free page hit counter
20.8 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΣΑΝΑ

Ο Κεραυνός Κερατέας νικητής στο μεγάλο ντέρμπι!

Ανώτερη η ομάδα του Τάκη Μακροδημήτρη, επικράτησε 0-1 του ΑΟ Κορωπίου με γκολ του Αουρέλ Μουσαράι

 

 

ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΑΟ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ 0-1

Ο Κεραυνός Κερατέας ήταν ο μεγάλος νικητής στο σαββατιάτικο (24/9) γειτονικό ντέρμπι με τον ΑΟΚ, κάνοντας το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα! Η ομάδα του Τάκη Μακροδημήτρη, όντας ανώτερη, επικράτησε δίκαια 0-1, σε μια αναμέτρηση που διεξήχθη στο ουδέτερο γήπεδο της Βάρης, καθώς τα έργα στο Αντώνης Πρίφτης του Κορωπίου δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Ήταν ένα από τα πιο ήσυχα ντέρμπι των τελευταίων χρόνων, με το παρών να δίνουν περίπου 300 φίλαθλοι, από Κορωπί και Κερατέα. Ο δυνατός άνεμος, από το ξεκίνημα δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών, με τον Κεραυνό πάντως να μοιάζει πιο έτοιμος, να παίζει πιο ορθολογικό ποδόσφαιρο, να απειλεί περισσότερο και να φτάνει στη νίκη χάρη σε τέρμα του Αουρέλ Μουσαράι.

Ας τα πάρουμε από την αρχή, όμως, με τους Κερατιώτες στο πρώτο μέρος να έχουν τον άνεμο υπέρ τους και να πιέζουν αρκετά. Στο 20′ άγγιξαν το γκολ, όταν ο Κακαράς έβγαλε τρομερή κάθετη πάσα, ο Μαγγανάς έφυγε στον κενό χώρο φάτσα με τον Ούσιο, αλλά ο γκολκίπερ του ΑΟΚ με δύσκολη επέμβαση κράτησε το μηδέν. Λίγο πριν το φινάλε του α’ μέρους ο Κεραυνό απείλησε εκ νέου με πλασέ – άουτ του Κακαρά.

Στην επανάληψη το ματς ήταν πιο μοιρασμένο, με το Κορωπί να ανεβάζει τις γραμμές του και να ισορροπεί την κατάσταση και την κατοχή. Ο Κεραυνός παρότι είχε κόντρα τον άνεμο, έδειξε πως πατούσε καλύτερα, κυκλοφορούσε με μεγαλύτερη άνεση τη μπάλα και είχε τον τρόπο να φτανει σε θέση βολής. Το Κορωπί ήταν εκείνο που απείλησε πρώτο με ένα σουτ του Μαστρογιάννη στο 52′ (το έβγαλε ο σταθερότατος Χατζάρας), ενώ στο 58′ ο Κεραυνός απάντησε στις ευκαιρίες, με τον Μουσαράι να αστοχεί από κοντά.

Ο ικανός φορ των φιλοξενούμενων πήρε το… αίμα του πίσω λίγο αργότερα, καθώς στο 65′ σημείωσε το νικητήριο τέρμα: Ο νεαρός Μαγγανάς έπαιξε ωραία με τον Ντε Ντέους, αυτός σένταρε υπέροχα με το αριστερό και ο Αουρέλ Μουσαράι με καρφωτή κεφαλιά νίκησε από κοντά τον Ούσιο για το 0-1. Από εκεί και πέρα το Κορωπί τα έπαιξε όλα για όλα, ανέβηκε ψηλά και άγγιξε στο 73′ την ισοφάριση, όταν ο Χατζάρας αρχικά απομάκρυνε επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Μαστρογιάννη, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα είπε όχι και σε πλασέ του Μουτζακά. Ο Κεραυνός βρήκε χώρο στο φινάλε και στο 77′ έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν ο Ντε Ντέους από κοντά πλάσαρε πάνω στους αμυντικούς.

***Διακριθέντες για το Κορωπί οι Ούσιος και Αλεξίου.

***Για τον Κεραυνό ο νεαρός Μαγγανάς, 17 ετών, έκανε ίσως το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα της ανδρικής ομάδας, τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Φραγκής, Ντε Ντέους, Μουσαράι.

***Η διοίκηση του Κεραυνού συνεχάρη τη διαιτητική τριπλέτα, ενώ ευχαρίστησε τους ανθρώπους του ΑΟ Κορωπίου για την άψογη φιλοξενία.

***Ο προπονητής του Κεραυνού Κερατέας Τάκης Μακροδημήτρης τόνισε για το ματς: Αφιερώνουμε τη νίκη στον κόσμο μας, τον θέλουμε δίπλα μας, έρχονται κι άλλες ευχάριστες στιγμές. Ο Κεραυνός αναγεννιέται!

***Παρών στο στάδιο της Βάρης από νωρίς (πριν φτάσουν παρακαλώ οι αποστολές των ομάδων) και ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Γιαρένης. Εννοείται πως δεν άνοιξε μύτη και όλα κύλησαν ήρεμα, άριστα για τη νέα διοίκηση…

Διαιτητές (καλοί): Αντιπαριώτης, Τζαφόλιας Δ., Σπυρόπουλος

ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΑΟ: Ούσιος, Ρομπέρτο (66′ Πετράι), Παπαδόπουλος (85′ Μπονης), Κάλης, Αδαμίδης, Μπανάι, Σεϊτάι (66′ Θεοφάνους), Αλεξίου, Μουτζακάς, Μαστρογιάννης, Βλάχος.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ: Χατζάρας, Φραγκής, Μπρότσι, Σότα, Ξένος, Λιούμης, Μαγγανάς, Κακαράς, Μουσαράι (79′ Φουστέρης), Ντε Ντέους (86′ Κώτσιος), Καψοκώστας (54′ Μαστροκώστας)

 

ΠΗΓΗ ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ.

Related posts

Σε άλλο επίπεδο ο Πρωτέας με Τσιριγώτη!!!!

Ρένος Γιαμπουράς

ΕΠΣΑΝΑ: Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου στην Ανατολική Αττική

Ρένος Γιαμπουράς

Νίκος Σκούρας: “Νικήσαμε και το άγχος!”

admin