 4.80
  5. Χόλι Μπράντσοου (Μ. Βρετανία) 4.70
  6. Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία) 4.70
  7. Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4.60
  8. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.60
  9. Μαρτίνα Στρουτς (Γερμανία) 4.60
  10. Λίσα Ρίζιχ (Γερμανία) 4.50
  11. Τίνα Σουτέι (Σλοβενία) 4.50
  12. Κέλσι Άμπε (Καναδάς) 4.50

 

 

Πηγή: cnn.gr

Πηγή βίντεο: ΕΡΤ

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/PabBozcykx4″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Related posts

Ισπανία: Την έστειλε “συστημένη” ο Μπέιλ…στο παραθυράκι!

Abola Team 2

Στην 10η θέση Παπάζογλου και Πλατανιώτη στη συγχρονισμένη κολύμβηση

Ρένος Γιαμπουράς

Αγγλία – Ισλανδία 1-2 (vid)

Abola Newsroom