free page hit counter
20.8 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
CHAMPIONS LEAGUE

Λέστερ και Γιούβε πέρασαν στους “8” του Τσάμπιονς Λιγκ

Οι “αλεπούδες” συνεχίζουν να τρελαίνουν κόσμο και συνεχίζουν το παραμύθι τους!

Με σκόρερ τους Μόργκαν-Ολμπράιτον και ήρωα τον Σμάιχελ που απέκρουσε πέναλτι, οι πρωταθλητές Αγγλίας νίκησαν τη Σεβίλλη (2-0), έκαναν την ανατροπή και είναι στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

To ξεκίνημα της αναμέτρησης δεν είχε καμία σχέση με τη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου. Και αυτό γιατί μπορεί η Σεβίλλη να έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία μόλις στο 4’ με τον Σμάιχελ να αποκρούει δύσκολα το σουτ του Νασρί, αλλά η υπεροχή της δεν κράτησε για πολύ. Η Λέστερ πήρε τον έλεγχο του αγώνα και «κατασκήνωσε» στο μισό των αντιπάλων, ενώ το πολύ έντονο πρέσινγκ που εφάρμοσε δεν επέτρεψε στη Σεβίλλη να κυκλοφορήσει την μπάλα όπως θα ήθελε. Οι «αλεπούδες», πάντως, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία, αλλά δεν τη χρειάστηκαν αφού βρήκαν το πολυπόθητο γκολ από στημένη φάση. Συγκεκριμένα, στο 27’ ο Μαχρέζ εκτέλεσε φάουλ και ο Μόργκαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με προβολή στο δεύτερο δοκάρι δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του!

Μετά το γκολ η Λέστερ έδωσε χώρο στη Σεβίλλη με σκοπό να οχυρωθεί στα μετόπισθεν και να «χτυπήσει» στην κόντρα, στιλ παιχνιδιού στο οποίο… ειδικεύεται. Οι Ανδαλουσιανοί έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ο Εσκουδέρο ήταν άτυχος και ο Μπεν Γεντέρ άστοχος στο 53’. Αρχικά, ο Ισπανός αμυντικός έπιασε ένα τρομερό σουτ από μακριά που κατέληξε στο οριζόντιο, ενώ ο Γάλλος επιθετικός σούταρε απελπιστικά άουτ στην επαναφορά.

Και αφού δεν το έβαλαν, το… έφαγαν μόλις ένα λεπτό αργότερα. Ο Μαχρέζ σέντραρε από τα δεξιά και ο Ραμί δεν απομάκρυνε σωστά με κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Ολμπράιτον. Ο Άγγλος κοντρόλαρε με το στήθος και νίκησε τον Σέρχιο Ρίκο με αριστερό πλασέ βάζοντας… φωτιά στο γήπεδο!

Στο διάστημα 73’-78’ έγινε… ο κακός χαμός στο ματς! Στο 73’ ο Σμάιχελ έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Κορέα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Νασρί έκανε ανοησία κουτουλώντας τον Βάρντι σε κοκορομαχία που είχαν οι δυο τους, είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε! Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, ο Βιτόλο πήρε αμφισβητούμενο πέναλτι πέφτοντας στο πόδια του Σμάιχελ αφού πρώτα είχε πλασάρει. Η εκτέλεση του Ενζονζί ήταν πολύ κακή και ο Δανός γκολκίπερ απέκρουσε και κράτησε το σκορ πρόκρισης για τη Λέστερ!

Οι Άγγλοι έχασαν δυο τεράστιες ευκαιρίες με τον Βάρντι στα τελευταία λεπτά, αλλά το σκορ δεν άλλαξε και με το τελικό 2-0 πήραν μια επική πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

Λέστερ (Κρεγκ Σέξπηρ): Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουχς, Ντρινκγουότερ, Εντιντί, Ολμπράιτον, Μαχρέζ (89’ Αμαρτέι), Οκαζάκι (64’ Σλιμανί), Βάρντι

Σεβίλλη (Χόρχε Σαμπάολι): Ρίκο, Μερκάδο (46’ Μαριάνο), Παρέχα, Ραμί, Σαράμπια (46’ Γιόβετιτς), Ιμπόρα, Ενζονζί, Εσκουδέρο, Βιτόλο, Νασρί, Μπεν Γεντέρ (68’ Κορέα)

Η Γιουβέντους 1-0 την Πόρτο

Οι Ιταλοί επικράτησαν 1-0 με πέναλτι του Ντιμπάλα και έχοντας δύο γκολ εκτός έδρας στην Πορτογαλία πέρασαν στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

H Γιουβέντους που είχε ισχυρό προβάδισμα μετά το 0-2 της Πορτογαλίας πήρε τα ηνία της αναμέτρησης εξ αρχής και πίεσε την Πόρτο, βγάζοντας αρκετές ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά την εστία του Κασίγιας και απειλήθηκαν ελάχιστα. Το γκολ των Ιταλών ωστόσο ήρθε από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντιμπάλα που κέρδισαν ύστερα από χέρι του Περέιρα, στο 42′.

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση στις αρχές του δεύτερου μέρους, με τον Σοάρες να χάνει την ευκαιρία σε τετ α τετ. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, αλλά οι Πορτογάλοι ανέβηκαν προς το τέλος της αναμέτρησης, με τον Ντιόγο Χότα να χάνει δύο καλές στιγμές απέναντι από τον Μπουφόν. Και γκολ να έμπαινε βέβαια, η πρόκριση είχε κριθεί υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι με το 1-0 και συνολικό σκορ 3-0 πανηγύρισαν την είσοδο τους στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Related posts

Ο Ολυμπιακός 2-1 τη Ριέκα με ανατροπή στο σκορ

Abola Team 3

ΠΑΟΚ – Μπενφίκα 1-4 (τελικό)

Abola Team 2

ΑΕΚ – Βίντι: 1-1 – Η ΑΕΚ περνά στους ομίλους των Champions League

Abola Team 2