free page hit counter
21.5 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
CHAMPIONS LEAGUE

Πεντάρα στην Άρσεναλ η Μπάγερν, στα προημιτελικά η Ρεάλ

Μέσα σε δύο εβδομάδες η Μπάγερν ‘διέλυσε’ δύο φορές την Άρσεναλ και με συνολικό σκορ 10-2 την… πέταξε από τη συνέχεια του Champions League.

Το 5-1 στο Μόναχο ήταν μόνο η αρχή για τους Βαυαρούς, που συνέτριψαν με το ίδιο σκορ τους ‘κανονιέρηδες’ και στο Λονδίνο, παίρνοντας με πανηγυρικό τρόπο το ‘εισιτήριο’ για τους ‘8’ της διοργάνωσης, όπου θα μάθουν τον αντίπαλό τους στις 17 Μαρτίου στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στη Νιόν. Πρώτη φορά που η Άρσεναλ δέχεται 10 γκολ σε διπλά παιχνίδια, ενώ αυτή ήταν η πιο βαρειά ήττα της σε ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της στο πρώτο 45λεπτο. Έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 11′ και 13′ με τους Γουόλκοτ και Ζιρού, προηγήθηκε στο 20′ με το βολέ του Γουόλκοτ, ενώ διαμαρτύρεται για τη φάση του 33′, για πέναλτι που δεν τους δόθηκε. Ο Τσάμπι Αλόνσο ανέτρεψε τον Γουόλκοτ, με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει ‘παίζεται’, όπως και ο βοηθός Καλογερόπουλος, που ήταν πιο κοντά στην φάση.

Οι ελάχιστες ελπίδες που είχαν οι ‘κανονιέρηδες’ για να φέρουν τα πάνω κάτω εξαφανίστηκαν στο 53′ με το πέναλτι-αποβολή που υπέδειξε ο Σιδηρόπουλος. Ο Κοσιενλί ανέτρεψε τον Λεβαντόφσκι και σωστά είδε την κόκκινη κάρτα του Έλληνα ρέφερι, με τον Πολωνό να ευστοχεί από την ‘άσπρη βούλα’ και να φράφει το 1-1. Από κει και πέρα οι Γερμανοί κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο κι από το τραγικό λάθος του Οσπίνα στο 63′ πήραν το προβάδισμα με τον Ρόμπεν. Στο 78′ ο Ντάγκλας Κόστα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1, και με δύο γκολ σε διάστημα έξι λεπτών (80′-86′) ο Βιδάλ ‘υπέγραψε’ το νέο θρίαμβο της Μπάγερν.

ΆΡΣΕΝΑΛ (Βενγκέρ): Οσπίνα, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μπεγερίν, Μονρεάλ, Ράμσεϊ (72′ Κοκελίν), Τσάκα, Γουόλκοτ, Τσάμπερλεϊν, Ζιρού (72′ Οζίλ), Αλέξις Σάντσες (73′ Πέρες).

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Αντσελότι): Νόιερ, Χούμελς, Ραφίνια, Χάβι Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Βιδάλ, Ρόμπεν (71′ Ντάγκλας Κόστα), Τιάγκο Αλκάνταρα (79′ Αλκάνταρα), Ριμπερί (79′ Κίμιχ), Λεβαντόφσκι

Η Ρεάλ πέρασε ένα εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο στο ‘Σαν Πάολο’, με τη Νάπολι να προηγείται 1-0 (24′ Μέρτενς), όμως το φίδι από την τρύπα για τη ‘βασίλισσα’ έβγαλε ο Σέρχιο Ράμος. Με δύο κεφαλιές, σε ισάριθμα κόρνερ, σε διάστημα πέντε λεπτών (52′, 57′) έφεραν το ματς τούμπα με τη Ρεάλ να παίρνει τελικά και δεύτερη νίκη με 3-1 (90+1′ Μοράτα) και να προκρίνεται για 7η διαδοχική σεζόν στα προημιτελικά του Champions League.

Στην ιταλική πόλη τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε γενική κινητοποίηση και πίστη για ανατροπή της ήττας με 3-1 στη Μαδρίτη και πρόκριση για πρώτη φορά της Νάπολι στους «8» του Champions League.

Και η εικόνα του πρώτου μέρους, στον… Βεζούβιο που είχαν δημιουργήσει 60.000 οπαδοί της, έδειχνε ότι η Νάπολι μπορούσε να πετύχει το μεγάλο στόχο της. Οι γηπεδούχοι πίεσαν από την αρχή και βρήκαν το γρήγορο γκολ στο 24′, μαγικό τριγωνάκι, με τον Χάμσικ να δίνει την ασίστ στον Μέρτενς και τον Βέλγο, με αριστερό διαγώνιο σουτ να βάζει φωτιά στο «Σαν Πάολο», 1-0, φθάνοντας στα 17 γκολ στα τελευταία 16 ματς για τους «παρτενοπέι».

Η Ρεάλ, έχοντας παθητικό ρόλο, στη μοναδική της ευκαιρία στο πρώτο μέρος, είδε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να περνά και τον Ρέινα, αλλά από πλάγια δεξιά να στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Η Νάπολι τη γλίτωσε σε εκείνο το σημείο και στο 37′ ο Μέρτενς «άγγιξε» το ζητούμενο για τη Νάπολι, το 2-0, αλλά κι αυτός με δεξί σουτ σημάδεψε το δεξί δοκάρι της εστίας του Ρέινα.

ΝΑΠΟΛΙ (Σάρι): Ρέινα, Χισάι, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Αλμπιόλ, Αλαν (56′ Ρογκ), Χάμσικ (75′ Ζιελίνσκι), Ντιαβαρά, Καγιεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε (70′ Μίλικ).

ΡΕΑΛ (Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Κρος, Καζεμίρο, Μόντριτς (80′ Ισκο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (77′ Μοράτα), Μπέιλ (68′ Λούκας).

Related posts

ΑΕΚ: «Βαριές» καμπάνες σε Λιβάγια και Λόπες!

Abola Team 2

Champions League : Όλα τα αποτελέσματα της 14/9/2016

Ρένος Γιαμπουράς

Λέστερ και Γιούβε πέρασαν στους “8” του Τσάμπιονς Λιγκ

Abola Team 3