free page hit counter
16.8 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Α' ΕΠΣΑΝΑ

Ασταμάτητος ο Αήττητος, 2-0 εκτός έδρας τη Μαρκό

Τρένο πέρασε και από το Μαρκόπουλο ο Αήττητος.

 

Η ομάδα του εξαίρετου τεχνικού Πάρη Κωνσταντακόπουλου, που φιγουράρει πάντα στην κορυφή, πήρε πέμπτη σερί νίκη επικρατώντας 0-2 της Μαρκό για την 16η αγωνιστική και επέστρεψε στο +5 από τον Ολυμπιακό Λαυρίου που ακολουθεί.

 

Ήταν ένα ματς το οποίο οι Μαρκοπουλιώτες του Γιώργου Φαράκου αντιμετώπισαν σαν «τελικό», πήγαιναν με … χίλια στην μπάλα και ήταν ανταγωνιστικοί κυρίως στο α ‘μέρος. Πάθος και ψυχή, όμως, έβγαλε και ο Αήττητος με τον διακριθέντα Μανώλη Λύγκο να παίζει όλο το «ξύλο» με τα αντίπαλα στόπερ και τον … μαέστρο-σκόρερ Ναπολέων Γκούμα να καθαρίζει με δύο γκολ για το 0-2.

 

Δύσκολο και πολύτιμο τρίποντο για τα Σπάτα, τα οποία για ακόμα ένα ματς έδειξαν σοβαρότητα, ταυτότητα σαν ομάδα και είχαν τον τρόπο να φτάσουν σ ‘αυτό που θέλουν. Στη νίκη. Η κυριακάτικη (22/1) αναμέτρηση πήγε πολύ στη δύναμη και το πάθος, με τις μάχες στην μεσαία γραμμή να κυριαρχούν. Οι δύο ομάδες δεν ρίσκαραν, με δεδομένο πως ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεπε να παιχτεί καλό και στρωτό ποδόσφαιρο. Ο Αήττητος προσπάθησε περισσότερο να βάλει την μπάλα κάτω και να επιτεθεί με κύριο αποδέκτη τον Λύγκο, που κρατούσε μπάλα και την έσπαγε ιδανικά σε συμπαίκτες του.

 

Η πρώτη καλή στιγμή ήλθε στο 6 ‘και ήταν με τον Λύγκο, ο οποίος από θέση τετ α τετ πλάσαρε λίγο άουτ. Λίγο αργότερα η Μαρκό, που παρατάχτηκε από τον Φαράκο με γεμάτο κέντρο και κοίταξε να χτυπήσει στην κόντρα, απάντησε στις ευκαιρίες αλλά ο Κύρκος μπλόκαρε προ του Μερκούρη. Στο 20 ‘δημιουργήθηκε επικίνδυνη στιγμή για τα Σπάτα τα οποία αναπτύχθηκαν με ωραία συνεργασία από αριστερά, ο Λαλαούνης σέντραρε αλλά απομάκρυναν οι αμυντικοί πριν εκτελέσει ο Αλιμπάς. Οι Μαρκοπουλιώτες με την σειρά τους, λίγο έλειψε να κάνουν την ζημιά στο 32 ‘, όταν ο Μερκούρης έφυγε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο εξαιρετικός και σταθερότατος Κύρκος έσωσε με έγκαιρη έξοδο.

 

Λίγο αργότερα ήρθε η φάση που ουσιαστικά ξεκλείδωσε την καλοστημένη άμυνα της Μαρκό, όταν ο Λύγκος μπήκε στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι από μαρκάριρμα του Ρεντζή. Ο Γκούμας ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και έκανε το 0-1. Αυτή η φάση έφερε μίνι ένταση, με την κατάσταση να ξεφεύγει στο 39 ‘, όταν από δυνατό μαρκάρισμα του Πλίτση σε μπάλα και Λύγκο, είχαμε … σύρραξη των ποδοσφαιριστών, με τον Σιδερή τελικά να την … πληρώνει με κίτρινη κάρτα!

 

Στην επανάληψη ο Αήττητος, έχοντας έμπειρα παιδιά στη σύνθεση του, διαχειρίστηκε έξυπνα το προβάδισμα που είχε, πάγωσε τον ρυθμό και ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση νίκη νωρίς-νωρίς στο 53 ‘. Ο Αλιμπάς με τρομερή μπαλιά βρήκε τον Γκούμα στην πλάτη της άμυνας κι αυτός με πλασέ νίκησε τον Κακαγια για το 0-2, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Από εκεί και πέρα ​​είχαμε μια-δύο καλές στιγμές, για κάθε ομάδα, αλλά τίποτε το ιδιαίτερο, με τον Αήττητο να είναι τελικός και δίκαιος νικητής.

 

Παρών στο γήπεδο ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κώστας Κοντούλας.

Διακριθέντες για την Μαρκό οι Πλίτσης, Σκορδάς και Ρεντζής. Διακριθέντες για τον Αήττητο οι Γκούμας, Λύγκος, Κύρκος και Αρκουμάνης. Την Τετάρτη (25/1) οι δύο ομάδες θα συναντηθούν εκ νέου στο ίδιο γήπεδο (στις 14.30) για τη διεξαγωγή του νοκ-άουτ αγώνα, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ

 

Διαιτητές: Μανιώτης, Τζαφόλιας Δ, Σπυρόπουλος.

Related posts

Ο Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου 2-1 τον Αστέρα Βάρης

Abola Team 3

Ετήσια Γενική Συνέλευση στις 20 Μαϊου στον Αστέρα Βάρης

Παλληνιακός-ΑΟ Ατλαντίς 3-0

Abola Team 3