free page hit counter
17.6 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ABOLA PLUS

Σκάει η βόμβα: Πάμε σε εκλογές μέσα σε 21 μέρες!!!

Όλα δείχνουν εκλογές σύντομα στην χώρα μας, μαζί με τα όσα ακούγονται περί αυτού.

«Συμπέρασμα; Ναυάγιο». Με αυτές τις δύο λέξεις σχολίαζε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και κορυφαίο στέλεχος του γαλάζιου οικονομικού επιτελείο το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup για την Ελλάδα.

Όπως σημείωνε ο ίδιος, η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα είναι άγνωστη, όπως άγνωστο είναι και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Το μόνο που είναι γνωστό, έλεγε, είναι πως τα εργασιακά, το αφορολόγητο και οι συντάξεις είναι κοινή θέση των δανειστών και ότι η καθυστέρηση κοστίζει όλο και περισσότερο.

Στη ΝΔ θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή η οικονομία έχει αποσταθεροποιηθεί πρόκειται και η χώρα μπαίνει ξανά σε περιπέτεια. Μάλιστα αν και κεντρική γραμμή της οδού Πειραιώς είναι πως η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει άμεσα, αρκετά γαλάζια στελέχη θεωρούν ότι και να γίνει αυτό, δεν έχει κανένα νόημα, καθώς η Ελλάδα θα συνεχίσει να σέρνεται. Υπό τα δεδομένα αυτά στη ΝΔ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, θα συνεχίσουν να ζητούν εκλογές με μεγαλύτερη ένταση.

«Οι 21 μέρες δεν θα είναι πρόβλημα για τη χώρα» λένε αναφερόμενοι στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθώς θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας και το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζονται για πιθανή επανάληψη του σκηνικού του 2015. Ορόσημο θα είναι ο Ιούλιος, όταν η χώρα θα πρέπει να εκπληρώσει υποχρεώσεις 7,5 δις και στο γαλάζιο επιτελείο είναι πεπεισμένοι ότι ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να αντέξει μέχρι τότε και να φθάσει μέχρι και τις γερμανικές εκλογές.

Μία εκτίμηση είναι πως για αυτό η κυβέρνηση έχει κηρύξει, μεταξύ άλλων στάση πληρωμών καθώς δεν εξοφλεί καμία υποχρέωσή της απέναντι σε ιδιώτες, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την περίπτωση αυτή. Όμως, όπως τονίζουν από τη ΝΔ στο ίδιο διάστημα η χώρα βυθίστηκε ξανά σε ύφεση, η ανασφάλεια επέστρεψε στην οικονομία, υπήρξαν εκροές καταθέσεων 4 δις ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2017και τα «κόκκινα δάνεια» αυξάνονται βυθίζοντας σε απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις και πλήττοντας το τραπεζικό σύστημα.
 
Παράλληλα, τονίζουν από τη  ΝΔ, οι άνεργοι το τελευταίο πεντάμηνο αυξήθηκαν κατά 114.000, το ασφαλιστικό κυριολεκτικά διαλύεται μέσα από το πρωτοφανές φιάσκο με τις εισφορές του ΕΦΚΑ. «Απέναντι σε αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα, η κυβέρνηση αντιπαρατάσσει νέα ψέματα και φτηνή προπαγάνδα» λένε από την οδό Πειραιώς, με τον κ. Μητσοτάκη να επιμένει πως «η πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατόν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αποφύγει η χώρα τα χειρότερα και να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της».   

Πηγή newpost.gr         

 

Related posts

Τι θα κάνουν τον Σεπτέμβρη Μαρινάκης στο Mega και Σαββίδης στο Epsilon

Abola Newsroom

ΑΠΕΡΓΙΑ: Οριστική η απόφαση για την 24ωρη απεργία στα πλοία!

Abola Team 2

Ο ελληνικός λαός έδωσε αποστωμοτική απάντηση σε κυβέρνηση και άλλους για το Μακεδονικό-Καταγγελίες πολιτών στο Abola.gr για κλείσιμο των διοδίων στα Μάλγαρα

Abola Team 3