free page hit counter
19.1 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στον τελικό του Κυπέλλου το Κερατσίνι, “βλέπει” νταμπλ ο Σπάθας

Οι «ροσονέρι» επικράτησαν 1-3 του Αίαντα Σαλαμίνας και προκρίθηκαν πανηγυρικά στον τελικό Κυπελλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, όπου απέναντι στον Αετό Κορυδαλλού θα διεκδικήσουν το έκτο τρόπαιο στην ιστορία τους.

Το εισιτήριο της πρόκρισης με εμφατικό τρόπο για τον τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Πειραιά «Μιλτιάδης Μαρινάκης» τσέκαρε το Κερατσίνι!

Οι «ροσονέρι» αποδίδοντας καταπληκτικά επιβλήθηκαν 1-3  στην Σαλαμίνα του τοπικού Αίαντα και προκρίθηκαν με δύο νίκες και συνολικό σκορ 7-1 στον τελικό του «Γ. Καραϊσκάκης», όπου θα διεκδικήσουν το έκτο τρόπαιο στην ιστορία τους αντιμετωπίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν τον Αετό Κορυδαλλού.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε τον επαναληπτικό το Κερατσίνι, αφού μόλις στο 2’ ο Κιάφα με ωραίο σουτ πανηγύρισε το πρώτο του επίσημο τέρμα  με την φανέλα των «ροσονέρι»

Το γρήγορο γκολ απελευθέρωσε τους παίκτες του Βασίλη Σπάθα, οι οποίοι συνέχισαν να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο τέρμα, το οποίο ήρθε στο 38’ και ήταν απίστευτης ομορφιάς από πλευράς δημιουργίας!

Συγκεκριμένα, αφού οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν πανέμορφα 20 φορές την μπάλα χωρίς να παρεμβληθεί αντίπαλος, αποσυντονίζοντας την άμυνα των γηπεδούχων, τελικός αποδέκτης έγινε ο Σίμος Φούντας, ο οποίος με ψύχραιμο σουτ έγραψε το 0-2.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν το σκορ στο 45’ με ωραίο γκολ του Χρόνη.

Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε ο Βασίλης Μαναριώτης στο 58’. Ο Λάμπρος Χανιώτης στο 82 αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι για τους γηπεδούχους. Διαιτητικό τρίο Μπαλαχούτης, Κορώνας, Κεφαλιάκος.

ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: Παπαμιχαήλ Δ., Μπάκας (62’ Γαβριηλίδης), Σταυράτης, Ευαγγέλου Γ. Κρουστάλλης, Κοβιός (76’ Κωνσταντινίδης), Χρόνης, Μελαμπιανάκης, Χανιώτης, Ράμφος Ε., Παπαθεοχάρης (46’ Ατματζίδης).

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Τσούβαλης (40’ λ.τρ. Μπότος), Τρικαμηνάς, Μακρής, Μπατής, Βαττής, Χονδρουδάκης, Κιάφα, Γκιάτης (65’ Καμμένος), Μαναριώτης, Φούντας, Κουρκούτης (58’ Μιχαλάς).

Το σύνθημα για την κατάκτηση του νταμπλ έδωσε ο τεχνικός του Κερατσινίου Βασίλης Σπάθας.

Στα ουράνια πετούσε ο τεχνικός του Κερατσινίου Βασίλης Σπάθας λίγη ώρα μετά την λήξη του επαναληπτικού με τον Αίαντα Σαλαμίνας, που βρήκε την ομάδα του να επικρατεί με 3-1 στην έδρα της ομάδας του νησιού με 3-1 και να παίρνει πανάξια το εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού με δύο νίκες.

Ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα των «ροσονέρι» αφού αρχικά εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη συνολική εικόνα της ομάδας του απέναντι στον Αίαντα Σαλαμίνας, έσπευσε να δώσει το έναυσμα για την κατάκτηση του νταμπλ:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος τόσο από την νίκη και την πρόκριση στον τελικό, όσο κυρίως από την απόδοση των ποδοσφαιριστών μου. Το πιο σημαντικό είναι ότι παρουσιαζόμαστε το ίδιο σοβαροί και πειθαρχημένοι σε κάθε παιχνίδι και αυτό το στοιχείο μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε. Με την ίδια σοβαρότητα αντιμετωπίζουμε όλους τους αντιπάλους και τώρα κοιτάμε πώς θα φθάσουμε στην επίτευξη του αντικειμενικού στόχου, που δεν είναι άλλος από το νταμπλ. Μοναδικό μελανό στοιχείο, πάντως, αποτελεί ο τραυματισμός του Χρήστου Τσούβαλη, όπου ειλικρινά ευχόμαστε να μην είναι σοβαρός».

Με πόνους στο γόνατο εγκατέλειψε τον επαναληπτικό Κυπέλλου με τον Αίαντα Σαλαμίνας ο νεαρός τερματοφύλακας του Κερατσινίου.

Ο τραυματισμός του Χρήστου Τσούβαλη ήταν το μοναδικό μελανό στοιχείο που προέκυψε για το Κερατσίνι από την ρεβάνς με τον Αίαντα Σαλαμίνας για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Πειραιά.

Ο νεαρός πορτιέρο αποχώρησε στο 40ό λεπτό της αναμέτρησης με πόνους στο γόνατο και θα υποβληθεί σε εξετάσεις, ώστε να διαγνωστεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Άπαντες στην ομάδα στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του ταλαντούχου τερματοφύλακα, ο οποίος μετράει αρκετές συμμετοχές στα φετινά παιχνίδια των «ροσονέρι» κι εκφράζουν τις ευχές τους να μην έχει κάτι το σοβαρό ο Χρήστος Τσούβαλης.

 

Related posts

Αναβλήθηκε η συγκέντρωση των παρατηρητών της Ε.Π.Σ.Πειραιά

Abola Team 2

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Πειραιά

Ρένος Γιαμπουράς

Οι διαιτητές και οι παρατηρητές στα ματς του Σαββατοκύριακου (21/10 και 22/10) στον Πειραιά

Abola Team 3