free page hit counter
15.4 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στις καθυστερήσεις ο Απόλλων 1-0 τη Σπάρτη

Με το «χρυσό» γκολ του Σιατραβάνη στις καθυστερήσεις ο Απόλλων Σμύρνης πέτυχε νίκη-ανόδου επί της αξιόμαχης και δυνατής ΑΕ Σπάρτη με 1-0.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δυο ομάδες προσπάθησαν να φτάσουν με αξιώσεις στις αντίπαλες περιοχές αλλά τα γεμίσματά τους δεν έφερναν κινδύνους. Η δε Σπάρτη είχε κλείσει σωστά το κέντρο της και δεν άφηνε περιθώρια στον Απόλλωνα, για να αναπτυχθεί και να γίνει επικίνδυνος. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα η «ελαφρά ταξιαρχία» έκανε αισθητή την παρουσία της, όταν ο Αλμπάνης δοκίμασε το σουτ αλλά ο Μελίσσας έδιωξε σε κόρνερ. Την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Πετρόπουλου, με το σουτ που εξαπέλυσε μέσα από την μεγάλη περιοχή στο 38’. Στο φινάλε του ημιχρόνου η ΑΕ Σπάρτη έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάει στα αποδυτήρια με το 1-0, όταν ο Μπουντόπουλος εκτέλεσε φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Απόλλωνα.

 

Στην επανάληψη η ΑΕ Σπάρτη ανακάτευε την τράπουλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και επιχειρούσε είτε από στημένες φάσεις είτε με αντεπιθέσεις να κάνει τη ζημιά. Η αναγκαστική αλλαγή πάντως του Μπουντόπουλου, λόγω αδιαθεσίας και η είσοδος του Φράγκου έδωσε ταχύτητα στους Λάκωνες, ενώ με τον Αναστασόπουλο, που αντικατέστησε τον Καρτσαμπά στη συνέχεια (57’) η ΑΕ Σπάρτη κέρδισε έδαφος και έβγαινε μπροστά με στόχο το γκολ. Η πιο μεγάλη ευκαιρία πάντως στον αγώνα ήρθε από τη «Βασίλισσα» στο 76’. Μετά από παράλληλη σέντρα του Σιώπη στην περιοχή του Απόλλωνα, ο Αναστασάκος πήγε να κάνει το σουτ, ο Χιώτης έδιωξε προσωρινά τη μπάλα, η οποία όμως έφτασε στον Μουζακίτη αλλά ο τελευταίος την έστειλε άουτ από τα δυο μέτρα!

 

Όσο περνούσαν τα λεπτά η ΑΕ Σπάρτη κρατούσε με άνεση το εύθραυστο 0-0, μιας και ο Απόλλωνας σταδιακά ξέμενε από δυνάμεις μέχρι να χτυπήσει στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σιατραβάνης. Ο Πετρόπουλος πήρε τη μπάλα, έκανε την παράλληλη σέντρα στην περιοχή και ο έμπειρος άσος του Απόλλωνα με σουτ στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜYΡΝΗΣ: Χιώτης, Πάνος, Βαλεριάνος (68’ Χιντζίδης), Κύργιας, Δεληζήσης, Ντάσιος (82’ Ογκμπόντο), Αλμπάνης, Κονέ, Πετρόπουλος. Ρομάνο (59’ Διαμαντόπουλος), Σιατραβάνης

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ: Μελίσσας, Γιαννίτσης, Μπανούσης, Καρτσαμπάς (57’ Αναστασόπουλος), Οικονομόπουλος, Γκαλίτσιος, Σιώπης, Μπουντόπουλος (46’ Φράγκος), Ηλιόπουλος, Αναστασάκος, Ροβίθης (64’ Μουζακίτης).

Related posts

Mεγάλη εφημερίδα κλείνει το αθλητικό της φύλλο!

Abola Team 3

ΕΠΣΑ: Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Abola Team

Ο Προπονητής της Κ18 του Φοίνικα Περιστερίου Μπάμπης Σαρρής

Τάσος Ζαφειρίου