free page hit counter
17.1 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΣΑΝΑ

Βέβαιος πρωταθλητής ο Αήττητος, νίκες για Βάρη, Πρωτέα, Γέρακα, Καλύβια

Η ομάδα του Πάρη Κωνσταντακόπουλου επέστρεψε στις νίκες (3-1 τα Γλυκά Νερά) και μετρά αντίστροφα για την -μαθηματική- κατάκτηση του τίτλου.

Πολύ σημαντική νίκη απ’ όλες τις απόψεις πανηγύρισε την Τετάρτη (29/3) ο πρωτοπόρος Αήττητος. Η ομάδα του Πάρη Κωνσταντακόπουλου, άφησε πίσω της τα στραβά αποτελέσματα και με εξαιρετική παρουσία κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, επικράτησε 3-1 των Γλυκών Νερών που ήταν ανταγωνιστικά, σε εξ αναβολής ματς της 24ης αγωνιστικής. Το σημερινό τρίποντο, δε, εκτοξεύει τη διαφορά στο +11 για τα Σπάτα, τα οποία πλέον μετράνε αντίστροφα για την -μαθηματική- κατάκτηση του τίτλου, πέντε… στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το πρώτο ημίχρονο ανήκε εξ ολοκλήρου στον Αήττητο, που έκανε το παιχνίδι του με καλή κυκλοφορία και είχε τον απόλυτο έλεγχο. Προηγήθηκε στο 30′ με υπέροχη ατομική προσπάθεια και ωραίο σουτ του Σεΐτι, ενώ στο 40′ ο Αλεξίου έκανε και το 2-0 με πλασέ από το ύψος του πέναλτι. Τα Γλυκά Νερά φώναξαν στο 38′ για ακυρωθέν γκολ (οφ-σάιντ) του Κλωνάρη, αλλά η κυριαρχία των γηπεδούχων στο α’ μέρος ήταν ολοκληρωτική και είχαν δύο-τρεις καλές ευκαιρίες να πετύχουν κι άλλα τέρματα.

Στην επανάληψη τα μαχητικά Γλυκά Νερά του Αλβέρτου Παπαδάκη ισορρόπησαν την κατάσταση και έβγαλαν αντίδραση, με τον Αήττητο να δίνει χώρο στον αντίπαλο. Το ματς είχε καλό ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν με τον Πότση ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ Κύρκο που κράτησε σε εκείνο το σημείο το 2-0 με καλή επέμβαση. Στο 85′ δεν τα κατάφερε, ωστόσο, αφού ο Γάσπαρης με πλασέ μείωσε σε 2-1. Όλα τελείωσανστο 90′, όταν από ασίστ του Γκούμα, ο Σκούμας διαμόρφωσε το τελικό 3-1 υπέρ του Αήττητου.

Διακριθέντες για τον Αήττητο οι Τσέπας, Αλεξίου και Γκούμας. Ο τεχνικός του Αήττητου Σπάτων, Πάρης Κωνσταντακόπουλος, αμέσως μετά το ματς εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του και τόνισε πως «δείξαμε διάθεση και νομίζω πως μέχρι το 60′ ήμασταν πολύ καλοί. Το +11 είναι σίγουρα σημαντικό για εμάς αλλά συνεχίζουμε σοβαρά μέχρι να έρθει η μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου»

Διαιτητές: Βλάχος Ανδ., Κάλλης, Παπαδιώτης

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ: Κύρκος, Αλεξίου, Τσέπας, Λαλαούνης, Βιδάλης, Αλιμπάς (75′ Κοσμάς), Αρκουμάνης (26′ λ.τρ. Λαζάρου), Σεΐτι, Λύγκος (65′ λ.τρ. Μασκλαβάνος), Γκούμας, Σκούμας.

ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ ΑΟ: Καταχανάκης, Αλεξίου, Συμβουλίδης, Βατίστας, Τσάνη, Κλωνάρης (80′ Λαναράς), Γάσπαρης, Βάρδας, Γεωργάκας, Δογάνης (70′ Γιαννούλης), Νάνος (60′ Πότσης).

 

ΚΥΑΝΟΥΣ ΑΣΤΗΡ ΒΑΡΗΣ – ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ 2-1

Ο Αστέρας Βάρης «καιγόταν» για τη νίκη απέναντι στην Ατλαντίδα και την πήρε όντας άκρως ουσιαστικός, παρ’ ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ! Η ομάδα του Πέτρου Μπόντζου, εμφανίστηκε συγκεντρωμένη κυρίως στο μεσοαμυντικό κομμάτι, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και έφτασε στη νίκη (2-1), σε εξ αναβολής ματς της 24ης αγωνιστικής.

Αυτό το τρίποντο, δε, δίνει στη Βάρη μεγάλη βαθμολογική «ανάσα» και την ανεβάζει ψυχολογικά εν όψει της συνέχειας. Η Ατλαντίδα από την πλευρά της, παρ’ ότι έχει έναν αγωνιστικό… γολγοθά μπροστά της με ματς στα Σπάτα και αμέσως μετά Κύπελλο Ερασιτεχνών όπου είναι βασικός στόχος, παρατάχθηκε με πολλούς βασικούς και πάλεψε για τη νίκη με όλες της τις δυνάμεις…

Η ομάδα του Βαγγέλη Χαντέ, μάλιστα, μπήκε γερά στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξε το σκορ στο 19′ με κεφαλιά του Καλιαμπάκα από σέντρα του Πλατέλλα. Ο Αστέρας, που είχε δοκάρι στο ξεκίνημα με τον Μπάτσι (10′), έψαξε αντίδραση από εκεί και πέρα και ισοφάρισε σε κρίσιμο σημείο, λίγο πριν το φινάλε του α’ μέρους, όταν ο Φυλακτός έκανε λάθος εκτίμηση και ο Μπάτσι με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-1 που ήταν σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη η Ατλαντίδα ήταν η ομάδα που είχε μια ελαφρά υπεροχή, αλλά ο Αστέρας Βάρης ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος στον στόχο του και πέτυχε το 2-1 στο 62′ με πέναλτι του Κατσούγκρη, το οποίο κέρδισε ο Μπάτσι από τον Φυλακτό. Το ματς άνοιξε στο τελευταίο 25λεπτο με την Ατλαντίδα να πιέζει για την ισοφάριση και να χάνει τη σπουδαιότερη ευκαιρία της με τον Σιούτη. Καλή ευκαιρία στο φινάλε είχε και ο Αστέρας Βάρης με τον Κατσούγκρη.

Διαιτητές: Μπερέτας, Λάμπρου, Μπαλάγκα

ΚΥΑΝΟΥΣ ΑΣΤΗΡ ΒΑΡΗΣ: Αφουξενίδης, Βεϊόγλου (88′ Κουσιάκης), Νταλάκας, Ιωσήπου, Ντόνης, Καραγιάννης, Ιωακειμίδης, Ζαμπαράς (62′ Κοτζάι), Μπάτσι (89′ Κόντι), Κατσούγκρης, Μαυροθαλασσίτης.

ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ: Φυλακτός, Παππάς, Πλατέλλας (76′ Καρακώστας), Κουλίρα, Κολοτούρος, Μαλάι, Κόντι (65′ λ.τρ. Σιούτης), Πανόπουλος, Καλιαμπάκας, Χρυσάφης, Κούτρος (70′ Κατσιγιάννης).

 

ΓΕΡΑΚΑ ΑΕ ΟΦ ΠΑΝ/ΚΟΥ – ΑΟ ΚΟΥΒΑΡΑΣ 2-1

Όμορφο παιχνίδι παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο του Γέρακα, καθώς Γέρακας και Κουβαράς έδωσαν μια σκληρή μάχη, γαι το πλαίσιο της 28ης εμβόλιμης αγωνιστικής, με την ομάδα του Θανάση Σαβούρδου να πετυχένει μια ακόμη σημαντική νίκη, που την ανεβάζει… ψυχολογικά και βαθμολογικά! Για την ιστορία του παιχνιδιου, ο Κουβαράς προηγήθηκε με απίστευτο απευθείας φάουλ του Λιάπη, αλλά με τους Μπερέτη και Δελαρδα ο Γέρακας ανέτρεψε την κατάσταση και έφτασε σε μιά ακόμη σημαντική νίκη!

Στο πρώτο μέρος, ο Κουβαράς μπήκε καλύτερα, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει την κλασική φάση για γκολ με τον Γέρακα να ισορροπεί μετά το πρώτο δεκάλεπτο και να διατηρεί εύκολα την κατοχή της μπάλας. Στο 27′, όμως το καταπλήκτικό απευθείας χτύπημα φάουλ του Λιάπη δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Φελέσκουρα και διαμόρφωσε το 0-1. Η απάντηση από τον Γέρακα ήρθε σχεδόν 10′ αργότερα, ο Μπερέτης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εκτός περιοχής και με εξαιρετικό πλασέ ισοφάρισε για την ομάδα του σε 1-1, σκορ που παρέμεινε εως το τέλος του ημιχρόνου.

Στην ανάπαυλα ο Γέρακας ήταν πιο ενεργητικός με τον Κουβαρά να έχει περιοριστεί στο ανασταλτικό κομμάτι και να προσπαθεί να επιτεθεί κυρίως με αντεπιθέσεις. Εν τούτοις, το γκολ ήρθε για τον Γέρακα στο 74′, μετά από ωραία ενέργεια του Δελάρδα, το σουτ του χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα! Με το 2-1 να ανεβάζει ψηλότερα τον Γέρακα, ενω για τον νεανικό Κουβαρά ήταν ένα καλό τεστ για τους «μικρούς» ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ξεχώρισαν για τον Γέρακα οι Καρλατήρας

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κορωνιάς, Τζαφόλιας, Χόικας.

ΓΕΡΑΚΑ ΑΕ ΟΦ ΠΑΝ/ΚΟΥ: Φελέσκουρας, Καρλατήρας, Πατρινός (Μανιδάκης 86′), Βλαχιώτης, Καγιάς, Δημητριάδης, Μπερέτης (Δριλάκης 78′), Χριστοφιλόπουλος (Παπαβασιλείου 54′), Μίαρης, Καλούδης, Δελάρδας.

ΑΟ ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Καραογλάνης, Μπουλούμπασης, Μικιρδιτσιάν, Λιάπης, Σύρος, Πρίφτης, Νικολακόπουλος, Σωφρονάς (Ρέρρας 38′), Σταμάτης, Βαρσαμογιάννης, Ζαφειρόπουλος. 

ΠΡΩΤΕΥΣ Π.ΦΩΚΑΙΑΣ – ΑΓΣΑ ΘΗΣ.ΕΘΝ.ΜΑΚΡΗΣ 2-0

Σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι στη Παλαιά Φωκαία, ο Πρωτέας νίκησε με 2-0 τον Θησέα Νέας Μάκρης για το πλαίσιο της 28ης εμβόλιμης αγωνιστικής και επέστρεψε στις νίκες. Με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Γιώργου Παπαϊωάννου πήρε το… ροζ φύλλο αγώνα και επέστρεψε στις νίκες! Το σκορ, ίσως, αδικεί την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Βλάσση Χατζηαναστασίου που είχαν κλασικές ευκαιρίες για γκολ και στο πρώτο, αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο!

Στο α’ μέρος ο Θησέας διατηρούσε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για να σκοράρει, αλλά ο Πρωτέας έχοντας εξαιρετικό στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο, δεν επέτρεψε να γίνουν πολλές φάσεις μπροστά από τα καρέ του Παπαβασιλείου. Η δύναμη και το έντονο πάθος ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου. Βέβαια, ο Θησέας δημιούργησε 2-3 καλές φάσεις, αλλά στο τελείωμα το μυαλό έμοιαζε… θολωμένο! Μοιραία και το 0-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου…

Στην ανάπαυλα του παιχνιδιού οι παίκτες του Θησέα μπήκαν πιο δυνατά και δημιούργησαν περισσότερες φάσεις, με αποκορύφωμα το δοκάρι στο 55′!Στη συνέχεια ο Πρωτέας έδειξε να έχει ισσορροπήσει το παιχνίδι πλήρως και έχοντας ουσία και …τύχη προηγήθηκε με τον Χίκα στο 70′, μετά απο εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά. Ο Θησέας βρισκόμενος πίσω στο σκορ, τα έπαιξε… όλα για όλα και πίεσε έντονα τον Πρωτέα, που όχι μόνο δεν του επέτρεψε να σκοράρει, αλλά έβαλε και δεύερο γκολ στο 92′ σε κόντρα αντεπίθεση με τον Κατσούλα!

Ξεχώρισαν για τον Πρωτέα οι Κατσούλας και Παπακωνσταντίνου.

Ζιάγκος και Νικηφοράκης ήταν οι καλύτεροι του Θησέα.

Διαιτητες: Βλάχος Αντ., Σόφιας, Κουλοχέρης

ΠΡΩΤΕΥΣ Π.ΦΩΚΑΙΑΣ: Παπαβασιλείου, Καλαβρός, Χίκα, Αναγνώστου, Νίνα, Τσιάτσος (Κούλιμπης 89′), Κατσούλας, Θάνος (Ζβρνά 65′), Πασάς, Παπακωνσταντίνου, Σκούφης (Ντούνης 70′).

ΑΓΣΑ ΘΗΣ.ΕΘΝ.ΜΑΚΡΗΣ: Τσούκας, Μιναδάκης, Βλασσόπουλος, Τασόπουλους, Νικολέας, Ευαγγελίου (Ξίδης 75′), Οικονόμου, Νικηφοράκης, Ζιάγκος, Γεωργάτος (Μακουτζοχατζάκης 69′), Δημητρίου (Σωφρόνης 73′).

 

ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ – ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ 2-1

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι στα Καλύβια, για το πλαίσιο της 28ης εμβόλιμης αγωνιστικής, ο ΠΑΟ Καλυβίων νίκησε με ανατροπή (2-1) τον Σαρωνικό και ανέβηκε κι άλλο βαθμολογικά, πιάνοντας στην τρίτη θέση με 57 βαθμούς την Βουλιαγμένη! Η ομάδα του Θανάση Πετούρη, παρ’ ότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, ενώ ολοκλήρωσε το παιχνίδι και με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Πλάκα, απέδειξε χαρακτήρα νικητή και πήρε το τρίποντο… χρυσάφι, σκαρφαλώνοντας στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με συγκάτοικο την Βουλιαγμένη!

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες του Γιώργου Τσομπανάκη μπήκαν καλύτερα από τους… αγχωμένους παίκτες των Καλυβίων και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 15′ με μακρινό σουτ του Παπαγιάννη. Από το 0-1 και ύστερα τα Καλύβια ανέβασαν τις γραμμές τους, πίεσαν αρκετά και με τον Χριστόπουλο να είναι σε εξαιρετική μέρα, έφεραν το παιχνίδια στα ίσια στο 35′, μετά από αδύναμη απομάκρυνση του Καραλή και με δυνατό σουτ του έμεπειρου αμυντικού!

Το δεύτερο ημίχρονο είχε δύο όψεις και αυτό γιατί τα Καλύβια έμειναν με αριθμητικό μειονέκτημα, καθώς ο Πλάκα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 75′ λόγω εξύβρισης. Πιο συγκεκριμένα τα Καλύβια μπήκαν όπως τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο. Ήλεγχαν το παιχνίδι, διέθεταν την κατοχή και δημιουργούσαν σχετικά εύκολα ευκαιρίες στα καρέ του Καραλή. Έτσι, στο 61′, με τον Οικονομίδη να ανεβαίνει απο τα αριστερά και με όμορφο γύρισμα προς τον Πλάκα, πραγματοποιήθηκε η ανατροπή για τους Καλυβιώτες! Το παιχνίδι είχε ένταση, πάθος και έντονη θέληση και απο τις δύο ομάδες. Τα σκληρά μαρκαρίσματα έδιναν και έπαιρναν, με τα Καλύβια να δείχνουν πιο επικύνδινα στο επιθετικό κομμάτι. Η κόκκινη του Πλάκα στο 75′, όμως, άλλαξε τις ισορροπίες και στην επίθεση πέρασε ο Σαρωνικός, που πίεσε αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλά στημένη αμυντική λειτουργία των Καλυβίων. Με αποτέλεσμα το 2-1 να δίνει ένα ακόμη σημαντικό τρίποντο για την… μάχη που δίνουν τα Καλύβια για την άνοδο τους στην Α’ ΕΠΣΑΝΑ! 

Διακριθέντες για τα Καλύβια οι Οικονιμίδης, Απέργης και Χριστόπουλος.

Ξεχώρισαν για τον Σαρωνικό οι Χαρίτος και Παπαγιάννη.

Γεμάτες οι κερκίδες του γηπέδου, με τον αριθμό των φιλάθλων να ξεπερνα τους 100!

Διαιτητές: Αντιπαριώτης, Καραθανάσης, Γκόντα.

ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ: Γαλανάκης, Πασχάλη, Τσομπανάκης, Χρισόπουλος, Κετέογλου, Ντίνος (81′ Καραγιάννης), Αλεξίου( 25′ Πλάκα λ.τρ.) Οικονομίδης, Μποτσιβάλλης, Απέργης (89′ Τσουμάνας)

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ: Καραλής, Μαλατάνος (84′ Χρήστου), Ναυπλιώτης, Μεγαγιάννης, Κετέογλου, Παπαγιάννη, Τσομπανάκης, Κόεχλερ, Χαρίτος, Κοντογιαννόπουλος, Λέμε (67′ Αδαμίδης)

 

 

 

 

 

Related posts

Kοσμάς Λεπατατζής (Ολυμπιακός Αγ.Στεφάνου)

admin

ΕΠΣΑΝΑ: Τα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων στην Αν. Αττική

Ρένος Γιαμπουράς

9000+ likes… 9000+ ευχαριστώ από καρδιάς!

Abola Team