free page hit counter
18 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ABOLA PLUS

Ενδιαφέρον Δ. Γιαννακόπουλου για Ερασιτέχνη

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Αυτό φαίνεται ότι ισχύει και στην περίπτωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ φαίνεται ότι είναι διατεθειμένος να ασχοληθεί με τον Α.Ο. και να δώσει λύσεις στα πολλά προβλήματα που υπάρχουν.

Άνθρωπος του περιβάλλοντός του βρέθηκε την Πέμπτη (30/3) στα γραφεία του Ερασιτέχνη και ζήτησε αιτήσεις εγγραφής μελών.

Για την ακρίβεια ζήτησε 1000 αιτήσεις και πήρε 10 με τους ανθρώπους του συλλόγου να τον παραπέμπουν στην επίσημη ιστοσελίδα όπου υπάρχει η σχετική ενότητα από την οποία μπορούν να τυπωθούν… άπειρες. Η συγκεκριμένη κίνηση αν μη τι άλλο δείχνει ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ετοιμάζει κάτι σχετικά με τη “μάνα του λόχου”.

Η ανάμειξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου απευθείας με τα θέματα του Ερασιτέχνη δεν επιβεβαιώνεται από την ΚΑΕ, ωστόσο τονίζεται ότι πρέπει να βρεθεί λύση στα πολλά προβλήματα που υπάρχουν.

Αυτά είναι τα στοιχεία που αφορούν την πλευρά του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Από εκεί και πέρα υπάρχει και η πλευρά του Ερασιτέχνη. Αυτό που τονίζουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού Α.Ο. είναι ότι σύμφωνα με το καταστατικό οι εκλογές θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2018 και όχι του 2017.

Συγκεκριμένα, στο καταστατικό τονίζεται ότι η θητεία μιας διοίκησης έχει διάρκεια δύο ετών και οι εκλογές από τις οποίες αναδείχθηκε η τωρινή διοίκηση έγιναν το περασμένο καλοκαίρι. Βέβαια, υπάρχει ανοικτό παραθυράκι για εκλογές και το ερχόμενο καλοκαίρι, σε λίγους μήνες. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει το Δ.Σ. του Παναθηναϊκού Α.Ο. να πάρει σχετική απόφαση και μέσα από έκτακτη Γενική Συνέλευση να προκηρυχθούν εκλογές.

Για όλα τα παραπάνω, για τις εξελίξεις στο γηπεδικό, αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν στον Ερασιτέχνη αναμένεται να αναφερθεί ο Δημήτρης Μπαλτάκος σε συνέντευξη Τύπου την οποία θα παραχωρήσει την επόμενη εβδομάδα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν εκδηλωθεί επίσημο ενδιαφέρον από την πλευρά του Γιαννακόπουλου η νυν διοίκηση φέρεται διατεθειμένη να μην δημιουργήσει  κανένα απολύτως πρόβλημα για τη διάδοχη κατάσταση, θεωρώντας ότι η πολύ ισχυρή οικονομικά οικογένεια Γιαννακόπουλου είναι ικανή να φέρει ξανά όχι μόνο οικονομική ισορροπία αλλά και τίτλους  στα ερασιτεχνικά τμήματα των Πράσινων.  

 

Αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. βρίσκεται στο εξωτερικό και με την επιστροφή του αναμένεται η τοποθέτηση του για όλα τα θέματα που αφορούν την επικαιρότητα της “μάνας του λόχου”.

Είτε γίνει κάτι με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο είτε όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα από το τέλος της παρουσίας του Θανάση Γιαννακόπουλου μέχρι και σήμερα.

Η διοίκηση του Μιχάλη Κίτσιου ήταν εκείνη που δημιούργησε τα μεγαλύτερα χρέη τα οποία έφτασαν σχεδόν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Με τα μπάτζετ στα ύψη και παρά το γεγονός ότι τα έσοδα από την ΠΑΕ λόγω πολυμετοχικότητας ήταν μεγαλύτερα από ποτέ, δημιουργήθηκε μια τεράστια τρύπα η οποία ταλανίζει μέχρι σήμερα το σύλλογο.

Τα μεγαλύτερα χρέη προήλθαν από το βόλεϊ των ανδρών όπου άνοιξε και τη μεγαλύτερη οικονομική πληγή. Τα χρέη που δημιουργήθηκαν από τους χειρισμούς του Μιχάλη Κίτσιου, παρά το γεγονός ότι αφορούσαν τη θητεία του Θανάση Γιαννακόπουλου, έχουν διακανονιστεί και πλέον ο Παναθηναϊκό είναι αντιμέτωπος με τα υπόλοιπα.

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό αυτό που αναφέραμε νωρίτερα αξίζει να τονίσουμε ότι ο Θανάσης Γιαννακόπουλος πριν αποχωρήσει από τη διοίκηση το 2009 είχε δώσει χρήματα για την εξόφληση των παικτών της ομάδας βόλεϊ ανδρών της σεζόν 2008-09. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη αφού τα χρήματα που έδωσε πήγαν στους παίκτες της επόμενης περιόδου οι οποίοι θα είχαν μείνει απλήρωτοι εάν δεν έπαιρναν έστω και αυτά τα χρήματα.

Από τη σεζόν 2009-10 και μετά υπήρξαν χρέη στην ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού τα οποία μέσα από τους διακανονισμούς προσπαθεί να αποπληρώσει η νυν διοίκηση, αλλά και οι προηγούμενες. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη διοίκηση Μπαλτάκου αφού ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος των εσόδων πηγαίνει για την αποπληρωμή των δόσεων των διακανονισμών και όχι για την ενίσχυση των τμημάτων.

 

 

Related posts

Η F1 αποκλειστικά στην ΕΡΤ

Abola Newsroom

Μεταγραφάρα στο Survivor με ελληνίδα κουκλάρα!

Abola Team 3

Το Final Four της Euroleague ξεκινάει στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ!

Abola Team 3