free page hit counter
20.8 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην ματσάρα της δεκαετίας η Σίτι 5-3 με ανατροπή τη Μονακό

Στο πιο «τρελό» ματς των τελευταίων ετών στο Champions League, η ψυχωμένη Σίτι έκανε ανατροπή στην… ανατροπή της Μονακό και με το απίστευτο 5-3, πήρε προβάδισμα για πρόκριση!         

Σε ένα ματς ορισμό του έπους, Σίτι και Μονακό μάς χάρισαν το καλύτερο νοκ-άουτ που έχουμε δει την τελευταία δεκαετία (και βάλε) στο Champions League, με τους «πολίτες» να επικρατούν, τελικά, με το απίστευτο 5-3 και ενώ στο 61′ ο Φαλκάο είχε κάνει το 3-2 για την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ!

Σε μισή ώρα, δηλαδή, οι γηπεδούχοι πέτυχαν τρία γκολ και όχι, απλά, έφεραν «τούμπα» τους Μονεγάσκους, αλλά πήραν και προβάδισμα δύο τερμάτων, ενόψει της ρεβάνς στο Πριγκιπάτο, για την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Είχαν προηγηθεί εξίσου μυθικά πράγματα, με τη Σίτι να ανοίγει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τη Μονακό να κάνει την… πρώτη ανατροπή και να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, 2-1!

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους citizens οι Αγουέρο και Σανέ, με τον τελευταίο, ειδικά, να κάνει πράγματα και θαύματα, σε ένα παιχνίδι, πάντως, που ουδείς υστέρησε και όλα παραμένουν ανοιχτά σε ό,τι αφορά το ποιος θα… τσεκάρει, τελικά, το «εισιτήριο» για τους «8». 
Ματσάρα από το ξεκίνημα στο ”Etihad”, με την μπάλα πάνω-κάτω και κάθε φάση να «μυρίζει» γκολ. Η Μονακό ήταν εκείνη, ωστόσο, που μπήκε με διάθεση να κάνει ό,τι συνηθίζει φέτος σε όλα τα παιχνίδια της, δηλαδή να… στριμώξει τη Σίτι, μέσα στο γήπεδό της. Και τα κατάφερε! Με πίεση ψηλά και παντού και με τους Μπερνάντο Σίλβα, Μεντί και, κυρίως, τον απίστευτο Εμπαπέ, να κάνουν ό,τι θέλουν, είτε από τα «φτερά», είτε από τον άξονα, η ομάδα του Πριγκιπάτου έδειχνε, όχι, απλά, ότι ήθελε, αλλά, ξεκάθαρα, ότι μπορούσε να πάρει σκορ πρόκρισης! Υπολόγιζε, όμως, χωρίς τον Σανέ. Ο Γερμανός, στο 25′, έκανε τρομερή ενέργεια από αριστερά, έβγαλε στον Στέρλινγκ και ο Άγγλος στράικερ άνοιξε το σκορ για τους «πολίτες». Η συνέχεια, ωστόσο, ήταν συγκλονιστικά απρόβλεπτη! 

Στο 32′, ο αναγεννημένος Φαλκάο έλαβε το… συστημένο από τον Φαμπίνιο και ισοφάρισε, για να ακολουθήσει η φάση που… σήκωσε στο πόδι το -μισό- Μάντσεστερ, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να μη δίνει, στο 35′, πέναλτι στον Αγουέρο, σε καθαρή ανατροπή του Σούμπασιτς, αλλά κίτρινη κάρτα για «θέατρο» στον Αργεντινό! Και σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, στο 40′ είδε τον νέο Τιερί Ανρί (όχι, δεν είναι ιεροσυλία), Κιλιάν Εμπαπέ, να πετυχαίνει την ολική ανατροπή για τη Μονακό.

Το σόου συνεχίστηκε και έγινε ακόμη καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο. Τι καλύτερο, δηλαδή; Πραγματική εποποιία! Αρχικά, στο 49′, ο Φαλκάο αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Οταμέντι, γεγονός που σαν να… γκάζωσε τους «πολίτες». Οι τελευταίοι, στο 58′, έφεραν ξανά το παιχνίδι στα ίσα με τον Αγουέρο, που… τρύπησε τα γάντια του Σούμπασιτς. Τρία λεπτά αργότερα, όμως, αναγκαστήκαμε να αρχίσουμε να… τρίβουμε τα μάτια μας πια, με τον Φαλκάο να «σκάβει» εκπληκτικά την μπάλα πάνω από τον Καμπαγέρο, για το 3-2 της Μονακό! Αλλά είχε και… καλύτερο η ματσάρα. Η Σίτι έκανε μία, πραγματικά, εξωπραγματική ανατροπή: Ο Αγουέρο, λοιπόν, «έγραψε» το 3-3 στο 71′, ο Στόουνς, που εκτέθηκε από τον Φαλκάο στο 61′, έκανε στο 77′ το 4-3 μέσα σε πανζουρλισμό, για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα ο Σανέ στο 82′, με τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους να παραμένουν με ανοιχτό το στόμα ακόμη και τώρα, έπειτα από αυτό που είδαν στον αγγλικό Βορρά!

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Καμπαγιέρο, Φερναντίνιο (62′ Ζαμπαλέτα), Οταμέντι, Στόουνς, Σανιά, Γιαγιά Τουρέ, Ντε Μπρόινε, Νταβίντ Σίλβα, Σανέ, Στέρλινγκ (89′ Χεσούς Νάβας), Αγουέρο (87′ Φερνάντο).

ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, Γκλικ, Ράτζι, Μεντί, Φαμπίνιο, Μπακαγιοκό (88′ Ντιράρ), Μπερνάρντο Σίλβα (85′ Ζοάο Μοουτίνιο), Εμπαπέ (79′ Ζερμέν), Λεμάρ, Φαλκάο.

 

 

Related posts

Σαρωτική η Τριγλία Ραφήνας (6-1)

Abola Team

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας 6-0 το Υπουργείο Γεωργίας

Abola Team 3

Έρχονται αλλαγές στην Προοδευτική

Abola Newsroom