free page hit counter
19.7 C
Αθήνα
20 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διασυρμός της Λάρισας μέσα στο “σπίτι” της στην Super League

Σαρωτική νίκη με 4-1 σημείωσε ο Αστέρας Τρίπολης στη Λάρισα επί της ΑΕΛ, βάζοντας τους Θεσσαλούς σε περιπέτειες ως προς την υπόθεση της παραμονής τους στην κατηγορίας, στο ντεμπούτο του Αντρέ Πάους στον πάγκο των «βυσσινί». 

 Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνας το σκορ ήταν 3-0 για τους Αρκάδες, που είχαν τον Μιχάλη Μανιά σε μεγάλη ημέρα φτάνοντας στο χατ-τρικ. Το σκορ άνοιξε στο 15΄ με κεφαλιά του Έλληνα επιθετικού από σέντρα του Μπέρτου. 

 Στο 28΄ καταλογίστηκε πέναλτι σε ανατροπή του Φαρίνια από τον Ρέντζα, ο Μάσα ευστόχησε από τα 11 μέτρα και δύο λεπτά αργότερα ο Μανιάς εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Ξενοδόχοβ για το 0-3. 

 Η ΑΕΛ μείωσε στο 34΄ με κεφαλιά του Ναζλίδη και αμέσως μετά κέρδισε πέναλτι με τον Αβραάμ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ναζλίδης, όμως ο Ντοναρούμα απέκρουσε στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι και ύστερα κόρνερ. 

 Η μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους έγινε στο 84΄, όμως ο Ντοναρούμα πραγματοποίησε διπλή επέμβαση στις προσπάθειες των Ντέλετιτς, Ναζλίδη και στέρησε από τους «βυσσινί» την ευκαιρία να ξαναμπούν στο παιχνίδι. 

 Στις καθυστερήσεις, ο Μανιάς ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του με πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Αναστασόπουλος (χέρι), μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάσα. 

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ, καθώς σε αυτό το διάστημα πέτυχε και τα δύο τέρματά του στην εκτός έδρας νίκη επί του Ατρομήτου με 2-0, στο πλαίσιο της 27 αγωνιστικής.

Παρά τις απουσίες του, ο «Δικέφαλος» ήταν αποτελεσματικός και κυρίαρχος στο πρώτο μισό του παιχνιδιού στο Περιστέρι. Ο Μπίσεσβαρ στο 2΄ και ο Κουλούρης στο 38΄ σκόραραν για τους Μακεδόνες, που είχαν και δοκάρι με τον Λέοβατς στο 21΄.

Στο ίδιο διάστημα η ομάδα των δυτικών προαστίων είχε να επιδείξει μόνο μια ευκαιρία με τον Λε Ταλέκ, στο 11΄, ενώ στο 35΄ ακυρώθηκε γκολ του Γάλλου επιθετικού, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι «αφυπνίστηκαν» στην επανάληψη, αλλά εκτός από τη φάση στο 52΄ με το ακυρωθέν (επίσης οφσάιντ) γκολ του Ντιγκινί, δεν απε΄λησαν ιδιαίτερα.

Η κεφαλιά του Φυτανίδη στο 76΄ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι κι αυτό ήταν όλο, καθώς οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι κι έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση.

Όσο κερδίζει ελπίζει η Βέροια, κι ας μην κατέθεσε φάκελο για την αδειοδότηση στην ΕΠΟ. Η «βασίλισσα του βορρά» επικράτησε στην έδρα της με 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινακαι πήρε παράταση ζωής, παραμένοντας πάντως ουραγός.

Η ιστορία του αγώνα γράφτηκε στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και σημείωσαν τα τέρματά τους.

Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών ο Στόιτσεφ έβγαλε την μπαλιά στον Καπετάνο, οι Μαυροπάνος και Μιχαήλ δεν κατόρθωσαν να απομακρύνουν και ο Παντελής Καπετάνος νίκησε τον Πασχαλάκη με διπλή προσπάθεια.

Στο 36΄ η ομάδα της Ημαθίας διπλασίασε με ατομική προσπάθεια και ωραίο τελείωμα του Σαρπόνγκ από δεξιά, ενώ ήταν ο ίδιος που έχασε μια καλή ευκαιρία για ακόμη ένα γκολ στο 74΄, όταν ο Πασχαλάκης απέκρουσε το σουτ που επιχείρησε.

Ένα λεπτό αργότερα η εκτέλεση φάουλ του Κάλβο έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών του Πασχαλάκη, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Σουλέ. Στο τρίτο λεπτό του έξτρα χρόνου αποβλήθηκε ο Μπαλάφας, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Ξάνθη διατήρησε τις ελπίδες για συμμετοχή στα πλέι οφ του πρωταθλήματος μετά τη νίκη με 3-0 επί του Παναιτωλικού στα Πηγάδια, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 27ης αγωνιστικής.

Η ακριτική ομάδα ξεπέρασε την Ένωση και μπήκε στην πεντάδα, όμως οι «κιτρινόμαυροι» έχουν παιχνίδι λιγότερο, καθώς θα παίξουν αύριο στην Κρήτη με τον Πλατανιά.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, όταν ο Πιτσέλι έκλεψε την μπάλα, ο Βασιλακάκης έβγαλε κάθετη πάσα στον Γιουνές κι εκείνος πλάσαρε τον Κυριακίδη για το 1-0.

Στο 38΄ ο Τυνήσιος επιθετικός «χτύπησε» για δεύτερη φορά, από τα 11 μέτρα τώρα, σε πολύ αυστηρό πέναλτι που υπέδειξε ο Αρετόπουλος εις βάρος του Παπάζογλου.

Με το δεύτερο τέρμα του στον αγώνα ο Γιουνές έφτασε τα 17 στο φετινό πρωτάθλημα της Super League κι έγινε ο πρώτος σκόρερ της Ξάνθης στην ιστoρία της στη διοργάνωση, ενώ στο 45΄ ο ίδιος είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι.

Το ίδιο συνέβη με τον Παναιτωλικό στο 58΄, όταν η μπάλα από σέντρα του Λόπες βρήκε στον Παπαγεωργίου, ενώ στο επόμενο λεπτό διαμορφώθηκε το τελικό σκορ από τον Βασιλακάκη, που πήρε το ριμπάουντ στην απόκρουση του Κυριακίδη μετά από σουτ του Γιουνές.

 

Related posts

Πήρε την πρόκριση η ΑΕ Χαλανδρίου (0-2)

Abola Team

Η Αγ. Παρασκευή 5-0 εκτός έδρας την Ολυμπιάδα Υμηττού για το γυναικείο Κύπελλο ποδοσφαίρου

Abola Team 3

ΕΠΣΑ: Τα σημερινά (7/10) αποτελέσματα στο Κύπελλο

Abola Team