free page hit counter
18.4 C
Αθήνα
24 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΣΑΝΑ

Νίκες για Σταμάτα, Καλύβια, Νικολακάκη, Παθιακάκη, ισοπαλία ο Παλλαυρεωτικός

Με εντυπωσιακό τρόπο… απέδρασε από τον Κουβαρά, η Σταμάτα για το πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Β’ ΕΠΣΑΝΑ, καθώς επικράτησε της τοπικής ομάδας με 0-4.

Με δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο η ομάδα του Βαγγέλη Κουτσογιάννη δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, απέναντι στην ομάδα του Κώστα Καραβίδα, επιστρέφοντας στις νίκες, με απόλυτα πειστικό τρόπο! Μορφή του αγώνα για τους φιλοξενούμενους ο Μπουρτζαλιάνι, που πραγματοποίησε «χατ τρικ»!

Στο πρώτο ημίχρονο, η Σταμάτα μπήκε δυνατά και έκλεισε από νωρίς τον Κουβαρά στα καρέ του. Η πίεση απέφερε καρπούς για την ομάδα του Κουτσογιάννη, καθώς στο 20′ ο δραστήριος Τορχαλίδης έκανε μπαλία 20 μέτρων στον Άννινο και εκείνος με έξαιρετικό διαγώνιο σουτ, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Καραογλάνη! Μάλιστα, στο 26′ η υπόθεση νίκη έγινε ευκολότερη για την Σταμάτα, καθώς με πέναλντι ο Μπουρτζαλιάνι διαμόρφωσε το 0-2, σκορ που διατηρήθηκε ως το ημίχρονο.

Στο β’ μέρος δεν άλλαξε κάτι εντυπωσιακά, η Σταμάτα με… προίκα το 0-2, έδωσε χώρο στον Κουβαρά που δεν μπορούσε, όμως να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία, απειλώντας, σπασμοδικά, με κάποιες στημένες φάσεις. Στο 70′ ήρθε και το τρίτο γκολ για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Μπουρτζαλιάνι εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απέκρουση του Καραογλάνη και με όμορφο πλασέ έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες είχε ο Κουβαράς! Στο 73′ ξανά ο Μπουρτζαλιάνι, μετά το λάθος του Καραογλάνη, διαμόρφωσε το τελικο 0-4, που έδωσε το δικαίωμα στη Σταμάτα να επιστρέψει στις νίκες!

Διακριθέντες για τον Κουβαρά οι Σταμάτης και Σύρος.

Εξαιρετικοί για την Σταμάτα οι Άννινος, Τορλαχίδης, Σμυρναίος, Κριεμάδης και Μπουρτζαλιάνι.  

Άριστος ο διαιτητής Γκούγκαρης αλλά και οι βοηθοί του Μπουξμπάουμ, Γκούβας (που διακρίνονται στην ΦΩΤΟ).

ΑΟ ΚΟΥΒΑΡΑ: Καραογλάνης, Μπουλούμπασης, Μικιρδιτσιάν (65′ Ρέρρας), Λιάπης, Σύρος, Πρίφτης, Τόλιας, Χατζής (49′ Σωφρονάς), Σταμάτης, Βαρσαμογιάννης (73′ Νικολοακόπουλος), Ζαφειρόπουλος.

ΑΟ ΣΤΑΜΑΤΑ: Πρωτόππαπας, Τσαγκαράκος, Σμυρναίος, Μπόρας, Κριεμάδης (73′ Παπαζής), Πέππας, Άννινος, Χρυσανθόπουλος, Σάββας, Μπουρτζαλιάνι, Τορχαλίδης. 

 

ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΠΑΟ 1-3

Ακόμα ένα βήμα προς την άνοδο έκαναν τα Καλύβια, τα οποία το Σάββατο (1/4) πανηγύρισαν τέταρτη διαδοχική νίκη και φιγουράρουν στη δεύτερη θέση! Η ομάδα του Θανάση Πετούρη, παρά το πρόγραμμα-βουνό και τις όποιες δυσκολίες, ανταποκρίθηκε εξαιρετικά και σήμερα, περνώντας με 1-3 από την έδρα του Διονύσου, ο οποίος βεβαίως «καιγόταν» για βαθμούς. Η αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής μόνο εύκολη δεν ήταν για τον ΠΑΟΚ που μπορεί να προηγήθηκε νωρίς-νωρίς, ωστόσο αναγκάστηκε από το 35′ να παίξει με δέκα ποδοσφαιριστές, κάνοντας άριστη διαχείριση στο υπόλοιπο του αγώνα και φτάνοντας σε ένα τρίποντο-χρυσάφι.

Ας τα πάρουμε από την αρχή, σε ένα ματς το οποίο ξεκίνησε με γκολ από τα… αποδυτήρια για τους φιλοξενούμενους, που έκαναν το 0-1 με άψογο πλασέ του διακριθέντα Ντίνου (3′). Ο μαχητικός και ανταγωνιστικός Διόνυσος η αλήθεια είναι πως δεν πτοήθηκε απ’ αυτή την εξέλιξη και με τη δύναμη του γηπεδούχου προσπάθησε να αντιδράσει. Τα Καλύβια βεβαίως με εξαιρετική αμυντική λειτουργία δεν κινδύνευαν ιδιαίτερα ελέγχοντας το ματς. Οι αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι άλλαξαν στο 35′, όταν μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα που δέχτηκε, ο Αντώνης Οικονομίδης αντέδρασε χτυπώντας τον αντίπαλο με τον αγκώνα, με αποτέλεσμα σωστά να δει από τον Μανιώτη απευθείας κόκκινη κάρτα.

Τα Καλύβια, παρ’ ότι έμεινα με δέκα ποδοσφαιριστές κατάφεραν να πετύχουν δεύετερο γκολ πριν την ανάπαυλα με προβολή του Κρασσά ο οποίος έκανε το 0-2. Στην επανάληψη ο Διόνυσος ρίσκαρε αρκετά παίζοντας και με παίκτη παραπάνω, ωστόσο τα Καλύβια έκαναν εξαιρετική διαχείριση και μάλιστα στο 60′ ουσιαστικά κλείδωσαν τη νίκη τους, όταν ο εκ των κορυφαίων του αγώνα Κρασσάς με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα πέτυχε το 0-3 με πλασέ. Ο Διόνυσος πάλεψε αλλά κουράστηκε μετά το 60′, και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 1-3 με τον Ευαγγελάτο στο 75′.

Διακριθέντες για τα Καλύβια οι Κρασσάς, Χριστόπουλος και Ντίνος. Από τον ΠΑΟ Καλυβίων ευχαρίστησαν τη διοίκηση του Διόνυσου για την φιλοξενία και έδωσαν συγχαρητήρια στο διαιτητικό τρίο

Διαιτητές: Μανιώτης, Τζαφόλιας Δ., Γουρνιάς

ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Πολέμης, Δήμτσας, Ζαββακόπουλος (80′ Χαχάλης), Μίσιος, Κώνστας, Ευαγγελάτος (61′ Αναστασίου), Σκορδάς, Μαυροκεφαλίδης, Αγγελόπουλος, Ελευθερίου (70′ Ραυτακόπουλος), Αγαπητός.

ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΠΑΟ: Γαλανάκης, Πασχάλη, Τσομπανάκης, Χριστόπουλος, Κετέογλου, Κρασσάς, Απέργης (82′ Τσουμανάι), Ζατσελάρι (60′ Οικονομίδης Δημ.), Οικονομίδης Αντώνης, Μποτσιβάλης, Ντίνος (75′ Καραγιάννης).

 

ΑΠΟ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΣ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ 3-1

Σπουδαία εμφάνιση και νίκη για τον Νικολακάκη, που επικράτησε 3-1 του Κεραυνού Κερατέας στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής και ουσιαστικά τελείωσε με την υπόθεση παραμονή! Η ομάδα του Κώστα Βρεττού, παρ’ ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, έκανε ένα εξαιρετικό δεύτερο μέρος και γύρισε τούμπα το ματς, με τον αρχηγό Γιώργο Πιτσούνη να έχει ηγετικό ρόλο στην ανατροπή. Η σαββατιάτικη (1/4) νίκη του Νικολακάκη αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστούμε πως είχε να αντιμετωπίσει το ισχυρό και άκρως ποιοτικό σύνολο του Κεραυνού, ωστόσο σήμερα το κίνητρο έπαιξε τον ρόλο του, αφού οι γηπεδούχοι έβγαλαν μεγάλο πάθος στο β’ μέρος και έδειξαν πως ήθελαν πάση θυσία τους βαθμούς.

Ας τα πάρουμε από την αρχή, σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου ο Νικολακάκη μπήκε δυναμικά και είχε δοκάρι με τον Καβάση. Ο Κεραυνός απαλλαγμένος από το άγχος, ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα πατούσε καλύτερα και μάλιστα προηγήθηκε στο 20λεπτο με σουτ του Κακαρά, κι αφού είχε προηγηθεί όμορφος συνδυασμός. Οι Κερατιώτες λίγο αργότερα (30′) είχαν ευκαιρία για δεύτερο γκολ, με τον Μουσαράι να αστοχεί. Ο Νικολακάκης κατάφερε, εν τέλει, να ισοφαρίσει στο πιο κατάλληλο σημείο για εκείνον, λίγο πριν το φινάλε του α’ μέρους. Συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν από ένα σουτ του Πιτσούνη στο δοκάρι, με τον Καβάση να παίρνει το ριμπάουντ και με κεφαλιά να κάνει το 1-1, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα. Από τον Κεραυνό να σημειώσουμε πως διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ, στην αρχή της φάσης του γκολ…

Στην επανάληψη ο Νικολακάκης ήταν σαφώς ανώτερος, έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο πάθος και χαρακτήρα και δικαίως έφτασε στην μεγάλη ανατροπή. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν δεύτερο γκολ στο 60′ με προσπάθεια του Εγιουρούμ από υπέροχη κάθετη πάσα του Μαβίδη, ενώ στο 80′ ο Μουκάνης κλείδωσε το τρίποντο με ωραίο πλασέ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. Ενδιάμεσα, στο 65′, οι του Κεραυνού ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα στον 15χρονο Θάνο Λιούμη, ο οποίος μπήκε στο ματς ως αλλαγή από τον Τάκη Μακροδημήτρη και παρά το νεαρό της ηλικίας του έκανε αισθητή την παρουσία του. Οι Κερατιώτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Κακαρά στο 82′ για διαμαρτυρία.

Διακριθέντες για τον Νικολακάκη οι Πιτσούνης, Τσαπανίδης και Πάσσαρης

Διαιτητές: Δραγάτης, Τσαλίκογλου, Γκόντα

ΑΠΟ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΣ: Κολιάκης, Δαμιανίδης, Νίκας (30′ λ.τρ. Παπαδόπουλος), Πάσσαρης, Τσαπανίδης, Μαβίδης, Εγιουρούμ, Καλογήρου (72′ Πεΐδης), Καβάσης (60′ λ.τρ. Καλέρης), Πιτσούνης, Μουκάνης.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ: Μπαντουράκης, Φραγκής, Κατσίκης, Βαγγέλη, Ξένος, Κοτίτσας, Μπρότσι, Κακαράς, Μαγγανάς (60′ Θάνος Λιούμης), Μουσαράι, Νταής.

 

ΑΟ ΑΡΤΕΜΙΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΘΙΑΚΑΚΗΣ 2-3

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι στα Σπάτα, για το πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής, ο Παθιακάκης ξέπερασε πολύ δύσκολα το εμπόδιο της εξαιρετικής Άρτεμις και συνεχίζει να βρίσκεται μόνος-πρώτος στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΑΝΑ με 64 βαθμούς! Η κλάση και η εμπειρία του Ιορδανίδη έκρινε, εν πολλοίς, ένα ματς… διαφήμιση του ποδοσφαίρου! Οι παίκτες του Γιάννη Παπασταματίου προηγήθηκαν με 0-2, αλλά η ομάδα του Διονύση Γεωργουλά, έχοντας άπλετη ποιότητα από τη μέση και μπροστά, έφερε το παιχνίδι στα ίσια… Εκεί μίλησε η ποιότητα του Ιορδανίδη, που χάρισε στον Παθιακάκη ένα ακόμη σημαντικό τρίποντο, σε μιά εκ των δυσκολότερων εδρών του πρωταθλήματος της Β’ ΕΠΣΑΝΑ! Σε δύο περιπτώσεις υπάρχει αμφισβήτηση στις διαιτητικές αποφάσεις, από την πλευρά της Άρτεμις. 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Παθιακάκης μπήκε αποφασισμένος για τη νίκη και διατηρούσε την κατοχή της μπάλας, δημιουργώντας πιο εύκολα ευκαιρίες. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξαιρετικός και στο 12′ είναι η πρώτη φάση για την οποία διατηρεί αμφιβολίες η ομάδα της Άρτεμις, καθώς ο Τσούκα σούταρε, η μπάλα βρήκε στο χέρι ενός πεσμένου παίκτη του Παθιακάκη με τον διαιτητή να το θεωρεί ακούσιο και να λέει παίζετε. Από εκεί και πέρα, ο Παθιακάκης πίεσε κι άλλο και στο 35′ άνοιξε το σκορ με χτύπημα πέναλντι του Ιορδανίδη, κάνοντας το 0-1. Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (45′), ο Παθιακάκης… χτύπησε για δεύτερη φορά, με τον Κωστή να χρίζεται σκόρερ, αυτή την φορά, διαμορφώνοντας έτσι το σκορ του ημιχρόνου στο 0-2.

Στην ανάπαυλα του παιχνιδιού, η Άρτεμις ανέβασε τις γραμμές της, προσπάθησε να πιέσει τον Παθιακάκη και η πίεση… απέφερε καρπούς στο 50′, όταν ο Κολάγκι ευστόχησε σε πέναλντι! Το 1-2, άλλαξε τις ισορροπίες και η ομάδα του Γεωργουλά έψαξε και δεύτερο γκολ, το οποίο και βρήκε… Φοβερό σουτ του Ράσα, 20 μέτρα έξω από την περιοχή, με το 2-2 στο 73′ να είναι γεγονός! Όμως, ο Παθιακάκης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με τεράστιο πάθος πήρε εκ νέου προβάδισμα στο 80′, όταν ο ικανότατος Ιορδανίδης έπιασε μια πολύ δυνατή κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό 2-3! Στο 88′ υπήρξε ακυρωθέν γκολ για την Άρτεμις σε γκολ του Μητσιώνη, φάση η οποία είναι αμφισβητήσιμη για τους γηπεδούχους.

Ξεχώρισαν για τον Παθιακάκη οι Ασημάκης, Αγγελίνας, Ρόμπολας και Αρβανιτάκης. Μορφή του αγώνα ο Ιορδανίδης, που έκρινε με γκολ το ματς!

Εξαιρετικοί για την Άρτεμις οι Κολάγκι, Τσούκα και Ράσα.  

Ο προπονητής της Άρτεμις, Διονύσης Γεωργουλάς, δήλωσε μετά το παιχνίδι: Ευχόμαστε καλή συνέχεια στον Παθιακάκη και να υλοποιήσει κάθε στόχο του!

Διαιτητές: Ζαχαρόπυλος, Κουτζιακουτζ’ιδης, Σόφιας.

ΑΟ ΑΡΤΕΜΙΣ: Χατζόπουλος, Αηδώνης, Καζάλας, Διαμάντης, Μωϋσιάδης, Μπαταβάνης (81′ Μητσιώνης), Τσούκα (32 λ. τρ. Φυτιλής), Κολάγκι, Τσουκαλάς, Ράσα, Παπαζογλού (42′ λ. τρ. Σαντίκου).

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΘΙΑΚΑΚΗΣ: Παπαδόπουλος, Ασημάκης (82′ Τσίγκος), Μπούτιβας, (88΄Κάτζος), Κωστής, Ντρένοβα, Αγγελίνας, Αθανασόπουλος (85′ Γιώτης), Ιορδανίδης, Ρόμπολας, Αρβανιτάκης.

 

ΠΑΛΛΑΥΡΕΩΤΙΚΟΣ – ΑΕΤΟΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ 1-1

Απώλεια βαθμών για τον Παλλαυρεωτικό, ο οποίος ήρθε ισόπαλος με τον Αετό Πικερμίου κι έχασε έδαφος στη μάχη που δίνει προκειμένου να διατηρηθεί στο κόλπο της ανόδου. Το τελικό 1-1 στο Γ. Ραφιάς αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση και στις δύο ομάδες, με τους μεν γηπεδούχους του Νίκου Ζαγουρή να ισοφαρίζουν στο 91′, αλλά σαφέστατα το «Χ» να μην τους κάνει, αφού έχασαν πολύτιμο έδαφος… Οι δε φιλοξενούμενοι του Κώστα Τσίχλη, κρατούσαν τη νίκη με νύχια και με δόντια έχοντας και την τύχη με το μέρος τους σε πολλές περιπτώσεις και εν τέλει λύγισαν στο φινάλε, φεύγοντας τελικά με τον βαθμό από το Λαύριο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Παλλαυρεωτικός μπήκε δυναμικά στο γήπεδο με την φόρα του γηπεδούχου και στο πρώτο τέταρτο είχε δύο μεγάλες φάσεις με τους Δρούγκα και Παπαδόπουλο, τους οποίους σταμάτησε με σωτήριες επεμβάσεις ο γκολκίπερ Βοτσίδης. Ο Αετός, που ανέβηκε μετά το πρώτο τέταρτο, ουσιαστικά απάντησε στις ευκαιρίες στο 15′ έχοντας δοκάρι με τον Φρίγγη! Οι Λαυριώτες πίεσαν ασφυκτικά μετά το 30′ για κάποιο γκολ και… ισοφάρισαν τα δοκάρια με προσπάθεια του Νικολαΐδη, ενώ είχαν κι άλλη μια μεγάλη στιγμή με σουτ του Ασλάνη! Οι δύο ομάδες εν τέλει πήγαν στην ανάπαυλα με το 0-0.

Στην επανάληψη ο Παλλαυρεωτικός πίεσε στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο, με τον Αετό Πικερμίου να είναι καλά στημένος αμυντικά και να ψάχνει τις αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι όπως ήταν φυσιολογικό, έμοιαζαν και ήταν πιο απειλητικοί αλλά η τύχη δεν τους ήθελε, αφού είχαν ακόμα δύο δοκάρια με τους Ασλάνη-Θεοφανίδη… Κι όχι μόνο αυτό, αλλά βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όταν ο επικίνδυνος στην κόντρα Αετός κατάφερε να χτυπήσει στο 73′ με κοντινή κεφαλιά του Ρακιπλάτι, κι αφού είχε προηγηθεί δοκάρι σε προσπάθεια του Ιωάννου.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Παλλαυρεωτικός τα έπαιξε όλα για όλα με στόχο να σώσει τον βαθμό και τα κατάφερε στο 91′, όταν ο Φρίγγης έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο Μαργαρίτης σωστά έδειξε την άσπρη βούλα από την οποία ο Παπαδόπουλος έγραψε το τελικό 1-1.

Ο Αετός Πικερμίου ευχαρίστησε τη διοίκηση του Παλλαυρεωτικού για την άψογη φιλοξενία.

Διαιτητές: Μαργαρίτης, Κουλοχέρης, Χριστόπουλος

ΠΑΛΛΑΥΡΕΩΤΙΚΟΣ: Κάπα, Κωνσταντινίδης, Πάνου, Νικολαΐδης, Σπυρόπουλος (80′ Μπαλόπητας), Φετολάρι (78′ Ζουμάς), Θεοφανίδης, Δημητρόπουλος (75′ Μωραΐτης), Δρούγκας, Ασλάνης, Παπαδόπουλος.

ΑΕΤΟΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ: Βοτσίδης, Μοιρώτσος, Σερμαγιάς, Φρίγγης, Καλογραιάκης, Γκιντίδης, Ρακιπλάρι (74′ λ.τρ. Τσέρμος), Αρβανιτίδης, Γκούτσιας, Μουλλάκης (89′ Μποζίνης), Ιωάννου (94′ Παναγόπουλος).

Related posts

Τα ματς του Σαββάτου 16/11 στην ΕΠΣΑΝΑ

Abola Newsroom

ΚΛΗΣΗ ΠΡΟΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Κ16

Nάσος Φακίδης

Ο πίνακας με τους πρώτους σκόρερ στα μέχρι στιγμής ματς σε Α΄, Β’ και Γ’ ΕΠΣΑΝΑ

Abola Team 3