free page hit counter
22.9 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
EUROPA LEAGUE

Ο Άγιαξ νίκησε με 2-1 στη Λεωφόρο

Τι και εάν ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδανικά, με γκολ του Μπεργκ μόλις στο 5ο λεπτό, στη συνέχεια οι «πράσινοι» έκαναν κάκιστη εμφάνιση και διαχείριση και ηττήθηκαν με 2-1!

 

Τραγικά λάθη από Ιβανόφ και Μέστο έφεραν την ισοφάριση από τον Τραορέ και το 2ο γκολ για τον «Αίαντα» με τον Γκούντελι (μετά από απόκρουση πέναλτι του Στιλ στον Κλάασεν) και έτσι η ολλανδική ομάδα ξαναπλήγωσε τον Παναθηναϊκό!

Για τρίτη φορά μετά τον τελικό του 71′ στο Γουέμπλεϊ (2-0) και τους ημιτελικούς του 1996 για το Τσάμπιονς Λιγκ (0-1, 0-3).

Ο Παναθηναϊκός είχε σε πολύ κακή βραδιά τους δύο προαναφερθέντες (ειδικά ο Μέστο ήταν αγνώριστος), ενώ ο Ιβανόφ εκτός της γκέλας στο πρώτο γκολ, αποβλήθηκε στο 69′ αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Τουλάχιστον μέχρι το 79′ που αποβλήθηκε ο Ζίεχ, αλλά και την ανόητη αποβολή του Γουακάσο στο 89′.

Λανθασμένη και η επιλογή του Στραματσόνι να κρατήσει για 65′ λεπτά τον Λεντέσμα που ήταν καταπονημένος από την γαστρεντερίτιδα!

Γενικά ο Παναθηναϊκός ήταν άναρχος και έδωσε δικαιώματα στον Άγιαξ που μπορεί να μην είναι το όνομα του παρελθόντος, αλλά έχει κάποιους πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές!

 

ΤΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ

5’ Ο Γουακάσο κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ονανά απομακρύνει λανθασμένα, η μπάλα φτάνει στον Λουντ, ο οποίος σουτάρει στον… Μπεργκ και ο Σουηδός από κοντά και σε κενή εστία κάνει το 1-0.

 

8′ Χουλτ-Γουακάσο συνεργάζονται από τα αριστερά με τον Σουηδό να δίνει για τον Λεντέσμα, ο οποίος από την κορυφή εξαπολύει το σουτ, αλλά η μπάλα χτυπά σε αμυνόμενο και καταλήγει κόρνερ για το τριφύλλι.

 

33’ Επιπόλαιο λάθος του Ιβανόφ, που αντί να διώξει έξω από την περιοχή, έβγαλε… ασίστ στον Τραορέ, ο οποίος εκτελεί τον Στιλ στην κλειστή γωνία του.

 

36’ Μεγάλη επέμβαση του Στιλ.Ο Γιούνες από πλάγια θέση και μέσα στην περιοχή κάνει τη σέντρα-σουτ, με την μπάλα να φτάνει στον Τραορέ, ο οποίος εξ’ επαφής σχεδόν κάνει την προβολή, αλλά πάνω στη γραμμή ο Στιλ λέει «όχι» και σώζει την ελληνική ομάδα.

43’ Κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ με τον Λεντέσμα να βρίσκει τον Λουντ, αυτός εν κινήσει σουτάρει μέσα στην περιοχή του Άγιαξ, αλλά τελευταία στιγμή παρεμβαίνει σώμα αμυνόμενου και δεν επιτρέπει στην μπάλα να καταλήξει στην εστία!

44’ Ο Γκουντέλι συγκλίνει από τα αριστερά («μπάζει» το δεξί άκρο της πράσινης άμυνας), πιάνει «βολίδα», αλλά η μπάλα φεύγει λίγο άουτ!

66’ Ο Μέστο κρατάει τον Βίργκεβερ και ο Μάρινερ σφυρίζει πέναλτι. Ο Στιλ νικάει τον Κλάασεν αλλά ο Γκούντελι παίρνει το ριμπάουντ και σκοράρει. 1-2.

 

69’ Ο Ιβανόφ κρατάει τον Γιούνες έξω από την περιοχή, δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβάλλεται… Με δέκα συνεχίζει το τριφύλλι.

69′ Ο Στιλ κρατάει το 1-2 με επέμβαση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκουντέλι!

 

ΣΚΟΡΕΡ: 5’ Μπεργκ – 33’ Τραορέ, 66’ Γκούντελι

ΣΕ… ΑΛΛΟ ΓΗΠΕΔΟ: Ιβανόφ και Μέστο συναγωνίζονται για τον ρόλο του χειρότερου…

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Μάρινερ (Αγγλία), Φρεντ, Άτγουελ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 35’ Κουτρουμπής, 69’ Ιβανόφ, 70’ Βιγιαφάνιες – 40’ Βίργκεβερ, 55’ Ζίεκ, 79’ Ζίεχ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 69’ Ιβανόφ, 89′ Γουακάσο – 79’ Ζίεχ
ΤΟ HIGHLIGHT: Η απόκρουση στο πέναλτι του Κλάασεν. Κοιμήθηκε η άμυνα, αλλά ο Γκούντελ έφυγε νωρίτερα. Με το γράμμα του νόμου έπρεπε να ακυρωθεί!
MVP: Ο Χουλτ έκανε μεγάλο ματς. Κέρδισε και την αποβολή. Εξαιρετικός ο Γιούνες από τον Άγιαξ.
Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ SPORTIT: Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε λανθασμένα το ματς και έτσι έχασε!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μολέδο, Ιβανόφ, Κουτρουμπής (68’ Βιγιαφάνιες), Χουλτ, Μέστο, Ζέκα, Γουακάσο, Λουντ (73’ Σαμπά), Μπεργκ, Λεντέσμα (65’ Λέτο)

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Βέιτμαν, Ρίντεβελντ, Σάντσες, Τραορέ (73’ Ντόλμπεργκ), Κλάασεν, Γιούνες, Ζίεχ, Βίργκεβερ, Γκούντελ, Ντάικς.

EIΣITHPIA: 13.019
EIΣΠPAΞEIΣ: 211.188€

 

ΠΗΓΗ: sportit.gr

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/5ZRR8IIuIW0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ],[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/5ZRR8IIuIW0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Related posts

Πανηγυρικά στα πλέι οφ ο Ολυμπιακός – Νίκησε 3-1 τη Λουκέρνη

Abola Team 2

Ντιναμό Τιφλίδας – ΠΑΟΚ 0-3 (pics & vid)

Ρένος Γιαμπουράς

Έδειξε χαρακτήρα η ΑΕΚ, 2-2 με Ριέκα

Kώστας Παλαιολόγος