free page hit counter
23.7 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Γιουνάιτεντ ξανά στην κορυφή των εσόδων

Η Deloitte παρουσίασε το… Money League του 2017 και τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μόλις οχτώ μήνες έπειτα από το φινάλε της σεζόν 2015-2016, βρίσκουν στην κορυφή των εσόδων τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

 

Οι «κόκκινοι διάβολοι», επέστρεψαν στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας για πρώτη φορά έπειτα από την αγωνιστική περίοδο 2003-2004, με την 20άδα της Deloitte να έχει σημειώσει αύξηση 12% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη μέτρηση, αφού το σύνολο των εσόδων φτάνει στα 7,4 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα 5,5 δισ.ευρώ της περασμένης χρονιάς. Μάλιστα, τρεις σύλλογοι έσπασαν το φράγμα των 600 εκατομμυρίων!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η ομάδα που ρίχνει τη Ρεάλ Μαδρίτης από την κορυφή, με τη «βασίλισσα» να χάνει την… πρωτοκαθεδρία για πρώτη φορά, έπειτα από 11 συναπτά έτη!

Η επιστροφή του αγγλικού συλλόγου στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι νέες συμφωνίες στο διαφημιστικό κομμάτι και τα έσοδα από τις ημέρες αγώνων, τα τηλεοπτικά και τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων, οδήγησαν τη Γιουνάιτεντ στο πρώτο σκαλί με τα 689 εκατ.ευρώ!

Οι Μπαρτσελόνα (620,2 εκατ.) και Ρεάλ Μαδρίτης (620,1 εκατ.ευρώ) συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα του Money League, όπως συνέβαινε και την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε η συγκεκριμένη λίστα, πίσω στη σεζόν 1996-1997.

Άξια αναφοράς, φυσικά, η Λέστερ, που έπειτα από το έπος που έγραψε το 2016 με την κατάκτηση του τίτλου, βρίσκεται στην 20η θέση του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αναφορικά με τα έσοδα! Το ποσό των 172,1 εκατ.ευρώ είναι σχεδόν το πενταπλάσιο από αυτό που είχε να επιδείξει δύο χρόνια νωρίτερα!

 

Πηγή: cna.gr

Related posts

Επέστρεψε στον Πανθρακικό ο Άγγελος Μπόσκος!

Abola Team 2

Φινλανδία – Ελλάδα: Οριακό παιχνίδι για την Εθνική και τον Σκίμπε

Abola Team 2

Επιτέλους νίκη για τον Παναθηναϊκό (1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης)

Abola Newsroom