free page hit counter
19.1 C
Αθήνα
24 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ολυμπιακός 64 εκατ. ευρώ σε 9 μήνες και πάει λέγοντας!

Ο Ολυμπιακός παίζει απόψε το ματς της χρονιάς. Και θα είχε τελειώσει χωρίς άγχος την πρόκριση απέναντι στην άγνωστη Οσμανλίσπορ αν μέσα σε 9 μήνες δεν είχε φτάσει τις 10 παραχωρήσεις με… απολογισμό 64 εκατ. ευρώ και ολοκληρωτική αναδιάρθρωση του ρόστερ!

Ήταν μία σεζόν χωρίς τα εγγυημένα χρήματα του Champions League για τον Ολυμπιακό, τα οποία έμπαιναν με συνέπεια στα ταμεία κάθε χρόνο από τη συμμετοχή των «ερυθρόλευκων» στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μία οικονομική «τρύπα» αρκετά σημαντική, η οποία αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα ένα οικονομικό πλήγμα στους Πειραιώτες.

Αυτή θα έπρεπε να καλυφθεί, καθώς κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός στηριζόταν σε μεγάλο βαθμό στα έσοδα από τους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης. Έτσι, ο μόνος τρόπος για να κλείσει ήταν με πωλήσεις παικτών. Όπως και έγινε, και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο. Μέσα σε εννιά μήνες, με την επικείμενη πώληση του Μπράουν Ιντέγε στην κινεζική Τιανγίν Τέντα, οι «ερυθρόλευκοι» παραχώρησαν 10 παίκτες από το ρόστερ τους!

Αυτό απέφερε στα ταμεία πολλά εκατομμύρια ευρώ, περισσότερα από κάθε άλλη φορά, με τον Ολυμπιακό να πουλάει πανάκριβα, αλλά να μην αντικαθιστά τις μονάδες που έφυγαν με ισοδύναμες ή και καλύτερες λύσεις. Έτσι, το ρόστερ εμφανώς αποδυναμώθηκε. Και μπορεί στο πρωτάθλημα οι «ερυθρόλευκοι» να προπορεύονται στη βαθμολογία έχοντας αναπτύξει διαφορά ασφαλείας από τους ανταγωνιστές τους, ωστόσο στην Ευρώπη τα πράγματα δεν κυλούν ως τώρα ρόδινα.

Ο Ολυμπιακός απογοήτευσε στη φάση των ομίλων του Europa League παρά την πρόκριση, ενώ «κόλλησε» στο 0-0 στο πρώτο παιχνίδι με την Οσμανλίσπορ στο Καραϊσκάκη, με συνέπεια οι πρωταθλητές Ελλάδας να παίζουν το ματς της χρονιάς στην Τουρκία προκειμένου να συνεχίσουν στην Ευρώπη.

Η αλήθεια είναι πως οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο θα είχαν καθαρίσει την πρόκριση απέναντι στην κατώτερη Οσμανλίσπορ από το πρώτο παιχνίδι αν το ρόστερ τους δεν είχε… ξηλωθεί μέσα σε μερικούς μήνες. Γιατί ενώ τα ταμεία του Ολυμπιακού γέμισαν με ένα ποσό που δυνητικά μπορεί να φτάσει τα 64 εκατομμύρια ευρώ, παράλληλα ο κορμός αποδυναμώθηκε ολοκληρωτικά, αφού δεν γίνανε ανάλογες κινήσεις για την αντικατάσταση των παικτών που πωλήθηκαν.

Λούκα Μιλιβόγεβιτς (Στην Κρίσταλ Πάλας έναντι 16 εκατομμυρίων ευρώ)

Ο Σέρβος μέσος ήταν το κορυφαίο deal του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό με τον Σέρβο μέσο να πωλείται στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου στην Κρίσταλ Πάλας έναντι 16 εκατομμυρίων ευρώ. Οι Άγγλοι παραδοσιακά μπορούν να πληρώσουν περισσότερα από την αξία των παικτών που αγοράζουν και αυτό οι «ερυθρόλευκοι» το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε παρά να αποδεχτεί αυτή την τρομερή πρόταση της Πάλας και να στείλει τον «Μίλι» στο Λονδίνο για τις υπογραφές.

Μπράουν Ιντέγε (Στην Τιανγίν Τέντα έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ)

Το ενδιαφέρον των Κινέζων για τον Νιγηριανό επιθετικό ήταν γνωστό από πέρυσι, όταν είχαν κάνει μια πολύ γενναιόδωρη πρόταση στον Ολυμπιακό, με την υπόθεση να μην προχωρά. Ωστόσο το ενδιαφέρον τους δεν ατόνισε. Η Τιανγίν Τέντα χτύπησε την πόρτα του Ολυμπιακού προσφέροντας 11 εκατομμύρια ευρώ και χρυσάφι στα πόδια του Ιντέγε. Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας αποκτήσει τον Καρίμ Ανσαριφάρντ τον Γενάρη είπαν το «ναι» και πλέον απομένουν μόνο λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Αρτούρ Μαζουακού (Στη Γουέστ Χαμ έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ)

Καθημερινά ήταν τα δημοσιεύματα του καλοκαιριού σχετικά με την πιθανή πώληση του Αρτούρ Μαζουακού από τον Ολυμπιακό σε ομάδα είτε της Αγγλίας, είτε της Ιταλίας είτε της Γαλλίας. Τελικώς ο Γάλλος αριστερός μπακ κατέληξε στη Γουέστ Χαμ, η οποία έκανε στον Ολυμπιακό την καλύτερη δυνατή πρόταση. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν θετικά στην πρόταση 8 εκατομμυρίων ευρώ που κατέθεσαν τα «Σφυριά», με τον Μαζουακού να κάνει το άλμα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Άλαν Πουλίδο (Στην Τσίβας έναντι 6,5 εκατομμυρίων ευρώ)

Το φλερτ των Μεξικανών για τον επαναπατρισμό του Άλαν Πουλίδο ήταν δεδομένο. Ο παίκτης άλλωστε αποτελούσε μία πολύ καλή εναλλακτική στο ρόστερ του Ολυμπιακού, αλλά δεν υπολογιζόταν ως βασικός. Και οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πετύχουν ένα εξαιρετικό deal με την Τσίβας για την πώλησή του. Η μεταγραφή του Πουλίδο έπιασε διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων, αλλά από αυτά τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ κατέληξαν στα ταμεία του Ολυμπιακού, μιας και τα υπόλοιπα πήγαν και στην πρώην ομάδα του την Τίγκρες για να σταματήσει να κυνηγάει νομικά τον παίκτη για το θέμα του συμβολαίου του.

Χόρχε Μπενίτες (Στην Κρουζ Αζούλ έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ)

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε διαπραγματεύσεις μόνο με τους Μεξικανούς της Τσίβας για τον Πουλίδο, καθώς κατάφερε το περασμένο καλοκαίρι να ξεφορτωθεί ακόμα έναν παίκτη σε μεξικανικό σύλλογο τον οποίο δεν υπολόγιζε. Ο Παραγουανός φορ Χόρχε Μπενίτες ικανοποίησε τους ανθρώπους της Κρουζ Αζούλ που αγωνιζόταν με τη μορφή δανεισμού και οι τελευταίοι αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς του φέρνοντας στον Ολυμπιακό από το… πουθενά άλλα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ρομπέρτο (Στην Εσπανιόλ έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ)

Ο Ρομπέρτο τίμησε και με το παραπάνω την «ερυθρόλευκη» φανέλα αποτελώντας μία κολώνα του ρόστερ. Κέρβερος κάτω από τα δοκάρια, παρότι δεν προερχόταν από την καλύτερη δυνατή σεζόν. Ωστόσο, το γεγονός της επιθυμίας του να επιστρέψει στην Ισπανία δεν έδινε και πολλές πιθανότητες στον Ολυμπιακό. Η παραχώρησή του ήταν μονόδρομος με την Εσπανιόλ να δίνει τα χέρια με τους «ερυθρόλευκους» στα 3 εκατομμύρια ευρώ και τον Ρομπέρτο να αφήνει το Λιμάνι, όπου αγαπήθηκε αρκετά.

Τζίμι Ντουρμάζ (Στην Τουλούζ έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ)

Η παραχώρηση του Σουηδού εξτρέμ είχε αρχίσει να διαφαίνεται μήνες πριν το καλοκαίρι όταν και το όνομά του συνδεόταν έντονα με διάφορες τουρκικές ομάδες. Άλλωστε εκεί είχε κάνει όνομα, αγωνιζόμενος στην Γκενσλέρμπιρλιγκι, από την οποία τον είχε αποκτήσει ο Ολυμπιακός. Τελικώς η μεταγραφή του στην Τουρκία δεν προχώρησε, ο ατζέντης του στράφηκε προς τη γαλλική αγορά και η Τουλούζ τα βρήκε με τον Ολυμπιακό έναντι του ποσού των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ομάρ Ελαμπντελαουί (Δανεικός στη Χαλ με οψιόν 5 εκατομμυρίων ευρώ)

Ο τραυματισμός του Νορβηγού μπακ τον άφησε πίσω και ο ερχομός του Φιγκέιρας τον έκανε να χάσει τη θέση του από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Η παραχώρησή του ήταν αναμενόμενη με τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα να κάνει την κίνηση τον Γενάρη. Η Χαλ συμφώνησε με τους «ερυθρόλευκους» για τον δανεισμό του Ελαμπντελαουί μέχρι το τέλος της σεζόν, με την οψιόν αγοράς του το ερχόμενο καλοκαίρι να τοποθετείται στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Φελίπε Πάρντο (Δανεικός στη Ναντ με οψιόν 4 εκατομμυρίων ευρώ)

Μπορεί την περσινή σεζόν ο Πάρντο να αποτέλεσε ένα εξαιρετικό εργαλείο στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ, ωστόσο η φετινή σεζόν δεν ήταν ανάλογη για τον Κολομβιανό εξτρέμ. Αρκετά κάτω από τα περσινά του στάνταρ δεν βρισκόταν μέσα στις επιλογές του Πάουλο Μπέντο. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο που γνώριζε τον Πάρντο από την Μπράγκα τον έκλεισε με τη μορφή δανεισμού τον Γενάρη με τον παίκτη να υπογράφει στη Ναντ ως το τέλος της σεζόν. Τα «Καναρίνια» μάλιστα θα χρειαστεί να πληρώσουν το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ αν θέλουν το καλοκαίρι να τον αποκτήσουν με κανονική μεταγραφή από τον Ολυμπιακό.

Δημήτρης Σιόβας (Δανεικός στη Λεγανές με οψιόν 4 εκατομμυρίων ευρώ)

Ο Έλληνας στόπερ βρισκόταν συνεχώς εκτός αποστολής του Μπέντο καθώς δεν υπολογιζόταν από τον Πορτογάλο τεχνικό στον Ολυμπιακό. Έτσι ήταν δεδομένο πως θα βρισκόταν ανάμεσα στους παίκτες που θα έβλεπαν την πόρτα της εξόδου τον Γενάρη από τον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός έφτασε σε συμφωνία για τον δανεισμό του στη Λεγανές, βάζοντας παράλληλα μια οψιόν στα 4 εκατομμύρια ευρώ σε περίπτωση που η ισπανική ομάδα θελήσει να προχωρήσει στην απόκτησή του με κανονική μεταγραφή το καλοκαίρι.

 

Related posts

Αρέσει στον Αήττητο Σπάτων ο Μάκος!

Abola Team 3

Τετρά-σφαιρος Κουλούρης! (vid)

Abola Newsroom

Match Center, η έδρα του VAR!

Abola Newsroom