free page hit counter
13.7 C
Αθήνα
20 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σλοβένος Αλεξάντερ Τσέφεριν είναι ο νέος πρόεδρος της UEFA

Ο Σλοβένος, Αλεξάντερ Τσέφεριν, είναι ο νέος πρόεδρος της UEFA, όπως προέκυψε από τις εκλογές της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, που διεξήχθησαν σήμερα στην Αθήνα.

 

Ο 48χρονος νέος, πλέον, πρόεδρος έλαβε 42 ψήφους, έναντι μόλις 13 που έλαβε ο έτερος υποψήφιος, ο Ολλανδός, Μίκαελ φαν Πράαγκ. Ο Τσέφεριν παίρνει έτσι τη θέση του Μισέλ Πλατινί, ο οποίος παύθηκε από την προεδρία τον περασμένο Μάιο, λόγω της εμπλοκής του σε σκάνδαλο της FIFA.
Νωρίτερα, ο Μισέλ Πλατινί, που βρέθηκε στην Αθήνα, για να συμμετάσχει για τελευταία φορά στο ετήσιο κονγκρέσο της UEFA, αποχαιρέτησε  την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου, από την προεδρία της οποίας παραιτήθηκε τον περασμένο Μάιο.

 

Ο Πλατινί στην έναρξη των εργασιών της UEFA μίλησε, μετά από ειδική άδεια, για την τιμωρία του με τετραετή αποκλεισμό από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και για μια ακόμη φορά δήλωσε αθώος για τα όσα τον κατηγορούν: «Εχω ήσυχη τη συνείδηση μου και θα συνεχίσω τη δικαστική μάχη για να αποκαταστήσω τ’ όνομα και την τιμή μου. Δεν έχω κάνει κάτι μεμπτό και αυτό θα αποδειχθεί κάποια στιγμή στις δικαστικές αίθουσες», τόνισε αρχικά ο Πλατινί, φορτισμένος συναισθηματικά, και συμπλήρωσε:
«Ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας σήμερα. Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά εμφανίζομαι μπροστά σας για την τελευταία μου ομιλία. Από εδώ και πέρα θα συνεχίσετε χωρίς εμένα για λόγους που δεν θα ήθελα να σχολιάσω. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν. Ο καθένας έχει δικαίωμα στη γνώμη του. Το βασικό είναι το ποδόσφαιρο. Από παιδί έπαιζα ποδόσφαιρο. Τις χαρές τις κακές στιγμές έμαθα να χάνω και να κερδίζω. Μόλις τελείωσε η καριέρα μου συνέχιζα να υπηρετώ το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Σας τα λέω όλα αυτά γιατί πολλοί τον ξεχνούν. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι. Είναι το παιχνίδι που παίζουν τα παιδιά πέντε ετών. Όλοι κλωτσάμε μια δερμάτινη μπάλα.»
Και συνέχισε στο ίδιο ύφος: «Αυτό το παιχνίδι είναι ομαδικό. Και η ομάδα βάζει τους προσωπικούς εγωισμούς στο παρασκήνιο. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο και το πιο απλό άθλημα. Μαζί προσπαθήσαμε να το προστατέψουμε. Θα συνεχίσετε αυτήν την προσπάθεια χωρίς εμένα. Όπως είχα πει στη δική μας συνέλευση το παιχνίδι πριν γίνει προϊόν πρέπει να είναι θέαμα. Ο κόσμος όπως κι εγώ ονειρεύεται ένα καλύτερο παιχνίδι. Είναι οι άνθρωποι που θέλουν να βγάλουν μια selfie με τον Μπενκεμπάουερ με τον Ζιντάν τον Ρονάλντο. Το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο. Μαζί πετύχαμε πολλά. Κάναμε πολλά και νομίζω το τρένο είναι στο σωστό δρόμο. Όμως έχουμε πολλά να κάνουμε για να μείνει ζωντανό παρά τις απειλές. Ένα είναι το ποδόσφαιρο και αυτό δεν ανήκει ούτε στην FIFA ούτε στην UEFA.»

 

Καταλήγοντας ο Πλατινί, μη μπορώντας να κρύψει τη συγκίνηση, τόνισε: «Σήμερα θα ήθελα πολύ απλά να σας πω ένα ευχαριστώ γι αυτά τα εννιά χρόνια. Νομίζω κάναμε καλή δουλειά. Νομίζω πως είστε υπερήφανοι γι’ αυτά που πετύχαμε όλοι μαζί. Γι’ αυτό και ήθελα να εμφανιστώ μπροστά σας στις 55 ομοσπονδίες που με εκλέξατε. Να σας πω ένα ευχαριστώ. Φίλοι και φίλες του ποδοσφαίρου σας χαιρετώ.»
Να σημειωθεί ότι η  Ιταλίδα Εβελίνα Κριστιλίν, 60 ετών, μοναδική υποψήφια, εξελέγη εκπρόσωπος της UEFA στο συμβούλιο της FIFA.

 

ΠΗΓΗ: pronews.gr

Related posts

Εύκολη επικράτηση της Προοδευτικής (3-1)

Abola Team

Ένα βήμα πριν την Μίλαν!

Abola Newsroom

Σύλληψη προέδρου ερασιτεχνικής ομάδας για εκβιασμό σε παίκτη της!

Abola Team 2