free page hit counter
18.8 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
CHAMPIONS LEAGUE

Διαστημική η Μπάρτσα 6-1 την Παρί, πέρασε και η Ντόρτμουντ

Ακόμα βάζει γκολ η Μπάρτσα στην Παρί Σ. Ζ. τιμωρώντας έτσι την γαλλική ομάδα που… τόλμησε να σηκώσει κεφάλι στο πρώτο ματς.

Η μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών στην ιστορία του ποδοσφαίρου, τουλάχιστον του ευρωπαϊκού, συντελέστηκε στο «Καμπ Νου» της Βαρκελώνης, όπου η Μπαρτσελόνα διέλυσε 6-1 την Παρί Σεν Ζερμέν και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. 

 Η «Μπάρτσα» είχε ηττηθεί 0-4 στο «Παρκ ντε Πρενς», αλλά απόψε θύμισε την ομάδα των ημερών του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ως το 88ο λεπτό το σκορ ήταν 3-1 και οι Παριζιάνοι σκέφτονταν ήδη την κλήρωση της επόμενης Παρασκευής, Η αρμάδα του Λιονέλ Μέσι χρειαζόταν τρία γκολ για την πρόκριση, κι αυτό αντέβαινε την ποδοσφαιρική λογική. 

 Όχι όταν μιλάμε μια ομάδα-θρύλο όμως! Ο Νεϊμάρ έγραψε το 4-1 σε εκείνο το σημείο με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο ίδιος έγραψε το 5-1 από τα 11 μέτρα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, για πέναλτι που υποδείχθηκε σε μαρκάρισμα του Μαρκίνιος στον Σουάρες κι ο Σέρζι Ρομπέρτο έστειλε την ομάδα του στον… έβδομο ουρανό, δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα του Αϊτεκίν. 

Στους «8» με… περίπατο η Ντόρτμουντ

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι καλύτερη ομάδα από την Μπενφίκα και το απέδειξε εμφατικά στο «Ιντούνα Παρκ» νικώντας τους Πορτογάλους με 4-0 και παίρνοντας μια άνετη πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού υπερκάλυψε το 0-1 της Λισσαβόνας. 

 Σε ένα παιχνίδι με αυξημένο ενδιαφέρον και από ελληνικής πλευράς, αφού τέθηκαν αντιμέτωποι τρεις εν ενεργεία διεθνείς (Παπασταθόπουλος – Μήτρογλου, Σάμαρης), οι Βεστφαλοί έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό του αγώνα μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ύστερα από ένα εκρηκτικό ξεκίνημα ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ άνοιξε το σκορ. 

 Η Ντόρτμουντ έφτασε σε σκορ πρόκρισης στο 59΄ με το γκολ του Κρίστιαν Πούλισιτς, για να αναλάβει στη συνέχεια δράση ο Γκαμπονέζος άσος της: ο Ομπαμεγιάνγκ έφτασε στο χατ-τρικ νικώντας τον Έντερσον στο 61΄ και το 85΄, για να δώσει απολύτως θριαμβευτικό τόνο στην πρόκριση της ομάδας του, με τον Μπάρτρα να έχει «σημαδέψει» το δοκάρι στο 84΄. 

 

Related posts

Ολυμπιακός: Με Μποτία στην αποστολή για Τορίνο, εκτός ο Καπίνο

Abola Newsroom

Έμεινε στην προσπάθεια ο Ολυμπιακός

Kώστας Παλαιολόγος

Χάποελ Μπερ Σεβά – Ολυμπιακός 1-0

Ρένος Γιαμπουράς