free page hit counter
16.8 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θρίαμβος Ρονάλντο και Ρανιέρι στα βραβεία της FIFA

Κριστιάνο Ρονάλντο και Κλάουντιο Ρανιέρι είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής και ο καλύτερος προπονητής για το 2016, σύμφωνα με τη FIFA.

 

Ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε δικό του ακόμη ένα μεγάλο βραβείο μετά τη «Χρυσή Μπάλα», όπως ανακοινώθηκε στο αποψινό γκαλά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο Ρονάλντο, που είχε αντίπαλους τον Λιονέλ Μέσι και τον Αντουάν Γκριζμάν, παρέλαβε το βραβείο του από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο και υπήρξε αιχμηρός για τους απόντες ποδοσφαιριστές της αιώνιας αντιπάλου.

 

 
«Δυστυχώς κάποιοι από την Μπαρτσελόνα δεν είναι εδώ, αλλά τους καταλαβαίνω…», ήταν η σπόντα του για τους παίκτες της «Μπάρτσα», που είχαν ειδοποιήσει πάντως ότι δεν θα παραστούν καθώς προετοιμάζονται για τη ρεβάνς στο Κύπελλο Ισπανίας με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.
 
«Είναι θαυμάσιο. Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά αυτό είναι το πρώτο από αυτά τα βραβεία. Πρώτα από όλα οφείλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου στη Ρεάλ Μαδρίτης και τον προπονητή μου», υπογράμμισε στην ομιλία του ο CR7. 
 
«Το 2016 ήταν η καλύτερη χρονιά στην καριέρα μου. Είχα πολλές αμφιβολίες αλλά τελικά νομίζω ότι τα τρόπαια μιλούν από μόνα τους. Αυτή η επιτυχία είναι ανεπανάληπτη σε ατομικό επίπεδο. Δεν θα ξεχάσω αυτή τη χρονιά. Σας ευχαριστώ όλους, δεν έχω να πω κάτι άλλο. Τα βραβεία αυτά μιλούν από μόνα τους. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος», συμπλήρωσε.
 
Από την πλευρά του, ο Ρανιέρι υπερίσχυσε των Φερνάντο Σάντος (Euro 2016 με την Πορτογαλία) και Ζινεντίν Ζιντάν (Τσάμπιονς Λιγκ, Σούπερ Καπ, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με τη Ρεάλ). Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής οδήγησε τη Λέστερ στην κορυφαία στιγμή της ιστορίας της με την κατάκτηση της Premier League.
 
«Είμαι ενθουσιασμένος για το ότι βρίσκομαι εδώ, ανάμεσα σε κορυφαίες προσωπικότητες που έχουν επίσης κερδίσει αυτό το βραβείο. Σας ευχαριστώ όλους που με ψηφίσατε. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια, τους μάνατζέρ μου και τους παίκτες μου, γιατί χωρίς αυτούς θα ήταν πολύ δύσκολο να τα καταφέρω», τόνισε παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τον Ντιέγκο Μαραντόνα.
 
Την κορυφαία ενδεκάδα του 2016, αυτή συνθέτουν 9 παίκτες που αγωνίζονται στο ισπανικό πρωτάθλημα, ένας από την ιταλική κι ένας από τη γερμανική λίγκα. Πρόκειται για τους, Νόιερ, Άλβες, Πικέ, Ράμος, Μαρσέλο, Ινιέστα, Κρος, Μόντριτς, Μέσι, Σουάρες και Ρονάλντο.

 

Αναλυτικά οι βραβεύσεις:

Καλύτερος παίκτης: Κριστιάνο Ρονάλντο
Καλύτερος προπονητής: Κλαούντιο Ρανιέρι
Καλύτερη 11άδα: Νόιερ, Αλβες, Πικέ, Ράμος, Μαρσέλο, Κροος, Μόντριτς, Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι, Ρονάλντο.
Καλύτερη παίκτρια: Κάρλι Λόιντ
Καλύτερη προπονήτρια: Σίλβια Νέιντ
Καλύτερο γκολ: Φαΐζ Σούμπρι
Καλύτεροι οπαδοί: Λίβερπουλ, Ντόρτμουντ
Βραβείο Fair Play: Ατλέτικο Νασιονάλ
Βραβείο καριέρας: Φαλκάο

 

 

Πηγές: naftemporiki.gr, gazzetta.gr

Βίντεο με τα καλύτερα του 2016 για τον CR7!

 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/NHvUfmZ7Boc” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Related posts

Με αντίπαλο πρώτα τον εαυτό τους

Ρένος Γιαμπουράς

Απόδραση του Εθνικού από το Κερατσίνι (0-1)

Abola Team

Η Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Κατερίνα Φαλίδα

Τάσος Ζαφειρίου