free page hit counter
17.7 C
Αθήνα
26 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προχώρησαν με νίκες Λαμία και Άρης στην Football League

Πέρασε από το Ελ Πάσο η Λαμία, επικρατώντας 1-0 της Καλλιθέας στην 24η αγωνιστική της Football League. 

Αντιμετωπίζοντας αρκετές δυσκολίες και σε ένα ματς με πολλή ένταση η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ πήρε το πολύτιμο τρίποντο που την κρατάει στο -3 από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά και στο +6 από τον Άρη που την καταδιώκει στη μάχη για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. 

Η Λαμία πίεζε για το γκολ και κατάφερε να το βρει στο 67ο λεπτό. Ο Βάντερσον μπήκε στην περιοχή και έπεσε μετά από μαρκάρισμα του Μιχελή με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Απόφαση, η οποία αμφισβητήθηκε έντονα από τους γηπεδούχους, με τον Γιάννη Αβραντίνη να φωνάζει τους παίκτες να αποχωρήσουν από το γήπεδο. 

Εν τέλει ο Βασιλόγιαννης σκόραρε από την άσπρη βούλα, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του Μπάμπη Τεννέ. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν! Ο Καραγιάννης καθυστέρησε αρκετά να βγει από τον αγωνιστικό χώρο για να δώσει την θέση του στον Φερφελή, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να του δώσει δύο κίτρινες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και να τον αποβάλλει. Το αποτέλεσμα παρέμεινε μέχρι το φινάλε, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για πέναλτι στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά τον διαιτητή να έχει αντίθετη γνώμη. 

Πολύτιμο τρίποντο για τη μάχη της παραμονής πήρε ο Αιγινιακός, με 2-0 επί του Κισαμικού και έπιασε την Καλλιθέα στους 21 βαθμούς και την 14η θέση, ενώ ο Αχαρναϊκός, παρά την αφαίρεση δύο βαθμών, επικράτησε του Αγροτικού Αστέρα με 1-0 και διατηρείται μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. 

Έκανε αυτό που έπρεπε στα Χανιά ο Άρης, ο οποίος επικράτησε 2-0 στην 24η αγωνιστική της Football League. 

Οι «κιτρινόμαυροι» τα βρήκαν σκούρα για ένα ημίχρονο, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, αφού δεν κατάφεραν να βρουν στόχο.  Οι Χανιώτες προσπάθησαν να απειλήσουν με το «καλημέρα» του ματς, όμως το γκολ που πέτυχαν –στην μοναδική, ουσιαστικά ευκαιρία τους για αρκετή ώρα- δεν μέτρησε, ορθώς, ως οφσάιντ.  

Ο Άρης ανέβασε ακόμα περισσότερο στροφές στο δεύτερο μισό του ματς, με τον Τάτο να είναι ο κύριος εμπνευστής των επιθετικών του ενεργειών. Το σκορ άνοιξε ο Καπνίδης στο 63’, σε φάση που δημιούργησε ο αρχηγός των κιτρινόμαυρων, ενώ ο ίδιος στο 71’ διαμόρφωσε το τελικό 2-0, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Ντούνης. Ένα λεπτό νωρίτερα, μάλιστα, ο Παυλίδης είχε στείλει την μπάλα στο δοκάρι, σε μια από τις τεράστιες ευκαιρίες της ομάδας του Νίκου Κωστένογλου. 

Το τρίποντο κρατάει τον Άρη στην τρίτη θέση στο -3 από τη Λαμία που βρίσκεται στη δεύτερη θέση (με παιχνίδι λιγότερο), διατηρώντας ακόμα βάσιμες ελπίδες για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. 

Άνετη νίκη πανηγύρισε και ο ΟΦΗ, που πέρασε από το Αίγιο επικρατώντας 3-0 του Παναιγιαλείου. Οι Κρητικοί πήραν γρήγορα το προβάδισμα με πλασέ του Μάνου μόλις στο 7ο λεπτό, ενώ π Βουό στο 17′ έκανε το 2-0 και έλυσε τα πόδια των συμπαικτών του. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ του σκορ και κατάφερε, μάλιστα, να «κλειδώσει» τη νίκη με γκολ του Χαντί στο 63′. 

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής: 

 

Σάββατο 1 Απριλίου 

 

Πανσερραϊκός-Απόλλων Σμύρνης 1-2 

(52′ Τσιμίκας – 20′ Περογαμβράκης, 30′ Σιατραβάνης) 

 

Κυριακή 2 Απριλίου 

 

Αναγέννηση Καρδίτσας-Καλλονή 1-0 

(87’ Βουκομάνοβιτς) 

 

Παναιγιάλειος-ΟΦΗ 0-3 

(7’ Μάνος, 17’ Βούχο, 63’ Χαντί) 

 

Χανιά-Άρης 0-2 

(63’ Καπνίδης, 71’ Τάτος) 

 

Αιγινιακός-Κισσαμικός 2-0 

(37’ Ζούρκος, 81’ Τσολακίδης) 

 

Αγροτικός Αστέρας-Αχαρναϊκός 0-1 

(72’ Λύρας) 

 

Σπάρτη-Πανελευσινιακός 1-0 

(2’ Σιώπης) 

 

Καλλιθέα-Λαμία 0-1 

(67’ πεν. Βασιλόγιαννης) 

 

Πανθρακικός-Τρίκαλα 0-3 ά.α. 

 

Το πρόγραμμα της επόμενης (25ης) αγωνιστικής: 

 

Σάββατο 8 Απριλίου 

 

ΟΦΗ-Αγροτικός Αστέρας 15:00 

 

Κυριακή 9 Απριλίου 

 

Λαμία-Παναιγιάλειος 15:00 

Χανιά-Πανθρακικός 3-0 ά.α. 

Απόλλων Σμύρνης-Κισσαμικός 16:00 

Αχαρναϊκός-Πανσερραϊκός 16:00 

Καλλονή-Αιγινιακός 16:00 

Πανελευσινιακός-Αναγέννηση Καρδίτσας 16:00 

Τρίκαλα-Σπάρτη 16:00 

Άρης-Καλλιθέα 16:00

 

Related posts

Σε ένα μήνα-στις 22 Οκτωβρίου σέντρα στην Football League!

Abola Team 3

Και επίσημα πρόεδρος ο Νικόλαρος στη Σπάρτη

Abola Team 2

ΕΠΣΠ: Α.Ο. ΧΑΛΚΗΔΩΝ 1930 – Α.Ο. ΚΑΡΑΒΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Abola Newsroom