free page hit counter
19.1 C
Αθήνα
24 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Συνέντευξη Σταύρου Αμανατίδη: Ακόμα δεν ξέρω τον λόγο

Ο Σταύρος Αμανατίδης μίλησε στο pamebala.gr για την αναπάντεχη αποχώρησή του από τον Ηλυσιακό, εκφράζοντας την πικρία του για το γεγονός ότι δεν θα είναι παρών στη σημερινή πρεμιέρα των κιτρινόμαυρων στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

 

 

 

 

Το φινάλε στη συνεργασία του Ηλυσιακού με τον Σταύρο Αμανατίδη δεν ήταν αυτό που άρμοζε στον 31χρονο ποδοσφαιριστή. Μετά από έξι χρόνια προσφοράς ο αρχηγός των κιτρινόμαυρων πέρασε την πόρτα της εξόδου, χωρίς ποτέ να μάθει τους λόγους του «διαζυγίου». Μάλιστα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο pamebala.gr λίγες ώρες πριν το ματς με τον Ερμή Ζωνιανών, ο έμπειρος άσος δεν έκρυψε την πικρία του για το γεγονός ότι δεν θα είναι παρών στην πρεμιέρα της ιστορικής ομάδας στη Γ’ Εθνική, αλλά και για την αντιμετώπιση, της οποίας έτυχε το καλοκαίρι από τους ιθύνοντες του συλλόγου.

Παρ’ όλα αυτά, ο έμπειρος άσος -πλέον- του Χαλανδρίου πραγματοποίησε την ευχή να πάνε όλα καλά για την ομάδα του Ζωγράφου, επισημαίνοντας πως θα βρίσκεται στην εξέδρα όποτε μπορεί, για να παρακολουθεί τις προσπάθειες της αγαπημένης του ομάδας.



-Πρεμιέρα την Κυριακή ο Ηλυσιακός και ο Σταύρος Αμανατίδης δεν θα είναι εκεί. Γιατί;


«Πραγματικά, δεν ξέρω! Η ομάδα αποφάσισε να ακολουθήσουμε διαφορετικούς δρόμους και πραγματικά δεν ξέρω τον λόγο».



-Δηλαδή, όταν σημειώθηκε το διαζύγιο, δεν σε φώναξαν να σου πουν κάτι;


«Με κάλεσαν να μου ανακοινώσουν ότι δεν θα βρίσκομαι στην ομάδα τη νέα χρονιά. Δεν μου διευκρινίστηκε τίποτα. Ρώτησα αν οι λόγοι ήταν αγωνιστικοί, μου είπαν ‘όχι’, αλλά δεν μου είπαν κάτι παραπάνω».



-Εσύ ποιοι πιστεύεις ότι είναι οι λόγοι;


«Είναι σίγουρα κάτι που… δεν γνωρίζω! Ρώτησα τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας (σ.σ. Δημήτρη Τσιαμπουρή), ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που με φώναξε και μου μετέφερε την απόφαση της διοίκησης. Μου ανακοίνωσε ότι δεν είμαι στα πλάνα για τη νέα σεζόν, τον ρώτησα τι είχε συμβεί, αλλά δεν μου απάντησε. Επικοινώνησα και με άλλα μέλη της διοίκησης, κανείς δεν μου απάντησε».



-Ήταν κάτι που δεν περίμενες καθόλου; Ήταν εντελώς ξαφνικό;


«Υπήρχαν κάποια δείγματα στο τέλος της περσινής σεζόν. Όταν η ομάδα δεν επικοινωνεί για κανέναν λόγο μαζί σου από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 10 Ιουλίου, καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Από εκεί και πέρα, το περίμενα γιατί έβλεπα ότι κάτι είχε στραβώσει, όμως πίστευα πως έστω την τελευταία στιγμή θα υπήρχε μία επικοινωνία για να βρεθεί μία λύση σε κάτι που φαινόταν πως είχε συμβεί και που ακόμα δεν γνωρίζω τι είναι αυτό».



-Ήθελες να μείνεις….


«Φυσικά και ήθελα να μείνω! Είχα σκεφτεί να σταματούσα στον Ηλυσιακό. Είμαι 31 ετών, είχα σκοπό να παίξω ακόμη 2-3 χρόνια μπάλα στον Ηλυσιακό και μετά να ακολουθούσα την προπονητική, που θα είναι το επόμενο βήμα μου στο ποδόσφαιρο».



-Κάποιοι σκέφτηκαν πως επειδή ήταν μία τραυματική χρονιά η περσινή, ίσως θα ήθελες κι εσύ να κάνεις μία νέα αρχή…


«Κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Εγώ δεν ήθελα καμία νέα αρχή! Πραγματικά ήθελα πολύ να μείνω. Σέβομαι, βέβαια, την απόφαση της διοίκησης, θέλω το καλό του Ηλυσιακού, μακάρι να πάει καλά φέτος και να πηγαίνει γενικά καλά. Ούτως ή άλλως, την Κυριακή, όπως και όποιες Κυριακές μπορώ, θα είμαι στο γήπεδο.



-Θα πηγαίνεις να παρακολουθείς;


«Βέβαια! Έξι χρόνια έπαιζα, δεν έπαιζα τρεις μήνες! Την αγαπάω την ομάδα, ίσως περισσότερο και από αρκετούς που βρίσκονται κοντά της. Η αγάπη μου για την ομάδα έπαιξε βασικό ρόλο στην επιλογή που έκανα στη συνέχεια».



-Δηλαδή…;


«Δεν ήθελα ούτε να πάω σε ομάδα με την οποία θα βρισκόμουν απέναντί της στο πρωτάθλημα, ούτε θα πήγαινα σε ομάδες που βρέθηκαν αντίπαλες ηθικά με τον Ηλυσιακό. Είχα προτάσεις πολλές και από Α’ κατηγορία και από Γ’ Εθνική, όμως προτιμούσα να ηρεμήσω εκεί που ξεκίνησα την καριέρα μου, παρά να βρεθώ στου Ζωγράφου αντίπαλος».



-Σε πείραξε ο τρόπος μου έφυγες;


«Πολύ… Νιώθω πικρία!



-Οι φίλαθλοι του Ηλυσιακού τι σου έλεγαν;


«Επικοινώνησαν πάρα πολλοί μαζί μου, μέλη της διοίκησης, παλαίμαχοι, οργανωμένοι… Με ρωτούσαν γιατί έφυγα. Αρκετοί νόμιζαν ότι έψαχνα κάτι άλλο, πως ήταν δική μου απόφαση. Το μόνο που τους λέω είναι πως δεν ήταν δική μου απόφαση».



-Εκτός από εσένα, αυτό το καλοκαίρι έφυγαν κι άλλα παιδιά με προσφορά στον Ηλυσιακό. Πως εξηγείς αυτό το κύμα αποχωρήσεων;


«Ίσως η ομάδα ήθελε να γυρίσει σελίδα, ίσως να βρεθούν άλλα πρόσωπα να την αγαπήσουν, γιατί κι εμείς δεν ήμασταν Ηλυσιακοί από μικροί. Παίξαμε στην ομάδα, την αγαπήσαμε, παίξαμε σε δύσκολες εποχές, που δεν υπήρχαν πολλά λεφτά και που δεν έπαιζε στη Β’ Εθνική. Ίσως περίμεναν κάτι παραπάνω από εμάς. Σίγουρα και ο χαμένος τελικός θα έπαιξε τον ρόλο του, γιατί κι αυτός πιθανόν να σηματοδότησε το τέλος εποχής κάποιων παικτών. Κι αν αυτός ήταν ο λόγος, θα έπρεπε να μας το πουν ξεκάθαρα. ‘Θέλουμε να αλλάξουμε κάτι, δεν μας κάνετε’.

Αυτό που έγινε και ο τρόπος που έγινε με αρκετούς ποδοσφαιριστές, κατά τη γνώμη μου δεν ήταν σωστά. Θα μπορούσε και η ομάδα τουλάχιστον να αναγνωρίσει την προσφορά των παιδιών, αν όχι τον τελευταίο χρόνο, για όλα τα χρόνια που έπαιξαν στην ομάδα».



-Γενικά, σαν παρατηρητής, πως κρίνεις τις ενέργειες που έχουν γίνει μέσα στο καλοκαίρι; Είναι προς το καλό του Ηλυσιακού;


«Υπάρχει το πλεονέκτημα πως πέφτει μόνο μία ομάδα. Μόνο και μόνο με τη φανέλα λες πως θα σωθεί η ομάδα. Δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Τώρα, αν θα πρωταγωνιστήσει, δεν ξέρω οι υπεύθυνοι ι στόχο έχουν βάλει. Συνήθως οι ομάδες που κρατάνε έναν κορμό, έχουν μία σταθερότητα. Ο Ηλυσιακός είναι μία καινούρια ομάδα, οπότε… θα δείξει! Από την πλευρά μου, εύχομαι το καλύτερο».



-Τι μήνυμα θα ηθελες να στείλεις στον κόσμο του Ηλυσιακού;


«Δεν θέλω να στείλω κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα γιατί, ούτως ή άλλως, εκεί θα είμαι και θα τα λέμε».



-Πλέον, ανήκεις στο Χαλάνδρι. Έχεις συμβιβαστεί με την ιδέα ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια θα αγωνιστείς σε τοπικό;


«Η αλήθεια είναι πως είχα συνηθίσει σε μία κατάσταση, αλλά περισσότερο στην κατάσταση του Ηλυσιακού, παρά σε αυτή της κατηγορίας. Αν ήμουν με τον Ηλυσιακό στο τοπικό, θα ήταν διαφορετικό. Τώρα είμαι στο Χαλάνδρι, από εκεί ξεκίνησα, γνωρίζω πολλά παιδιά, οπότε νιώθω κι εκεί καλά».



-Υπάρχει περίπτωση να επιστρέψεις στη Γ’ Εθνική με τη φανέλα του Χαλανδρίου;


«Μακάρι! Θέλω το καλύτερο με την ομάδα που είμαι τώρα, μακάρι να πρωταγωνιστήσουμε. Μακάρι να καταφέρουμε να πάμε την ομάδα στη Γ’ Εθνική»



-Πως κρίνεις τον όμιλό σας;


«Ενώ άλλοι στην ομάδα ‘κρύωσαν’ με τον όμιλο, εμένα μου άρεσε πάρα πολύ, ακριβώς επειδή θα είναι ανταγωνιστικά τα παιχνίδια κάθε εβδομάδα. Ήδη τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές έχουμε τρία ματς εκτός έδρας με Χολαργό, Αγία Παρασκευή, Άγιοι Ανάργυροι, έχουμε Σούρμενα που πέρσι με τον Ηλυσιακό μας… πάτησαν! Έχει το Αιγάλεω, Δόξα Βύρωνα, Αθηναϊκό, Πανερυθραϊκό, έχει πολλές δύσκολες έδρες… Κόσμο πολύ δεν θα έχει, ταξίδια δεν θα έχει, αλλά θα έχει πολύ ενδιαφέρον».



Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι για το τέλος;


«Καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία και να πάνε όλα καλά».

 ΠΗΓΗ ΜΑΜΕ ΜΠΑΛΑ.

Related posts

Εθνικός: Ημέρα πένθους…

Abola Team 2

Αστέρας Βάρης: Ενίσχυση στα μπακ με τον Χρήστο Δημογιάννη

Γιώργος Ανανίδας

Καβάλα: Παράταση έως τις 15 Ιουνίου ζήτησε ο Πανταζής