free page hit counter
12.8 C
Αθήνα
20 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΤΕΝΙΣ

Στα προημιτελικά του Challenger στην Καζαμπλάνκα ο Τσιτσιπάς! (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε μια μεγάλη εμφάνιση, «δάμασε» τους ανέμους και κέρδισε κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες τον Αντρέι Μάρτιν, Νο. 117 στην παγκόσμια κατάταξη, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Challenger της Καζαμπλάνκα!

 

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Μαρόκο συνεχίζονται. Λίγες μέρες μετά από τη συμμετοχή του στον τελικό του Mohammedia Challenger, o 18χρονος Έλληνας τενίστας προκρίθηκε σε άλλον έναν προημιτελικό σε Challenger, στην Καζαμπλάνκα, πετυχαίνοντας μια πολύ μεγάλη νίκη.

Ο Στέφανος επιβλήθηκε με 6-3, 4-6, 6-4 του Αντρέι Μάρτιν στον 2ο γύρο του Casablanca Challenger, για να μπει με πολύ εντυπωσιακό τρόπο στους «8» καλύτερους της χωμάτινης διοργάνωσης των 42.500 ευρώ.

Ο Μάρτιν βρίσκεται στο Νο. 117 της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν στο Νο. 4 του ταμπλό της διοργάνωσης, ενώ τον περασμένο Ιούλιο είχε γίνει ευρύτερα γνωστός, εξαιτίας της συμμετοχής του στον τελικό του Croatia Open στο Umag της Κροατίας.

Ο αγώνας έγινε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες στο Centre Court της Καζαμπλάνκα, εξαιτίας του πολύ δυνατού ανέμου. Ο Τσιτσιπάς πραγματοποίησε μια αξιοθαύμαστη ανατροπή στο εναρκτήριο σετ, καθώς ήταν πίσω με δυο break στο 0-3, αλλά κέρδισε 6 games στη σειρά και πήρε το σετ με 6-3!

Το 2ο σετ ξεκίνησε με δυο break, ένα για κάθε παίκτη. Ο Σλοβάκος έκανε και δεύτερο break στο 6ο game και απέκτησε το προβάδισμα με 4-2, ο νεαρός Έλληνας αθλητής όμως είχε άμεση απάντηση και ισοφάρισε σε 4-4. Στο 10ο game, o Στέφανος σέρβιρε για να παραμείνει στο 2ο σετ και υπέστη άλλο ένα break, στο οποίο δεν μπορούσε να απαντήσει αυτή τη φορά, χάνοντας το σετ με 6-4.

 

Δεν το έβαλε κάτω και έκανε αμέσως το break στο 3ο σετ, όπως όμως είχε γίνει και στο προηγούμενο, ο Martin έκανε το break back και ισοφάρισε σε 1-1. Στη συνέχεια οι δύο παίκτες κρατούσαν εύκολα ή δύσκολα τα σερβίς τους, μέχρι να φτάσουμε στο 7ο game, στο οποίο ξανά ο Στέφανος έκανε ένα break, αυτή τη φορά σε πολύ πιο κρίσιμο σημείο, για να προηγηθεί με 4-3.

 

Στο 8ο game κράτησε το σέρβις του και ενίσχυσε το προβάδισμά του, ενώ στο 9ο game είχε ένα χαμένο match point, με τον Σλοβάκο να παραμένει «ζωντανός», κρατώντας το σέρβις του και μειώνοντας σε 5-4.

Στο 10ο game o Τσιτσιπάς σέρβιρε για μια εκ των μεγαλύτερων νικών της καριέρας του και δεν ήταν έκπληξη που υπήρχε μεγάλο βάρος στους ώμους του. Ο 18χρονος Έλληνας ήταν μπροστά με 40-15, αλλά έχασε και τα δυο match points του και ο Martin βρέθηκε σε break point!

Ο Στέφανος κατάφερε στο τέλος να διαχειριστεί την πίεση και με τη βοήθεια της τύχης – καθώς ο Martin έκανε λάθος κοντά στο φιλέ στο break point του – έκλεισε το πολύ σημαντικό αυτό παιχνίδι στο σερβίς του και αξιοποίησε το 5ο του match point συνολικά, για να ολοκληρώσει έναν μεγάλο θρίαμβο, έπειτα από 1 ώρα και 58 λεπτά στο court.

Αυτή ήταν η 11η νίκη του Τσιτσιπά, στις 12 τελευταίες αναμετρήσεις του! Είναι μια νίκη που τον φέρνει για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα σε έναν προημιτελικό Challenger και αναμένεται να τον φέρει και σε νέο career high.

Θυμίζουμε πως αυτή τη Δευτέρα ο Στέφανος κέρδισε 72 θέσεις και “αναρριχήθηκε” στο Νο. 241 της παγκόσμιας κατάταξης. Την ερχόμενη Δευτέρα θα βρίσκεται σίγουρα ψηλότερα, υπό προϋποθέσεις ίσως να είναι και στους πρώτους 230 της ΑΤΡ. Σε κάθε περίπτωση, είναι πάρα πολύ κοντά στην είσοδό του στο προκριματικό ταμπλό του Australian Open του 2017.

Η επόμενη αποστολή του στην Καζαμπλάνκα θα είναι επίσης πολύ δύσκολη. Θα αντιμετωπίσει τον Σέρβο Laslo Djere, No. 7 στο ταμπλό και Νο. 171 στον κόσμο. Ο Djere είναι 21 ετών, δεν έχει χάσει ακόμα σετ στο τουρνουά και φέτος ήταν φιναλίστ σε δυο Challengers, στο Μιλάνο και στο Cortina d’ Ampezzo της Ιταλίας.

 

ΠΗΓΗ: karditsasportiva

[iframe id=”ls_embed_1476313393″ src=”//livestream.com/accounts/5057055/events/6449496/videos/138582787/player?width=640&height=360&autoPlay=true&mute=false” width=”640″ height=”360″ frameborder=”0″ scrolling=”no” allowfullscreen ]

Related posts

“Ασταμάτητος” ο Τσιτσιπάς! Στον Τελικό με Nadal σήμερα! (vids)

Abola Team 2

Πρωταθλητής μετά από 10 χρόνια αναμονής ο Lopez! (vid)

Ρένος Γιαμπουράς

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Τσιτσιπάς! (vid)

Ρένος Γιαμπουράς