free page hit counter
18.3 C
Αθήνα
20 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Α' ΕΠΣΑΝΑ

«Τεσσάρα» κορυφής ο Ολυμπιακός Λαυρίου!

 

Την μοναξιά της πρώτης θέσης -έστω και προσωρινά- απολαμβάνουν οι «ερυθρόλευκοι», που ήταν σαφώς ανώτεροι και επικράτησαν 4-1 του Παλληνιακού, ο οποίος πλήρωσε την καταστροφική εκκίνηση

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ – ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 4-1

Ο Ολυμπιακός Λαυρίου μπήκε στο γήπεδο με το πόδι πατημένο στο… γκάζι και τελείωσε ένα δύσκολο ματς από το πρώτο δεκάλεπτο! Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν, λοιπόν, να επικρατήσουν με το εντυπωσιακό 4-1 του Παλληνιακού σ’ αυτή την 7η αγωνιστική, με αποτέλεσμα -έστω και προσωρινά- να απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής.

Σαφώς ανώτεροι οι Λαυριώτες, έχοντας βέβαια και την ψυχολογία με το μέρος τους (μετά το γρήγορο 2-0), κατέκτησαν το τρίποντο απέναντι σε μια Παλλήνη η οποία πλήρωσε το καταστροφικό της ξεκίνημα, κι ενώ βέβαια προερχόταν από την σπουδαία επικράτηση απέναντι στην Ατλαντίδα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, όπως προαναφέραμε, ο Ολυμπιακός Λαυρίου είχε εκρηκτικό πρώτο δεκάλεπτο και έψαξε το γρήγορο γκολ. Απείλησε στο 7′ με δοκάρι του Γιάννη Γκαβασιάδη, ενώ τρία λεπτά μετά ήρθε το 1-0. Ήταν μια εξαιρετική σέντρα πάρε-βάλε του κορυφαίου του αγώνα Κοντογιάννη, ο οποίος βρήκε τον Γκαβασιάδη μέσα στην περιοχή κι αυτός με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Αραχωβίτη για το 8ο του γκολ φέτος σε 7 ματς πρωταθλήματος! Στο 12′ ο Ολυμπιακός Λαυρίου πέτυχε και δεύτερο γκολ, όταν η μπάλα έφτασε στον Χρήστο Μουστόγιαννη, αυτός κοντρόλαρε (σύμφωνα με τους ανθρώπους του Παλληνιακού με το χέρι) και με άψογο σουτ έγραψε το 2-0. Οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων ήταν έντονες, με τον σκόρερ πάντως να δείχνει χαρακρηριστικά πως κοντρόλαρε τη μπάλα με το μπούτι…

Από εκεί και πέρα η ομάδα των Γιώργου Δημητρόπουλου-Γιώργου Φαράκου διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι, με τον Παλληνιακό να βγάζει αντίδραση κυρίως στην επανάληψη χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο απειλητικός και είχε καλές στιγμές στο 25′ με σουτ του Τσιάτσιου όπου ο Αραχωβίτης έδιωξε, στο 30′ με πλασέ του Γκαβαδιάση άουτ και στο 37′ με σουτ του Καραγιάννη, με τον Αραχωβίτη να διώχνει σε κόρνερ. Ο Παλληνιακός που προσπαθούσε σε όλο το α’ μέρος να συνέλθει, απείλησε στο 31′ με επικίνδυνο γύρισμα του Καστή…

Στην επανάληψη η Παλλήνη βρήκε τα πατήματα της, κράτησε τη μπάλα στην κατοχή της και προσπάθησε να κάνει παιχνίδι. Είχε μεγάλη ευκαιρία στο 60′ με κεφαλιά του Μαυράκη άουτ, ωστόσο ο Ολυμπιακός Λαυρίου ήταν εκείνος που πέτυχε τρίτο τέρμα στο 60′, όταν ο ταχύτατος Καραγιάννης βρήκε ανοργάνωτη της αντίπαλη άμυνα, ντρίπλαρε, πλάσαρε και έκανε το 3-0. Πέντε λεπτά αργότερα ο Παλληνιακός μείωσε με πλασέ του Καλούδη, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Τικταπανίδη, με το ματς από εκεί και πέρα να ανοίγει και να αποκτά πολύ γρήγορο ρυθμό. Αποτέλεσμα ήταν ο Ολυμπιακός να βρίσκει χώρους και να απειλεί σε δύο περιπτώσεις με τον Κοντογιάννη. Εν τέλει, ο έμπειρος άσος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 80′ όταν με όμορφο σουτ, από ασίστ του Καραγιάννη, διαμόρφωσε το τελικό 4-1 και επισφράγισε με τον καλύτερο τρόπο μια εξαιρετική προσωπική του εμφάνιση.

***Στα τελευταία λεπτά του αγώνα δημιουργήθηκε μίνι επεισόδιο στην εξέδρα ανάμεσα σε φιλάθλους, με την κατάσταση να ηρεμεί, μετά την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων. Καθοριστική η επέμβαση του προέδρου του Παλληνιακού Γιάννη Καμπουρίδη αλλά και του α’ αντιπροέδρου της ΕΠΣΑΝΑ Βαγγέλη Καραμολέγκου.

***Σ’ ένα ματς που δεν υστέρησε κανείς για τον Ολυμπιακό Λαυρίου, κορυφαίος ο Κοντογιάννης!

Διαιτητές: Αντωνίου, Πολυχρονιάδης, Βιτσεντζάτος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ: Τικταπανίδης, Βασιλείου, Πατσαούρας, Τσίκλος, Χόρτσας, Κοντογιάννης (80′ Πετρίδης), Έλενας, Τσιάτσιος (70′ Μπένας), Γκαβασιάδης (52′ λ.τρ. Μητροφάνης), Μουστόγιαννης, Μάριος Καραγιάννης.

ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ: Αραχωβίτης (54′ λ.τρ. Κόλλιας), Καββαδίας (65′ Χαρίσης), Κούσης, Ελ Γκαμάλ, Καλούδης, Δαραμούσκας, Βλάχος, Μαυράκης (65′ Κυριόπουλος), Καστής, Βυργιώτης, Κοβάνης.

ΠΗΓΗ ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ.

Related posts

Αφεντικό στο ντέρμπι ο Άρης Βούλας (2-1)

Abola Team

Βαθμό στο τέλος στην έδρα του Αχιλλέα το Κρυονέρι

Ρένος Γιαμπουράς

Έκλεισε στον Νικολακάκη ο Στεφανος Καραγιαννίδης!

Ρένος Γιαμπουράς